Baschet

Un nou transfer la CSM Târgu Jiu. Clubul gorjean l-a legitimat pe Milan Luzaic, baschetbalist bosniac de 27 de ani. Milan Luzaic: ”Vin cu inima deschisă, dornic să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele”

În lupta pentru ocuparea unei poziții cât mai bune la finalul acestui sezon, oficialii CSM Târgu Jiu au reușit perfectarea unui nou transfer la echipa de baschet. Clubul gorjean l-a legitimat pe baschetbalistul bosniac Milan Luzaic. Înalt de 1.96 metri, jucător de pozițiile 2/1, în vârstă de 27 ani, Luzaic a evoluat ultima dată la NKA Pecs, în primul eșalon al Ungariei. Baschetbalistul bosniac este la prima experiență în România. Acesta a semnat până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Milan Luzaic ar putea debuta pentru CSM Târgu Jiu în acest weekend, în deplasare, cu CSM Focșani. ”Vin cu inima deschisă, dornic să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele”, a declarat Milan Luzaic, la prima sa conferință de presă la CSM Târgu Jiu, ocazie cu care a și semnat contractul cu gruparea gorjeană.

Milan Luzaic a sosit de câteva zile la Târgu Jiu, s-a antrenat cu echipa, iar astăzi, 31 ianuarie, a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie, Milan Luzaic a și semnat contractul cu gruparea gorjeană. Directorul tehnic Claudiu Alionescu a precizat că echipa din Târgu-Jiu a mai fost în discuții cu baschetbalistul bosniac în vara anului trecut, dar la vremea respectivă nu s-a putut materializa transferul. Acum, cele două părți s-au înțeles, iar noul shooting guard al CSM Târgu Jiu a semnat până la finele sezonului, cu opțiune de prelungire și pentru viitoarea stagiune.

Milan Luzaic a semnat noul angajament cu CSM Târgu Jiu chiar în cadrul conferinței de presă.

Iată ce a declarat Claudiu Alionescu despre noul jucător al CSM Târgu Jiu.

Claudiu Alionescu, director tehnic echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu: ”Este un jucător pe care noi ni l-am dorit cu ardoare încă din vară. Din nefericire, atunci nu am ajuns la o înțelegere. Acum, s-a ivit această posibilitate de a se alătura echipei noastre în această parte a sezonului, după experiența care a avut-o în Ungaria și ne bucură faptul că am putut să încheiem termenii unei colaborări pentru o perioadă de un sezon și jumătate, cu opțiune de prelungire, de ambele părți, pentru sezonul viitor. Milan este un jucător combativ, un jucător pe stilul ex-iugoslav, care lasă totul pe teren. De asemenea, este un lider al vestiarului, un jucător care poate acoperi pozițiile 1 și 2, unde noi momentan suferim. El este aici cu inima deschisă, a înțeles exact situația în care ne aflăm, a venit dispus să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul în acest sezon, de a rămâne Liga Națională, și sperăm să putem continua colaborarea și în sezonul viitor”.

Despre sosirea lui Milan Luzaic la CSM Târgu Jiu a vorbit și antrenorul principal al grupării gorjene, Kresimir Basic. Antrenorul croat consideră că venirea lui Milan, jucător de pozițiile 2/1, este un plus pentru echipa gorjeană. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Tărgu Jiu: ”Este adevărat, am reușit să facem un transfer care ne va ajuta pe pozițiile de combo guard. Trebuie să îl odihnim cât de mult putem pe Underwood, pentru că a jucat multe minute, astfel că am reușit să ajungem la o înțelegere cu Milan, jucător care ne va ajuta cu experiența lui în aceste două poziții. Pe lângă asta, va fi și un imbold al echipei în aceste momente critice pentru noi, pentru că, din păcate, nu am avut un backup point guard până acum”.

La prima sa conferință de presă la CSM Târgu Jiu, Milan Luzaic a vorbit despre ceea ce l-a determinat să aleagă România. Antrenorul Kresimir Basic a fost unul dintre cei care l-au determinat pe Milan să ajungă în orașul lui Brâncuși. Noul jucător al CSM Târgu Jiu a fost convins și de Arsenije Vuckovic, care a vorbit în termeni laudativi de echipa gorjeană. Milan spune că a fost încântat de modul în care a fost primit la Târgu Jiu. 

