Baschet

Ziua Mondială a Baschetului, marcată și la CSM Târgu Jiu. Galerie FOTO

Ziua Mondială a Baschetului a fost marcată și la Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu. Joi, la Sala Sporturilor, sub privirile baschetbaliștilor seniori, a avut loc un meci între echipa feminină CSM Târgu Jiu Under 15 și juniorii de la CSM Târgu Jiu Under 14.

Sub îndrumarea FIBA, Federația Română de Baschet și-a propus o campanie unitară de celebrare a evenimentului.
Începand din acest an, pentru prima dată în istoria sportului mondial, Adunarea Generala a ONU a adoptat o rezoluție prin care a decis ca data de 21 decembrie să devină “World Basketball Day”, fiind ziua în care s-a născut jocul de baschet. De asemenea, FIBA va lansa cu această ocazie și un concurs de fotografii cu tematică de baschet, la care pot participa toți cei interesați în perioada 21 decembrie 2023-21 februarie 2024.

Astăzi, la Sala Sporturilor, cele două formații ale Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu au celebrat ziua dedicată baschetului printr-un meci amical. Cele două formații au fost coordonate de Bogdan Rădulea, respectiv Carlos Popescu. În final, băieții s-au impus, după un meci foarte disputat cu 57-30. După joc au domnit zâmbetele și voia bună, mai ales că formațiile de juniori au făcut poze și cu baschetbaliștii lui Kresimir Basic. Fetele și băieții le-au urat baftă seniorilor în perspectiva partidei de la Brașov, ce va avea loc vineri, 22 decembrie.

Concluziile zilei au fost oferite de antrenorul CSM-ului, Carlos Popescu.

GALERIE FOTO

Comment here