Handbal

Un nou transfer la CSM Târgu Jiu / Mirabela Gabriela Coteț este noul pivot al grupării gorjene / Interviu Mirabela COTEȚ

CSM Târgu Jiu se pregătește intens pentru meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea, dar și pentru celelalte partide importante din actualul sezon al Ligii Florilor. În acest sens, în pauza competițională, oficialii gorjeni au adus întăriri la echipă și au perfectat un nou transfer. Mirabela Gabriela Coteț este noul pivot al CSM Târgu Jiu. Handbalista vine de la HC Dunărea Brăila și a semnat până la finele acestui sezon cu gruparea gorjeană. ”Am venit cu gândul de ajuta echipa să rămână în Liga Florilor, dar și de a crește ca jucătoare”, ne-a declarat Mirabela Coteț, noul pivot al echipei din Târgu Jiu. 

Născută pe 22 februarie 2001, Mirabela Gabriela Coteț a început handbalul în orașul natal, la LPS Brăila, unde activat între anii 2015 și 2019. În această perioadă, Mirabela a cucerit titlul de vicecampioană la nivel de Junioare II, în sezonul 2016-2017, dar și titlul de cel mai bun pivot din țară la Turneul Final Junioare 2, distincție acordată de Federația Română de Handbal. A urmat apoi medalia de bronz la finalul sezonului 2017-2018, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Evoluțiile sale la nivel de junioare au fost monitorizate de oficialii federației, care au convocat-o în 2019 la naționala de tineret a României. Tot în 2019 a făcut pasul la senioare și a debutat în Liga Florilor la HC Dunărea Braila. A evoluat la Brăila timp de 3 sezoane, timp în care a ajuns cu echipa din orașul natal în sferturile de finală ale EHF European League. 

INTERVIU MIRABELA GABRIELA COTEȚ

Mirabela, în primul rând bun venit la Târgu Jiu! Noi îţi dorim bun venit în familia CSM şi cât mai multe victorii cu noua ta echipă!

Mirabela Coteț: Vă mulțumesc și bun găsit!

Ai ales să semnezi cu CSM Târgu Jiu. Care au fost motivele care te-au determinat să faci această alegere?

Mirabela Coteț: Am ales să vin la Târgu Jiu pentru că am auzit numai lucruri bune despre acest club. Echipa este în Liga Florilor și informațiile circulă repede. Am auzit lucruri bune despre antrenorii de aici, de conducerea clubului, dar și de grupul unit de jucătoare de la CSM Târgu Jiu. 

Cu ce gânduri te alături echipei CSM Târgu Jiu, cu ce obiective?

Mirabela Coteț: Sper să fie o colaborare cât mai bună. În primul rând am venit cu gândul de ajuta echipa să rămână în Liga Florilor, dar și de a crește ca jucătoare. 

Te-ai alăturat echipei la antrenamente. Cum a fost întâlnirea cu noile tale colege? Cum te-au primit? 

Mirabela Coteț: A fost foarte bine. M-au primit cu brațele deschise și mă ajută să mă integrez cât mai repede în echipă.

Ce mesaj ai primit din partea antrenorilor?

Mirabela Coteț: Am primit un mesaj de încurajare. Mi-au spus ce așteptări au de la mine și apoi am trecut la treabă. 

Cum au fost primele zile la Târgu Jiu din acest punct de vedere?

Mirabela Coteț: M-am simțit bine încă de la început. Am o impresie plăcută despre Târgu Jiu. Încă nu am apucat să vizitez tot orașul, dar cu siguranță voi avea timp. 

Cum vezi confruntarea cu Râmnicu Vâlcea? 

Mirabela Coteț: Cred că va fi  un meci foarte greu. Vâlcea are o echipă bine închegată și rapidă, dar și nouă mea echipă este una care poate să pună probleme. Eu sper să facem o figură frumoasă.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu.

Mirabela Coteț: Am înțeles că vine foarte multă lume la meciurile echipei. Eu sper ca și la acest meci să fie sala plină. Îi așteptăm pe suporterii să vină să susțină și să ne încurajeze. Este foarte importanta prezența celui de al 8-lea ”jucator”, publicul, care poate face diferența în anumite momente ale jocului. Indiferent că voi debuta în acest meci sau în altă partidă, voi da totul pentru echipă, pentru a obține cât mai multe victorii și pentru a rămâne în Liga Florilor.

 

Nume: Mirabela Gabriela Coteț
Data nașterii: 22.02.2001
Localitate:Braila
Post:Pivot
Junioratul:
LPS Brăila – 2015/2019
Senioare:
HC Dunărea Brăila – 2019/2022

 

Comment here