Baschet

Un nou transfer pentru CSM Târgu Jiu. Baschetbalistul american Tyler Michel Creammer este noul jucător al grupării gorjene

CSM Târgu Jiu a reuşit parafarea unui nou transfer, prin aducerea americanului Tyler Michel Creammer. Înalt de 2,07 metri, baschetbalistul american are 25 de ani şi poate evolua pe poziţiile 4-5. Noul pivot al grupării gorjene, Creammer, născut în Parkton, North Carolina, vine din Bundesliga, prima ligă a Austriei, de la gruparea Unger Steel Gunners Oberwart, pentru care a jucat în partea a doua a sezonului 2021-2022. Tyler Creammer, care a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu, se află la primul contact cu baschetul românesc. 

Americanul Tyler Creammer soseşte imediat după plecarea surprinzătoare a lui Carl Dylan. Acesta abia semnase un nou angajament prin care îşi prelungea contractul cu formaţia din Târgu Jiu, însă o decizie surprinzătoare, de ultim moment, l-a determinat pe Carl Dylan să întrerupă colaborarea cu CSM Târgu Jiu, din motive personale. În ceea ce-l priveşte pe Carl Dylan, acesta a solicitat rezilierea contractului, lucru care s-a putut rezolva după ce americanul a plătit clauzele de reziliere. În aceste condiţii, oficialii clubului gorjean au fost nevoiţi să se reorienteze extrem de rapid pentru a acoperi postul lăsat liber de plecarea lui Carl Dylan.

Noul pivot al echipei din Târgu Jiu, care poate evolua la fel de bine ca şi extremă de forţă, s-a născut pe 2 aprilie 1997, în Parkton, North Carolina, SUA. Timp de patru sezoane, între 2016-2020, Creammer a evoluat în campionatul NCAA, pentru Virginia Military Keydets. După cele patru sezoane petrecute în NCAA, Tyler Creammer a luat drumul Europei, iar primul contact cu baschetul european l-a avut în Danemarca, unde a evoluat în Ligaen, în sezonul 2020-2021, pentru gruparea The View Copenhagen. La echipa daneză a jucat în 21 de partide şi a avut medii de 13,5 puncte pe meci şi 12,5 rec/meci. Din Danemarca, Creammer a trecut în prima ligă din Slovacia la gruparea BC Prievidza, pentru care a jucat în prima parte a sezonului 2021-2022. La gruparea slovacă acesta a jucat 16 partide, atât în campionat, cât şi în Alpe Adria Cup. Americanul a înregistrat în campionatul slovac 16,9 puncte pe meci şi 11,8 recuperări pe meci. Tyler Creammer a trecut pentru partea a doua a sezonului 2021-2022 în Austria, la Unger Steel Gunners Oberwart. În partidele disputate în Austria acesta a avut medii de 8,1 puncte pe meci şi 7 recuperări pe partidă.

Claudiu Alionescu, antrenorul CSM Târgu Jiu, ne-a făcut o scurtă caracterizare a lui Tyler Creammer, care este aşteptat să se alăture cât mai curând lotului de la Târgu Jiu. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”A trebuit să ne mișcăm foarte rapid după decizia foarte surprinzătoare a lui Carl Dylan de a părăsi echipa, astfel că am reușit să acoperim această poziție prin aducerea lui Tyler Creammer. Este un jucător de interior, însă dispune și de o bună aruncare de la semidistanţă și distanţă, astfel că va putea fi o soluție atât pentru poziția 4, cât și pentru poziția 5. Faptul că a jucat şi în Europa a contat în alegerea lui. Sperăm să ajungă cât mai rapid la Târgu Jiu și să intre în programul normal de pregătire al echipei”.

Tyler Michel Creammer
02.04.1997 – Parkton, North Carolina, SUA

2016-2020 Virginia Military Keydets – NCAA / SUA
2020-2021 The View Copenhagen – Danemarca – Ligaen
2021-2022 BC Prievidza – Slovacia – Extraliga
2021-2022 Unger Steel Gunners Oberwart – Austria – Bundesliga

Surse foto: Getty Images/Markus Tobisch şi Basketball Photos(proballers.com)

Comment here