Handbal

Valentina Toader: Avem o grupă dificilă, dar obiectivul nostru este să promovăm în Liga Florilor

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu se pregătesc pentru debutul noului sezon din Divizia A. Elevele antrenate de Liviu Andrieș și Andrei Enache se deplasează la Sf. Gheorghe pentru primul turneu din noua stagiune a Diviziei A. Turneul este programat în perioada 2-5 decembrie.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Seria B. Chiar dacă are parte de o grupă puternică, obiectivul grupării gorjene a rămas neschimbat, promovarea în Liga Florilor. Valentina Toader ne-a declarat într-un scurt interviu, că se așteaptă la confruntări dificile în Seria B, dar spune că CSM este pregătită pentru debutul noului sezon.

Valentina, mai este puțin și începe noul sezon din Divizia A. Cum a fost perioada asta de așteptare, doar cu antrenamente și fară meciuri oficiale?

Valentina Toader: A fost o perioadă dificilă, dar așteptăm cu nerăbdare începerea noului sezon. Am încercat să rămânem cât mai conectate, chiar dacă totul a fost o incertitudine.

Ai văzut componența Seriei B. Ce părere ai de adversarele din această serie?

Valentina Toader: Da am văzut componentele seriei noastre, sunt adversare destul de dificile, dar nu pot spune prea multe despre ele deoarece nu ne-am întâlnit în campionatul trecut.

Care ți se pare cel mai dificil adversar?

Valentina Toader: Orice meci va fi dificil. Venim după o lungă perioadă de pauză și cred că toate echipele vor juca determinare și ambiție.

Primul turneu este cel de la Sf. Gheorghe. Sistemul este unul inedit cu 4 meciuri în patru zile. E clar că turneele vor fi unele solicitante din punct de vedere fizic și psihic, date fiind si problemele legate de pandemie. Ce părere ai de acest sistem?

Valentina Toader: Într-adevăr, primul turneu este la Sf. Gheorghe, într-un sistem nou pentru noi, destul de dificil, pentru că nu avem pauză între cele 4 meciuri. Trebuie să rămânem cât mai concentrate din toate punctele de vedere. Datorită situației creată de această pandemie, federația a venit cu un nou sistem, foarte greu, zic eu, dar trebuie să fim cât mai pozitive si să jucăm, pentru că asta ne doream încă de la începutul pregătirii.

Sunteți pregătite pentru astfel de provocari?

Valentina Toader: Da. Suntem pregătite pentru orice!

Cu ce gânduri pleci la drum în acest nou sezon?

Valentina Toader: În primul rând să fim sănătoase, asta este cel mai important. Obiectivul este clar promovarea, iar noi trebuie să strângem cât mai multe puncte, iar la sfârșit când vom trage linie, să fim acolo unde ne-am propus!

Comment here