Handbal

Ira Zinatullina: Plec la drum în noul sezon cu gândul de a promova. Nu este o serie deloc ușoară, dar am încredere în echipa mea

Peste doar câteva zile va începe noua stagiune a Diviziei A la handbal feminin. Primul turneu este la Sf. Gheorghe și va demara pe 2 decembrie. Handbalistele senioare de la CSM Târgu Jiu așteaptă cu mare nerăbdare să înceapă competiția.

Pentru elevele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache începe un sezon în care cuvântul de ordine este promovarea. Interul formației noastre, Ira Zinatullina, așteaptă cu nerăbadare să înceapă meciurile oficiale. La o săptămână distanță de începerea noului sezonului, handbalista de 20 de ani ne-a acordat un scurt interviu.

Ira, mai este puțin și începe noul sezon din Divizia A. Cum a fost perioada asta de așteptare, doar cu antrenamente și fară meciuri oficiale?

Ira Zinatullina: Perioada asta s-a prelungit prea mult și ne-a afectat într-o oarecare măsură. E ciudat doar să te antrenezi, fără să ai meciuri oficiale și fără să știi când începe campionatul. Am așteptat în fiecare zi să aud o veste bună, și aici mă refer la data începerii campionatului. A fost grea această stare de incertitudine, dar, în tot acest timp, noi ne-am antrenat foarte mult și am făcut tot ce am putut să fim în cea mai buna formă posibilă.

Ai văzut componența Seriei B. Ce părere ai de adversarele din această serie?

Ira Zinatullina: Da, am văzut seria noastră și după părerea mea nu este deloc ușoară. Fiecare echipă are cu siguranță jucătoare bune, dar eu am foarte mare încredere în echipa mea și cu siguranță ne vom face treaba așa cum trebuie.

Care ți se pare cel mai dificil adversar?

Ira Zinatullina: Nu pot să spun cine este cel mai dificil adversar. Noi trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare adversar și fiecare meci în parte. Trebuie să muncim cât mai mult pe teren că să putem ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim.

Primul turneu este cel de la Sf. Gheorghe. Sistemul este unul inedit cu 4 meciuri în patru zile. Turneele vor fi unele solicitante din punct de vedere fizic și psihic, date fiind si problemele legate de pandemie. Ce părere ai de acest sistem? Sunteți pregătite pentru astfel de provocari?

Ira Zinatullina: Pentru mine, faptul că jucăm este un motiv de bucurie, indiferent de formatul competiției. Într-adevăr, nu este ușor să joci 4 meciuri în patru zile, dar cu dorința de a juca pe care o avem noi în acest moment, putem face o figură foarte bună și suntem pregătite pentru o astfel de provocare.

Cu ce gânduri pleci la drum în acest nou sezon?

Ira Zinatullina: Plec la drum în noul sezon cu gândul de a promova. Ceea ce gândesc eu coincide cu obiectivul clubului nostru, adică promovare în Liga Florilor. Sper să ne autodepășim, să fim unite și să tragem toate pentru acest obiectiv!

Comment here