Baschet

Baschet Masculin / Luni, 25 iulie, după ora 12.00, CSM Târgu Jiu îşi va afla adversarii din Cupa României, ediţia 2022-2023

Baschetbaliştii pregătiţi de Claudiu Alionescu îşi vor afla la începutul săptămânii viitoare adversarii din noua stagiune a Cupei României. Federaţia Românâ de Baschet organizează luni, 25 iulie, cu începere de la ora 12:00, la sala de conferinţe a Hotelului Central din Ploieşti, tragere la sorţi pentru stabilirea grupelor din prima fază a Cupei României la baschet masculin, ediţia 2022-2023.

În cadrul evenimentului, la care au fost invitaţi să participe toţi cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din LNBM, va avea loc tragere la sorţi pentru stabilirea componenţei grupelor din Cupa României, sezonul 2022-2023, dar şi licitaţia pentru stabilirea cluburilor care vor fi desemnate gazde ale celor 6 grupe din cea de a doua competiţie majoră din baschetul românesc.

La fel ca și Liga Națională și Cupa României va avea un format nou în stagiunea 2022-2023. Începând cu noul sezon, Cupa României se va desfășura în primă fază sub formă de șase grupe a câte trei echipe. Acestea vor juca câte un meci între ele, iar câștigătoarele grupelor și cele mai bune două locuri 2 vor avansa în sferturile de finală. Prima fază se va desfășura în perioada 1-3 octombrie. Turneul Final, Final 8, se va desfășura între 11 și 15 februarie 2023.

O altă modificare a formatului vine la desfășurarea competiției începând cu faza sferturilor. Din sezonul acesta, se revine la formatul cu Final 8, astfel că echipele care vor trece de prima fază a competiției, vor ajunge direct la turneul final, care se va desfășura între 11 și 15 februarie.

Cel mai recent turneu final al Cupei României a fost de tip Final 4. Acesta a fost organizat la Craiova și s-a încheiat cu triumful celor de la CSO Voluntari în fața echipei gazdă. În urma acestui rezultat, cei de la SCM U Craiova au primit un loc în preliminariile FIBA Europe Cup.

Cele 18 formații participante vor fi repartizate în șase grupe de câte trei echipe fiecare. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare. Prima clasată în fiecare grupă se califică la turneul final, alături de cele mai bune două locuri 2. Cele șase grupe se vor desfășura în perioada 1-3 octombrie 2022. Cele opt echipe calificate vor participa la turneul final, de tip Final 8. Acesta se va desfășura între 11 și 15 februarie 2023.

Sezonul demarează în mod oficial în data de 17 septembrie 2022, atunci când se va desfășura SuperCupa României între U-BT Cluj-Napoca, câștigătoarea LNBM, și CSO Voluntari, deținătoarea Cupei României.

Comment here