Handbal

Andreea Eliza Chiricuţă este noua extremă stânga a CSM Târgu Jiu / Interviu Andreea CHIRICUŢĂ

În perioada de pauză competiţională, CSM Târgu Jiu a mai reuşit un transfer. După ce şi-au asigurat serviciile pivotului Mirabela Coteţ, oficialii grupării gorjene au ajuns la o înţelegere şi cu Andreea Eliza Chiricuţă, jucătoare care evolueză pe postul de extremă stânga. Handbalista, care în cariera ei a trecut pe la titratele grupări Corona Braşov şi Rapid Bucureşti, şi care a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României, vine de la Ştiinţa Bucureşti. Chiricuţă a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon şi s-a alăturat lotului pregătit de Liviu Andrieş.

Născută pe 27 februarie 1994, Eliza Andreea Chiricuţă a deprins tainele handbalului în oraşul natal, la LPS Buzău. După prima parte a junioratului petrecută la Buzău, Andreea Chiricuţă s-a transferat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la Şcoala 181 SSP Bucureşti. Cu echipa de junioare a Şcolii 181 a reuşit să câştige aurul, titlul de campioană a României la Junioare 2 în 2011, dar şi argintul în 2012, pentru ca în 2013 să cucerească din nou aurul la Junioare 1. În 2013 a fost cooptată de CSM Ploieşti, echipă la care a făcut pasul la senioare şi cu care a debutat pe prima scenă a handbalului românesc. După evoluţiile de la Ploieşti au început şi convocările la echipele naţionale. Handbalista a făcut parte din lotul de tineret al României care a participat la Campionatul Mondial din 2014. La naţionala de tineret a strâns 21 de apariţii şi 30 de goluri. A evoluat timp de trei sezoane la echipa din Ploieşti, cu care a reuşit o calificare în cupele europene. Pentru Andrea Chiricuţă a urmat apoi transferul la Danubius Galaţi, unde a petrecut sezonul 2016-2017. Începând din 2016, Chiricuță a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României. După Galaţi, pentru Chiricuţă a urmat perioada Corona Braşov, club la care a evoluat din 2017 până în 2020. A revenit în 2020 în Bucureşti, unde a semnat cu Rapid Bucureşti, echipă la care a stat până la începtul acestui an. În februarie 2022 a trecut la Ştiinţa Bucureşti. Din toamna acestui an, Andreea Chiricuţă revine în Liga Florilor, după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu. 

INTERVIU ANDREEA ELIZA CHIRICUŢĂ

Andreea, în primul rând bun venit în familia CSM Târgu Jiu!

Andreea Chiricuţă: Vă mulţumesc! Bun găsit şi mă bucur că acum fac parte din familia CSM Târgu Jiu!

Ai ales să semnezi cu CSM Târgu Jiu. Care au fost motivele care te-au determinat să faci această alegere?

Andreea Chiricuţă: Sincer, au fost ceva discuții încă din vară, dar nici nu mai contează, pentru că am ajuns aici, acum. Nu credeam că o să mă mai întorc în handbalul mare, dar nu am stat pe gânduri atunci când m-au sunat şi am acceptat pentru că ştiu că mai am multe de demonstrat. Le mulțumesc celor de aici pentru încredere şi sper să-i răsplătesc prin evoluţiile mele.

Cu ce gânduri te alături echipei CSM Târgu Jiu, cu ce obiective?

Andreea Chiricuţă: Ca să fiu sinceră am venit cu inima deschisă, cu gândul şi speranţa că vom reuşi împreună cât mai multe rezultate pozitive. Echipa a arătat mult potenţial, a arătat că deşi este o echipă mică, se poate lupta cu oricine şi nu ne mai rămâne decât să demonstrăm că nu a fost nimic întâmplător până acum.

Tu personal ce îți dorești de la acest sezon de Liga Florilor?

Andreea Chiricuţă: Îmi doresc să fiu sănătoasă, să ajut echipa cât de mult pot şi sper ca împreună să reuşim să ne menţinem în Liga Florilor!

Te-ai alăturat echipei la antrenamente. Cum au fost primele zile la Târgu Jiu din acest punct de vedere?

Andreea Chiricuţă: Pentru mine din punct de vedere fizic a fost greu şi este greu în continuare. Încerc cât mai rapid să recuperez tot ce am pierdut în aceste 5 luni de pauză.

Cum a fost întâlnirea cu noile tale colege? Cum te-au primit?

Andreea Chiricuţă: Multe dintre fete mi-au fost colege în trecut, deci pentru mine a fost o reîntâlnire frumoasă. Toată lumea m-a primit foarte frumos, atât fetele, cât şi antrenorii, care m-au ajutat să mă integrez rapid.

Ce mesaj ai primit din partea antrenorilor?

Andreea Chiricuţă: Încă de la început am vorbit cu antrenorii, am înţeles mesajul şi ceea ce îşi doresc de la mine. Eu le mulțumesc pentru încredere şi cu siguranţă voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa.

Cum vezi confruntarea cu Râmnicu Vâlcea? 

Andreea Chiricuţă: Va fi un meci dificil. Echipa revine după o pauză destul de lungă, deci probabil îşi va găsi ritmul mai greu. Sper să ne adaptăm repede, pentru că întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionat. Evident că echipa din Vîlcea este favorită, dar trebuie să credem în şansa noastră, mai ales că jucăm în faţa propriilor suporteri. Presiunea este pe echipa adversă, deci nouă nu ne rămâne decât să ne bucurăm de orice reuşită!

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu.

Andreea Chiricuţă: Într-un astfel de meci avem mare nevoie de susţinerea fanilor şi sunt sigură ca vor fi în număr foarte mare la sală, mai ales că întâlnim o echipă cu tradiţie în handbalul feminin. Vrem să ne ridicăm la nivelul adversarului pentru a oferi suporterilor un spectacol frumos şi, de ce nu, poate la sfârşit să ne putem bucura împreuna de o victorie.

Noi îţi dorim bun venit în familia CSM şi cât mai multe victorii cu noua ta echipă!

Andreea Chiricuţă: Mulțumesc şi sper să reuşim cât mai multe victorii pentru a ne indeplini obiectivul.

Nume: Chiricuţă Andreea Eliza
Data naşterii: 27/02/1994
Localitate: Buzău
Post: Extremă stângă

Junioare
LPS Buzău
SSP Şcoala 181 Bucureşti 

Senioare
CSM Ploieşti – 2013-2016
CSU Danubius Galaţi – 2016-2017 
Corona Braşov – 2017-2020 
Rapid Bucureşti 2020-2022 (feb) 
Ştiinţa Bucureşti 2022 (feb) – 2022(nov)

Comment here