Baschet

CSM Târgu Jiu în formulă completă la antrenamente

CSM Târgu Jiu se pregătește în formulă completă pentru startul noului sezon competițional. Sub comanda antrenorilor Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga, echipa gorjeană lucrează începând de ieri, în efectiv complet.

După zilele petrecute în izolare, baschetbaliștii echipei gorjene și-au reluat antrenamentele. Așa cum era de așteptat, după o astfel de pauză forțată, va urma o perioadă de reacomodare la efort. Pe parcursul acestei săptămânii vor continua antrenamentele de pregătire fizică, dar și cele specifice jocului de baschet. Pregătirea va continua cu respectarea normelor în vigoare. Până la această oră nu există probleme medicale, toată lumea este în regulă și dornică de a începe noua stagiune din Liga Națională.

„După o perioadă foarte grea în ceea ce privește programul și efectivul echipei, de luni am reușit, după o lună și jumătate, să reunim întreaga echipă pentru antrenament. Este normal că jucătorii abia ieșiți din izolare să fie un pic în spate în ceea ce privește pregătirea fizică, însă sper ca până la finalul săptămânii să ne reglăm cât de cât privind acest aspect. Suntem un pic presați de timp, dar în același timp dornici de muncă. Sper ca în această perioadă de antrenamente să nu mai avem parte de accidentări și să putem pregăti așa cum trebuie debutul de campionat. Mai avem cam două săptămâni și ceva până la primul turneu de Liga Națională, în formatul propus la ultima întâlnire cu președinții de cluburi”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.

Deși persistă în continuare o ușoară incertitudine asupra datei debutului noului sezon, a fost totuși avansată perioada de desfășurare a primului turneu, 10-13 decembrie. Nu se știe până la această oră date privind locația turneelor din acest an și ce va cuprinde protocolul medical.

„Primul turneu se preconizează a fi în perioada 10-13 decembrie, următorul 22-23 decembrie, iar ultimul, tot în acest an, pe 28-29 decembrie. Se va continua în aceași manieră până la finalul turului, ce este prevăzut la mijlocul lunii februarie. Așteptăm și ultimele decizii în ceea ce privește locația turneelor, programul meciurilor și programul de testare. De asemenea trebuie văzut și ce cuprinde protocolul medical în ceea ce privește persoanele deja depistate pozitiv și care au făcut perioada de 14 zile de izolare,”a mai spus antrenorul CSM, Claudiu Alionescu.

Data limită pentru depunerea dosarului pentru a solicita dreptul de organizare a primului turneu este 27 noiembrie.. Data limită pentru depunerea dosarului de solictare a dreptului de organizare pentru turneele 2 și 3, programate a se desfășura tot în luna decembrie, este 4 decembrie.

Comment here