Handbal

Elena Marica Bercu, CALIFICARE cu Naționala de senioare a României de beach handball la Campionatul European 2023(Nazare, Portugalia)

De câteva zile s-a alăturat lotului pregătit de Liviu Andrieș și Elena Marica Bercu, care a intrat în programul de pregătire pentru Liga Florilor. Portărița CSM-ului a revenit la Târgu Jiu după convocarea la echipa Națională de senioare a României de beach handball și este foarte bucuroasă de performanța realizată la prima reprezentativă. Elena Marica Bercu a contribuit din plin la calificarea naționalei de beach handball a României la Campionatul European din 2023, care se va disputa la Nazare, în Portugalia.

În lotul țării noastre, deplasat în Cehia, la Praga, acolo unde au avut loc preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, s-a aflat și jucătoarea CSM Târgu Jiu, Elena Marica Bercu. Ne bucurăm că o jucătoare a CSM Târgu Jiu a ajuns la acest nivel, să reprezinte clubul din Târgu Jiu și România în competițiile internaționale. Felicităm echipa Națională a României pentru calificare și o felicităm pe Elena Marica Bercu pentru contribuția adusă la această performanță.

Handbalista noastră ne-a povestit cum s-a derulat lupta pentru calificare, cum a fost primită de colegele de echipă după această performanță, obiectivele pentru Liga Florilor, dar și despre revenirea la antrenamente, unde va lucra sub comanda antrenorului cu portarii, Gore Albici. 

INTERVIU ELENA MARICA BERCU

Elena, în primul rând felicitări pentru calificarea cu echipa Națională a României la Campionatul European de handbal pe plajă, de anul viitor, din Portugalia.

Elena Marica Bercu: Vă mulțumesc frumos! Pentru Naționala României și pentru dezvoltarea acestui sport în țara noastră este o realizare foarte mare și mă bucur mult că am reușit  să contribui la această performanță. 

Cum a fost în Cehia, la Praga, acolo unde s-a disputat turneul de calificare?

Elena Marica Bercu: Nu a fost chiar ușor, ne-am calificat pe muchie de cuțit, ca să spun așa. Chiar dacă am început mai greu turneul, am luptat până în ultima zi și totul s-a decis în ultimele două meciuri. Am pierdut cu Polonia și Croația, ambele meciuri cu 0-2, apoi am pierdut cu Turcia 1-2, după loviturile de departajare. Același lucru s-a întâmplat și cu Slovacia, tot 1-2, și tot la loviturile de departajare. Pentru calificare trebuia să ne clasăm pe locul 9, ceea ce însemna să obținem două victorii în ultima zi. Am strâns rândurile, ne-am luptat până la final și am reușit să învingem Elveția, scor 2-1, dar și echipa gazdă, Cehia, scor  2-0. Cu cele două victorii ne-am asigurat locul la campionatul european de anul viitor.

Cum te-au primit colegele după această calificare?

Elena Marica Bercu: Colegele m-au felicitat, toate fiind bucuroase pentru reușita mea și m-au primit cu brațele deschise în noul grup.

Ai revenit la antrenamente la CSM Târgu Jiu. Cum a fost revenirea la ședințele de pregătire sub comanda lui Liviu Andrieș?

Elena Marica Bercu: Știam că urmează o perioada de pregătire fizică afara, dar și în sală. Nu este o perioadă ușoară, însă muncim, tragem tare, pentru a ne atinge obiectivele din acest an. Ne așteaptă un sezon dificil și trebuie să fim pregătite pentru startul din Liga Florilor.

Mai este puțin și începe primul sezon din istoria clubului în Liga Florilor. Cum crezi că arată acum, din punctul tău de vedere, CSM Târgu Jiu, în perspectiva primului sezon de Liga Florilor? La ce să ne așteptăm?

Elena Marica Bercu: Suntem încrezătoare în șansa noastră. Vom lupta meci de meci, indiferent de adversar, pentru a face o figură frumoasă și cu siguranță vom da totul pe teren. Avem o echipă competitivă, ambițioasă și sper din tot sufletul să ne îndeplinim obictivul, acela de a rămâne în Liga Florilor.

Va fi concurență mare pe postul de portar în acest sezon. Ce ți-ai propus pentru acest sezon?

Elena Marica Bercu: Sunt bucuroasă că am colege cu experiență, de la care pot învăța multe și sunt fericită că lucrăm împreună cu antrenorul Gore Albici, pentru a evolua ca și portari. Mi-am propus să muncesc cât pot de mult, pentru că știm că Liga Florilor este un alt nivel și voi face tot posibilul să îmi ajut echipa.

Comment here