Handbal

Duminică, 28 august, ora 12.00: CSM Târgu Jiu – CS Dacia Mioveni / Angela Cioca: ”Ne dorim să terminăm cu o victorie duminică. Sunt sigură că ajutorul suporterilor va fi unul enorm”

Noul sezon competițional al Ligii Florilor este pe cale să înceapă. Duminică, 28 august, de la ora 12.00, CSM Târgu Jiu va lua startul, în premieră, în primul eșalon valoric al handbalului feminin românesc. Echipa pregătită de Liviu Andrieș va evolua pe teren propriu, cu Dacia Mioveni. ”Ne dorim să terminăm cu o victorie duminică. Sunt sigură că ajutorul suporterilor va fi unul enorm”, a declarat înainte de duelul cu Dacia Mioveni, Angela Cioca Pușcaș, care este gata de startul într-o nouă ediție de Liga Florilor. Experimentata jucătoare speră ca Sala Sporturilor să fie plină la ora meciului. 

Angela Cioca, jucătoare născută la Târgu Jiu, s-a întors acasă după 13 ani, timp în care a evoluat la cluburi de prestigiu atât din țară, cât și de peste hotare. Handbalista venită în această vară sub comanda lui Liviu Andrieș, evoluează pe postul de centru, dar la fel de bine poate evolua pe linia de 9m, ca inter stânga sau inter dreapta. Are o bogată experiență, acumulată în campionatele din Germania, Norvegia, Spania sau România, la Baia Mare, echipă cu care şi-a trecut în palmares titlul de vicecampioană naţională în 2021, dar şi un loc 3 cu Minaur în Liga Europeană EHF Feminin 2020-2021.

”Nu va fi un meci ușor, dar totul va depinde de noi. În plus avem nevoie de sprijinul suporterilor, să vină alături de noi. Sunt sigură că ajutorul lor va fi unul enorm. Ne dorim să terminăm cu o victorie duminică, pentru că am încredere în colegele mele și am văzut după perioada de pregătire că se poate. Atmosfera în vestiar este una bună. Ne așteaptă un an greu, dar cu multă muncă sigur vom obține rezultate bune în acest sezon”, a declarat jucătoarea CSM Târgu Jiu în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei din prima etapă. 

Născută pe 23 ianuarie 1995 la Târgu Jiu, Angela Cioca a început handbalul la vârsta de 13 ani, în 2008, la LPS Târgu Jiu. După un an, în 2009, Angela a plecat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, până în 2014. În perioada petrecută la Bucureşti, la nivel juvenil, a cucerit cinci titluri de campioană la toate categoriile de vârstă, iar în 2014 la turneul final al junioarelor I a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare. Evoluţiile ei nu au rămas neobservate şi astfel a ajuns să participe cu echipa națională de junioare a României la Campionatul European pentru Junioare Cehia 2011 și Campionatul Mondial pentru Junioare 2012 din Muntenegru. De asemenea a făcut parte din echipa națională de tineret la Campionatul European de Tineret-ediția 2013, din Danemarca, unde România a ocupat locul cinci. La echipele naţionale a jucat 61 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 106 goluri.

În 2014 a făcut pasul la senioare şi s-a transferat în Germania. A debutat la senioare evoluând pentru echipa germană HSG Bad Wildungen, pentru care a evoluat până în 2016. După două sezoane petrecute în Germania s-a transferat în Norvegia la Førde Handball IL, unde a evoluat până în 2018. Din nordul Europei, Angela a plecat în 2018 în Spania unde a semnat cu CB Salud Tenerife,echipă la care a jucat până în 2020. A revenit în România, la Baia Mare, echipă la care a jucat până în acest an 2022. Cu echipa din Baia Mare şi-a trecut în palmares titlul de vicecampioană naţională în 2021, dar şi un loc 3 cu Minaur în Liga Europeană EHF Feminin 2020-21. Din vara acestui an, Angela s-a alăturat lotului CSM Târgu Jiu.

Comment here