Handbal

CSM Târgu Jiu, debut cu VICTORIE în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni 27-25. Atmosferă de senzație în Sala Sporturilor

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu-Jiu a debutat cu dreptul în Liga Florilor. Elevele lui Liviu Andrieș au învins, duminică, în Sala Sporturilor, CS Dacia Mioveni, scor 27-25.

Momentul mult așteptat, cel al debutului echipei de handbal feminin a CSM Târgu Jiu în Liga Florilor s-a consumat duminică, 28 august, când iubitorii de handbal și suporterii echipei din Târgu Jiu au luat cu asalt Sala Sporturilor. Au fost peste 1000 de spectatori care au venit pentru a vedea pe viu prima partidă oficială din istoria clubului în Liga Florilor. Au umplut sala și au creat o atmosferă demnă de marile meciuri. Cei care au ales să vină la sală au avut parte de un spectacol handbalistic de zile mari, într-un meci cu răsturnări de situație, și în care cele două echipe au pus multă energie și au dus o luptă destul de aprigă pentru fiecare minge. În cele din urmă, CSM Târgu Jiu a fost echipa cu un final de meci mai bun și care a reușit să își treacă în cont prima victorie din Liga Florilor.

Debut cu dreptul în noul sezon pentru tânăra noastră echipă, după un meci echilibrat împotriva unei echipe puternice

CSM Târgu Jiu a avut primul atac al partidei, dar emoțiile și-au spus cuvântul și prima șarjă ofensivă a elevelor lui Andrieș a rămas fără rezultat. Nici echipa oaspete nu a fost mai inspirată la primul atac. Toată lumea aștepta cu nerăbdare primul gol din partea echipei favorite, iar acesta a venit după aproape trei minute de joc. După o combinație bună pe semicerc, mingea a ajuns la Ana Cătălina Ciolan, care înscrie în poarta Miovenului și devine astfel jucătoarea care a marcat primul gol din istoria echipei din Târgu Jiu în Liga Florilor. În tribune, explozie de bucurie la prima reușită a gorjencelor. Echipa oaspete a egalat câteva secunde mai târziu, iar după primele 5 minute de joc tabela arata 1-1. Dacia Mioveni trece în avantaj, dar Angela Cioca Pușcaș pătrunde în forță, și cu toată opoziția apărării adverse, gorjeanca noastră aduce egalarea, scor 2-2. Urmează câteva minute bune pentru echipa din Mioveni, care se desprinde la patru goluri pe tabelă, scor 2-6, timp în care CSM Târgu Jiu trimite de trei ori mingea în bară. Norocul revine în tabăra gorjeană și Alexandra Gavrilă reduce din diferență, pentru 3-6. Ekaterina Dzhukeva are primele intervenții importante din meci, iar Angela Pușcaș pătrunde din nou și CSM Târgu Jiu se apropie la două goluri pe tabelă, scor 4-6 în minutul 15. CSM Târgu Jiu dă drumul la jocul pe extreme și vin primele goluri semnate de extrema Pal Ceandani, după două contraatacuri purtate în mare viteză, scor 6-9 în minutul 20. Echipa lui Liviu Andrieș ține aproape de gruparea oaspete, iar Alexandra Gavrilă găsește din nou o breșă în apărarea Miovenului, una foarte agresivă, iar Pal Ceandani, din extremă, punctează din nou pentru CSM Târgu Jiu. Croata Katarina Pavlovic, după trei mingi trimise în bară, sparge gheața și trimite o torpilă care reduce diferența la două goluri, scor 9-11. CSM Târgu Jiu punctează din nou din extremă, de această dată la finalizare, Cristina Boian, care își trece și ea numele pe lista marcatoarelor. Mioveni înscrie pe finalul primei reprize și stabilește scorul la pauză, 10-13.

