Baschet

Un nou transfer pentru CSM Târgu Jiu. Baschetbalistul american Dylan James Frye este noul jucător al grupării gorjene

Dylan Frye este noul jucător al echipei CSM Târgu Jiu. Formația pregatită de Claudiu Alionescu începe să prindă contur. Noua achiziție a grupării gorjene este americanul Dylan James Frye, care se află la primul angajament în România. În vârstă de 25 de ani, Dylan Frye vine în România din prima ligă a Lituaniei, de la gruparea Dzukija Alytus. Americanul a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2022-2023.

Point guardul american, născut la 14 iulie 1997, în Pembroke Pines, Florida, a bifat 4 sezoane în NCAA în SUA, în perioada 2016-2020, la gruparea Bowling Green Falcon, acolo unde a debutat la nivel de seniori. De-a lungul celor 4 sezoane petrecute la Bowling Green Falcon, Dylan Frye, a fost unul dintre remarcații echipei, atât ca junior, dar și ca senior, cu cifre foarte bune în meciurile disputate în NCAA. În ultimul sezon în care a evoluat pentru Green Falcon, Dylan a avut medii de 13.5 puncte, 4 pase decisive și 3.5 recuperări pe meci. 

După debutul la nivel de seniori, jucătorul american a decis în vara anului 2020 să vină în Europa. Baschetbalistul american, înalt de 1,88 m, a avut primul contact cu baschetul european în prima ligă din Croația, alături de echipa Vrijednosnice Osijek KK, în sezonul 2020-2021. În campionatul croat a avut o medie de 14.8 puncte pe meci și 5,3 pase decisive pe partidă. După sezonul petrecut în Croația, americanul a trecut în prima ligă din Lituania, la gruparea Dzukija Alytus, formație cu care a jucat în play-off-ul din campionatul lituanian, acolo unde a înregistrat 10.2 puncte pe meci și 2.3 pase decisive. Din vara acestui an, Dylan Frye, care evoluează pe poziția 1, este jucătorul CSM Târgu Jiu. 

Antrenorul formației gorjene, Claudiu Alionescu, a făcut o scurtă caracterizare a jucătorului care va ajunge în vara acestui an la Târgu Jiu.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Frye este un jucător cu o foarte bună viziune a jocului. Dispune și de o aruncare bună de afară, astfel că este o amenințare continuă în jocul colectiv pe care vrem să-l dezvoltăm sezonul viitor. Vine din campionatul Lituaniei, un campionat puternic și de la o echipă care a acces în play-off, astfel că are și o experiență în baschetul european, ceea ce cu siguranță va fi un plus”.

După căpitanul Porter Troupe, Dylan Frye este în acest moment al doilea jucător american aflat sub contract cu CSM Târgu Jiu. Din lotul CSM Târgu Jiu mai fac parte în acest moment jucătorii români: Camil Berculescu, Andrei Bărăgan, Andrei Gheorghe, Alexandru Berca, Bogdan Penciu, dar și ucraineanul Andriy Agafonov. 

 

 

 

Comment here