Handbal

Un nou transfer la CSM Târgu Jiu. Vanessa Leona Predescu este noua extremă stânga a grupării gorjene

CSM Târgu Jiu continuă campania de transferuri pentru sezonul 2022-2023, primul sezon din istoria clubului în Liga Florilor. Oficialii clubului gorjean au perfectat transferul tinerei jucătoare Vanessa Leona Predescu. Handbalista, care vine de la Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, acolo unde a jucat sezonul trecut la nivelul Diviziei A, are 18 ani și evoluează pe postul de extremă stânga. Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial Școlar din Serbia 2021, Vanessa Predescu a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu prinde tot mai mult contur. Noua achiziție a grupării gorjene, Vanessa Leona Predescu, născută pe 5 februarie 2004, a început handbalul în orașul natal, la Timișoara. În Campionatul Național de Junioare a fost cooptată de echipa HC Cîtu Dumbrăvița (2016-2017). După primul sezon de juniorat la Dumbrăvița, Vanessa a atras atenția prin evoluțiile ei și a devenit componentă a Centrului Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. La finalul primului sezon petrecut la Râmnicu Vâlcea reușește, în 2018, cu echipa Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea să câștige medalia de aur la ONSS(Olimpiada Școlară Națională), dar și o medalie de argint în Campionatul Național de Junioare 1. Convocată la loturile naționale de junioare, Vanessa Predescu evoluează la Campionatul European de Junioare din Muntenegru 2021, unde ocupă locul 7, și tot în 2021, câștigă medalia de bronz la Campionatul Mondial Școlar din Serbia. La nivel de senioare, aceasta a debutat în 2020 în Divizia A, alături de CNE Râmnicu Vâlcea. În vara acestui an, Venessa va participa la Campionatul Mondial de Junioare din Macedonia, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 10 august.

INTERVIU VANESSA LEONA PREDESCU

Vanessa, în primul rând bun venit la Târgu Jiu!

Vanessa Leona Predescu: Bună ziua! Vă mulțumesc și bine v-am găsit!

Ai semnat cu CSM Târgu Jiu. Care sunt motivele pentru care ai luat această decizie? Ce te-a determinat să alegi Târgu Jiu?

Vanessa Leona Predescu: Am ales să vin la Târgu Jiu pentru că este un proiect foarte serios și am auzit numai lucruri frumoase despre acest club. Aici s-a dezvoltat o echipă ambițioasă și dornică de rezultate excepționale.

Vei avea posibilitatea să debutezi în Liga Florilor cu echipa din Târgu Jiu. Ce înseamnă pentru tine acest lucru?

Vanessa Leona Predescu: Sunt foarte entuziasmată că voi debuta în Liga Florilor cu CSM Târgu Jiu, la 18 ani, dar în același timp sunt conștientă că va fi foarte mult de muncă, dar eu sunt o fire ambițioasă și dornică de performanță.

Cu ce obiective pleci în viitorul sezon? Ce ți-ai propus la Târgu Jiu?

Vanessa Leona Predescu: Cred că principalul obiectiv este să avem rezultate foarte bune în Liga Florilor. Și pentru că am șansa de a evolua la nivelul primului eșalon handbalistic al țării scopul meu este să evoluez în cariera mea sportivă. 

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu.

Vanessa Leona Predescu: Îmi doresc ca iubitorii de handbal din Târgu Jiu sa vină în număr cât mai mare la meciurile noastre și să creeze o atmosferă plăcută, iar noi să îi răsplătim cu cât mai multe victorii. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Hai CSM!

Nume: Predescu Vanessa-Leona
Data nașterii: 05.02.2004
Localitate: Timișoara
Post: extremă stângă
Juniorat:
H.C Cîtu Dumbrăvița (2016-2017,2019-2020)
Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea (2017-2018, 2021-2022)
Componentă a Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea(2017-2022)
Componentă a Lotului Național de Junioare (2004-2005)
Performanțe la junioare:
– medalie de aur ONSS 2018(Colegiul Energetic Râmnicu-Vâlcea)
– medalie de argint la Campionatul National de junioare 1
– medalie de bronz la Campionatul Mondial Școlar – Serbia 2021
– locul 7 la Campionatul European de Junioare – Muntenegru 2021
Senioare:
– a debutat în 2020 în Divizia A alături de CNE Râmnicu Vâlcea

 

Comment here