Repriza secundă începe cu Dacia Mioveni mai inspirată la finalizare și echipa oaspete se desprinde la +5 pe tabelă, scor 10-15. După trei minute scurse din repriza secundă vine și primul gol al echipei lui Andrieș. Extrema Cristina Boian mișcă tabela în dreptul CSM-ului pentru 11-15. Katarina Pavlovic este trimisă la linia de 7m și execută precis, pentru 12-16. Dacia își mărește avansul la cinci goluri, scor 12-17, în minutul 38. Deși avantajul echipei oaspete era unul destul de mare, CSM Târgu Jiu nu renunță la luptă. Sprijinită de un public fantastic, echipa noastră își găsește resursele necesare să revină în joc. CSM Târgu Jiu se apără cu îndârjire, recuperează minge după minge, Dzhukeva are câteva intervenții de senzație, iar la poarta cealaltă, Katarina Pavlovic, Pal Ceandani, Alexandra Gavrilă și Cristina Boian înscriu gol după gol și readuc speranța în tabăra gorjeană. Scor 16-17 în minutul 42 al confruntării. Dacă în prima parte a meciului a avut și ghinion, după ce aruncările sale au lovit de mai multe ori bara porții adverse, în partea a doua a meciului, Pavlovic punctează din toate pozițiile. Pal Ceandani își face treaba foarte bine în extremă și CSM Târgu Jiu se menține în coasta Mioveniului. Iulia Andrei își trece numele pe lista marcatoarelor, pentru 20-21 în minutul 50. Câteva secunde mai târziu, Dacia Mioveni are din nou două goluri pe tabelă, scor 20-22. CSM nu renunță. Publicul simte că echipa are nevoie de sprijin și atmosfera din Sala Sporturilor devine incendiară. Pal Ceandani face un meci mare și ridică publicul în picioare, scor 21-22. În minutul 51 vine și golul egalizator. Angela Pușcaș nu poate fi oprită de apărarea adversă, pătrunde în forță și tabela indica 22-22 spre enorma bucurie a spectatorilor gorjeni. Mai mult, CSM Târgu Jiu trece în avantaj în minutul 52. Deși faultată și accidentată, Iulia Andrei își duce misiunea până la capăt și înscrie pentru 23-22. Dacia Mioveni egalează situația pe tabelă, scor 23-23. Ira Zinatullina găsește și ea drumul spre gol și CSM Târgu Jiu revine la conducere, scor 24-23. Sala este în picioare, adversarele, bulversate de dorința și ambiția echipei gazdă, nu se mai regăsesc ca în prima parte a jocului, iar elevele lui Liviu Andrieș pun stăpânire pe meci. Croata Katarina Pavlovic înscrie două goluri la rând și duce scorul la 26-23, iar prima victorie în Liga Florilor era din ce în ce mai aproape. Mioveni înscrie repede, dar la fel de repede vine un contraatac al gorjencelor, care se soldează cu o aruncare de la 7 m. Oana Maria Bucă, trimisă în teren să execute lovitura, înscrie fără probleme pentru 27-24. Ultima acțiune a aparținut Daciei Mioveni, care a marcat, dar victoria a revenit CSM Târgu Jiu, scor final 27-25, la capătul unui meci de poveste, care a marcat debutul cu victorie în Liga Florilor pentru echipa gorjeană.

La finalul meciului, Liviu Andrieș ne-a declarat că în ciuda problemelor din prima parte a meciului, legate de încărcătura emoțională a partidei, este mulțumit că echipa a obținut victoria și și-a felicitat elevele pentru determinare. ”Încărcătura emoțională a acestei partide și-a pus amprenta asupra jocului nostru, mai ales în prima parte a meciului, dar dacă ne uitam la scorul final trebuie să fim foarte mulțumiți de victorie și de cele 3 puncte”, a declarat antrenorul gorjean. Liviu Andrieș le-a mulțumit și spectatorilor prezenți la sală pentru modul în care au susținut echipa.

A marcat 6 goluri în poarta adversă și a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Extrema Pal Ceandani a contribuit decisiv la prima victorie a CSM Târgu Jiu în Liga Florilor. Imediat după meci, vizibil emoționată, rapida extremă stângă a echipei noastre ne-a declarat că a fost impresionată de sprijinul primit din partea publicului. ”Când simțeai că nu mai aer și nu mai poți, când auzeai tribuna, efectiv te încărcai fizic. A fost super”. 

Prezentă la conferința de presă de după meci, Alexandra Gavrilă a declarat că unitatea și forța grupului a dus la această victorie, chiar dacă debutul de meci a fost unul în care emoțiile au fost la cote foarte mari.

 

Prezent la meci, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a trăit la intensitate maximă debutul echipei în Liga Florilor. La final a ținut să-i felicite pe toți cei implicați pentru obținerea acestei victorii.

“Un spectacol sportiv extraordinar, demn de cea mai importantă competiție a handbalului românesc. Handbalistele noastre au început campionatul cu o victorie și avem speranța unui parcurs foarte bun. Felicitări sportivelor noastre, antrenorilor și tuturor celor implicați pentru victorie și pentru evoluția spectaculoasă!”, a spus, după meci, primarul Marcel Romanescu.

De multă vreme nu am mai văzut atâta fericire în Sala Sporturilor din Târgu Jiu la finalul unui meci. După fluierul sirenei care a pus capăt meciului, cei prezenți în Sala Sporturilor au aplaudat minute în șir VICTORIA echipei noastre, semn că au apreciat atitudinea, determinarea, ambiția jucătoarelor, dar și faptul că acestea nu au cedat și au crezut în șansa lor până la final. Mulți dintre suporteri, în special copii, au ținut să fie la final alături de jucătoarele echipei noastre. Handbalistele CSM Târgu Jiu, dar și staff-ul tehnic, au rămas minute bune pe parchet pentru o sesiune foto și de autografe. Au fost și lacrimi de bucurie, semn că încărcătura acestui meci a fost una foarte mare. Au fost momente unice care, sperăm, să se mai repete în Liga Florilor!

CSM TÂRGU JIU – CS DACIA MIOVENI 27-25(10-13)
Duminică, 28 august 2022 / Ora 12.00
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
Spectatori:1000
CSM TÂRGU JIU: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriță, Oana Maria Bucă 1g, Alexandra Gavrilă 3g, Angela Pușcaș 3g, Valentina Toader, Daniela Necula, Ira Zinatullina 1g, Pal Ceandani 6g, Florența Ilie, Iulia Andrei 2g, Ana Cătălina Ciolan 1g, Boian Cristina 3g , Katarina Pavlovic 7g. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache. Antrenor portari: Gore Albici.

 

 

Comment here