Handbal

Vanessa Predescu, extrema stângă a CSM Târgu Jiu, convocată la naționala de junioare a României, cu care va participa la Campionatul Mondial de Junioare din Macedonia de Nord(30 iulie – 10 august). Interviu Vanessa Predescu

Un nou motiv de bucurie pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu. După Elena Marica Bercu, calificată cu naționala de senioare de beach handball a României la Campionatul European 2023 de la Nazare, din Portugalia, o altă jucătoare aflată sub contract cu CSM Târgu Jiu, Vanessa Leona Predescu, va reprezenta clubul din Târgu Jiu și România în competițiile internaționale. Vanessa Predescu, cea mai tânără componentă a echipei de handbal feminin a CSM Târgu Jiu, a fost convocată la naționala de junioare a României, cu care va participa la Campionatul Mondial de Junioare din Macedonia de Nord. Competiția se va desfășura în perioada 30 iulie – 10 august. 

A început numărătoarea inversă până la startul Campionatului Mondial de Handbal Feminin pentru Junioare din 2022 din Macedonia de Nord, competiție care va debuta pe 30 iulie. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Tările de Jos, Slovenia și Guineea. Din lotul României pentru această competiției face parte și Vanessa Leona Predescu, extremă stânga, transferată în această vară de clubul gorjean.

Cu o săptămână înainte de debutul Campionatului Mondial de Junioare din Macedonia, Vanessa Predescu ne-a povestit cum a primit vestea convocării la naționala de junioare, ce înseamnă pentru ea participarea sub tricolor la o astfel de competiție și ce obiectiv are România în Macedonia. Fire ambițioasă, talentata jucătoare nu ascunde faptul că își dorește, prin multă muncă, să ajungă și la naționala de senioare a României. Într-un meci test al naționalei de junioare a României, disputat la Târgu Jiu, în compania CSM Târgu Jiu, Vanessa Predescu avut ocazia să vadă la lucru echipa cu care va debuta în Liga Florilor. Dornică de performanță, tânăra jucătoare crede că CSM Târgu Jiu are un lot destul de puternic pentru a se putea menține în Liga Florilor.

INTERVIU VANESSA LEONA PREDESCU

Vanessa, în primul rând felictări pentru convocarea la echipa națională de junioare a României! Cum ai primit vestea convocării?

Vanessa Leona Predescu: Vă mulțumesc! Am primit vestea convocării cu multă bucurie și emoție. Sunt foarte fericită pentru că am fost convocată la naționala de junioare și pentru că am ocazia de a reprezenta România la un Campionat Mondial!

Vei participa cu Naționala României la Campionatul Mondial Women U18 – Macedonia de Nord! Cu ce obiectiv mergeți la turneul din Macedonia?

Vanessa Leona Predescu: Ne dorim foarte mult să facem o figură frumoasă și să ne întoarcem de acolo cu o medalie, dar trebuie să luăm totul pas cu pas.

Pentru tine ce înseamnă o astfel de participare cu naționala României de junioare la un Campionat Mondial?

Vanessa Leona Predescu: Este o onoare și o mândrie să fac parte din acest lot și să particip la acest Campionat Mondial. Este un sentiment de nedescris atunci când îți cântă imnul și când ești acolo pe teren, reprezentând România!

Pe când te vedem și la naționala de senioare?

Vanessa Leona Predescu: Nu știu să vă spun când voi ajunge la naționala de senioare. Deocamdată fac parte din lotul de junioare și mă axez pe ceea ce avem de făcut aici, dar pentru că muncesc zi de zi și dau 100% pe teren sper să mă regăsesc cât mai curând și în lotul de senioare.

În această perioadă de cantonament și meciuri de pregătire ale naționale României ai fost și la Târgu Jiu pentru un meci test. Ai avut ocazia să te întâlnești cu viitoarele tale colege și să vezi la lucru echipa la care vei activa din acest sezon. Ce părere ți-ai făcut?

Vanessa Leona Predescu: Cred că avem o echipă foarte bună. Mă bucur că am avut ocazia de a avea un prim contact cu viitoarele mele colege, dar am avut foarte puțin timp la dispoziție și am apucat să vorbesc cu doar câteva dintre ele. Trebuie să recunosc că am fost mai mult concentrată pe jocul echipei naționale și la indicațiile antrenorului, pentru că mai este puțin până la debutul campionatului din Macedonia. 

Mai este puțin și începe primul sezon din istoria clubului în Liga Florilor. Cum crezi că arată acum CSM Târgu Jiu în perspectiva primului sezon de Liga Florilor? La ce să ne așteptăm?

Vanessa Leona Predescu: Consider că avem o echipă serioasă și puternică și putem face față în acest sezon în Liga Florilor, dar totul depinde de noi. Îmi doresc să obținem cât mai multe victorii și să ne atingem obiectivul, acela de a ne menținem în Liga Florilor.

Mult succes la Mondial și te așteptăm la Târgu Jiu cu o medalie!

Vanessa Leona Predescu: Vă mulțumesc frumos și sper să revenim din Macedonia cu un rezultat mare!

Vanessa Predescu (foto jos, cu nr.4 în tricoul Naționalei României)

Vanessa Leona Predescu, este născută pe 5 februarie 2004. A început handbalul în orașul natal, la Timișoara. În Campionatul Național de Junioare a fost cooptată de echipa HC Cîtu Dumbrăvița (2016-2017). După primul sezon de juniorat la Dumbrăvița, Vanessa a atras atenția prin evoluțiile ei și a devenit componentă a Centrului Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. La finalul primului sezon petrecut la Râmnicu Vâlcea reușește, în 2018, cu echipa Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea să câștige medalia de aur la ONSS(Olimpiada Școlară Națională), dar și o medalie de argint în Campionatul Național de Junioare 1. Convocată la loturile naționale de junioare, Vanessa Predescu(foto jos, cu nr.4 în tricoul Naționalei României) a evoluat la Campionatul European de Junioare din Muntenegru 2021, unde a ocupat locul 7, și tot în 2021, a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial Școlar din Serbia. La nivel de senioare, aceasta a debutat în 2020 în Divizia A, alături de CNE Râmnicu Vâlcea. Vanessa se va alătura lotului gorjean după 10 august și se pregătește pentru debutul în Liga Florilor alături de CSM Târgu Jiu. 

Nume: Predescu Vanessa-Leona
Data nașterii: 05.02.2004
Localitate: Timișoara
Post: extremă stânga
Juniorat:
H.C Cîtu Dumbrăvița (2016-2017,2019-2020)
Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea (2017-2018, 2021-2022)
Componentă a Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea(2017-2022)
Componentă a Lotului Național de Junioare (2004-2005)
Performanțe la junioare:
– medalie de aur ONSS 2018(Colegiul Energetic Râmnicu-Vâlcea)
– medalie de argint la Campionatul National de junioare 1
– medalie de bronz la Campionatul Mondial Școlar – Serbia 2021
– locul 7 la Campionatul European de Junioare – Muntenegru 2021
Senioare:
– a debutat în 2020 în Divizia A alături de CNE Râmnicu Vâlcea

Comments (1)

  1. Frumoasă domnișoara

Comment here