JunioriLupte

Nicoleta Scărlătescu, medalie de argint în Finala Campionatului Național de lupte pe plajă! Bilanțul luptătorilor gorjeni în competiția de la Costinești

CSM Târgu Jiu a obținut o medalie de argint în Finala Campionatului Național Individual de lupte pe plajă de la Costinești, prin Nicoleta Scărlătescu. Tânăra sportivă, care a reprezentat în premieră și CSM Târgu Jiu, și care are dublă legitimare CSM Târgu Jiu – AS Minerul Motru, s-a clasat pe locul 2 la categoria de vârstă U20. Sportiva a concurat la categoria 70 de Kg. Evoluții bune au avut și Yanis Peciuc, locul 6 la juniori 4, la categoria 38 de Kg și Octavian Mitoi, locul 8 la U17, la categoria 70 de Kg. Din pacate, accidentat cu o zi înainte de concurs, medaliatul de anul trecut, Nicolae Curcă, a ratat competiția de la malul mării. Campionatul Național Individual de lupte pe plajă s-a desfășurat în perioada 19-26 iunie pe plaja de la Costinești.

Delegația CSM Târgu Jiu s-a întors de la malul mării cu o medalie de argint, obținută de gorjeanca Nicoleta Scărlătescu. Sportiva cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – AS Minerul Motru, a debutat în competițiile oficiale și pentru CSM Târgu Jiu. La doar 16 ani, multipla campioană națională de junioare, pregătită la AS Minerul Motru de antrenorul Vasile Purdescu, a intrat în competiție la categoria de vârstă U20, la categoria 70 de Kg. Deși cu doi sau chiar trei ani mai mică decât adversarele sale, Nicoleta a reușit să ajungă în finală, unde a pierdut la limită. Mădălin Gorjanu și-a lăudat eleva și este convins că talentata sportivă va avea, pe viitor, rezultate notabile, nu doar pe plan intern.

Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator secția lupte CSM Târgu Jiu:”Sunt foarte mulțumit de evoluția sportivei Nicoleta Scărlătescu, care la 16 ani, la o categorie de vârstă unde a luptat cu sportive cu doi sau trei ani mai mari decât ea, a ajuns în finală, unde a pierdut cu 1-0. Sunt sigur că dacă va continua să se pregătească foarte bine, va obține rezultate mari, inclusiv pe plan internațional”

La masculin, CSM Târgu Jiu a fost reprezentată de 5 luptători la diferite categorii de vârstă și greutate. S-au remarcat prin evoluții bune Yanis Peciuc, la juniori 4, la categoria 38 de Kg, care a obținut locul 6 din 41 de concurenți, și Octavian Mitoi, calificat în optimile de finală, care a ocupat locul 8 din 44 de concurenți. La categoria de vârstă U15, CSM Târgu Jiu a fost reprezentat de Andrei Amza, la categoria 70 de Kg, în timp ce Andrei Fulger, sportiv cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CSS Târgu Jiu, sportiv pregătit de antrenorii Mădălin Gorjanu și Rareș Voicescu, a intrat în competiție la categoria 60 de Kg. Din pacate, accidentat cu o zi înainte de concurs, medaliatul de anul trecut, Nicolae Curcă, la juniori 4, la 60 de Kg, a ratat competiția de la malul mării. El a fost înlocuit de Sergiu Toma, debutant pentru CSM Târgu Jiu în competițiile oficiale.

Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator secția lupte CSM Târgu Jiu: ”Foarte aproape de lupta pentru medalii au fost Tavi Mitoi și Yanis Peciuc, sportivi care care au câștigat câte 3 meciuri, dar fiind extraordinar de mulți concurenți foarte buni, în special la categoriile lor, nu au reușit să ajungă până la meciurile finale, dar pot spune că sunt pe un trend ascendent. Micii luptători au avut evoluții ușor oscilante, câștigând meciuri grele și pierzând acolo unde urmau să intre în lupta pentru medalii. Cu puțină atenție, ambii sportivi putea să ajungă să lupte pentru o medalie. Am fost loviți și de ghinion, pentru că medaliatul de anul trecut, Nicolae Curcă, s-a accidentat în ziua premergătoare concursului și am fost nevoit să-l înlocuiesc în ultim moment cu un debutant, Sergiu Toma, care sper sa prindă gustul competițiilor”.

După competiția de la malul mării, Mădălin Gorjanu va continua pregătirea cu tinerii luptători, pe toată durata verii, pentru că în septembrie și noiembrie, CSM Târgu Jiu se va prezenta la campionatele naționale pentru copii sub 17 ani și sub 13 ani.

Comment here