Milan Luzaic, CSM Târgu Jiu: ”Am ales să vin la Târgu-Jiu prin prisma relației pe care am construit-o cu antrenorul Basic, încă din vară. De asemenea, aici se află și un fost coechipier, Arsenije Vuckovic, care a spus doar lucruri bune despre ceea ce înseamnă Târgu Jiu și organizația de aici, astfel că decizia a fost foarte simplă. În primul rând, mă adaptez cu tot ceea ce înseamnă Târgu-Jiu, pentru că nu am ajuns decât de vreo câteva zile, însă am fost primit cu bucurie de toată lumea din familia CSM, jucători, antrenori, staff, conducere. Prima impresie este foarte bună, mă simt ca unul dintre voi”.

Noul shooting guard al grupării gorjene spune că a venit cu inima deschisă la Târgu Jiu. Nu știe foarte multe despre baschetul românesc, dar este dornic să pună umărul la îndeplinirea obiectivelor clubului. Milan consideră că este gata pentru debutul său la CSM Târgu Jiu și în Liga Națională. 

Milan Luzaic, CSM Târgu Jiu: ”Nu cunosc foarte multe despre baschetul românesc, chiar dacă am avut câțiva prieteni care au evoluat în România în ultimele sezoane. Am vorbit cu domnul antrenor, mi-a explicat situația în care suntem acum și vin cu inima deschisă, dornic să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele. Sunt un jucător care poate să facă câte un pic din fiecare, pot marca, pasa, recupera și mă pot apăra. Nu îmi place să vorbesc foarte mult despre mine, Prefer să las totul pe teren și ceilalți să-și formeze opinia. Sunt pregătit pentru debut, chiar dacă am auzit că este destul de greu să câștigi la Focșani. Însă, dacă vom avea o energie la un nivel ridicat, atât ofensiv, cât și defensiv, ne putem atinge obiectivul, acela de a învinge”.

Milan Luzaic ar putea debuta pentru CSM Târgu Jiu la finalul acestei săptămâni, în deplasare, pe terenul echipei CSM Focșani. Milan a avut și un mesaj pentru suporterii gorjeni, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare la primul meci de pe teren propriu din Grupa 11-18, confruntarea cu CS Vâlcea, de săptămâna viitoare. 

Milan Luzaic, CSM Târgu Jiu: ”Sper să fie cât mai mulți fani în sală, să ne susțină la meciul de acasă cu Vâlcea, pentru că, într-o atmosferă cu o sală plină și cu presiune pe adversari, șansele noastre de a câștiga cresc”.

Milan Luzaic s-a născut pe 19 noiembrie 1996, la Trebinje, în Bosnia și Herțegovina. A deprins tainele baschetului în orașul natal, la grupele de juniori ale clubului SL Takovo Leotar Trebinje. Milan și-a făcut debutul în prima ligă din Bosnia cu Leotar Trebinje în 2013, la 17 ani. A petrecut 4 sezoane(2013-2017) în tricoul celor de la Trebinje. Următorul sezon(2017-2018) a evoluat pentru OKK Sloboda Tuzla. În 2018 a plecat la Mostar, unde a evoluat pentru HKK Zrinjski(2018-2019). A trecut apoi pentru două sezoane la HKK Capljina(2019-2021). În 2021 a jucat pentru prima dată în afara Bosniei. A ales prima ligă din Slovacia, unde a jucat pentru BK Spisski Rytieri, echipa cu care a jucat în Alpia-Adria Cup. Tot în 2021 s-a întors la echipa din orașul natal, la SL Takovo Leotar, în prima ligă din Bosnia. În sezonul 2021-2022, la Leotar, Milan a avut medii de 12 puncte, 2,3 recuperări și 2,8 asisturi. După sezonul petrecut la echipa din orașul natal, Luzaic a trecut în prima ligă din Croația, la Nova Gorica, pentru sezonul 2022-2023. În perioada petrecută la Gorica, Milan a avut medii de 15,5 puncte, 2,4 recuperări și 3,7 asisturi. În partea a doua a sezonului 2022-2023, baschetbalistul bosniac a trecut, pentru puțin timp, și pe la gruparea din prima ligă din Macedonia, KK Sutjeska. Milan Luzaic a început sezonul 2023-2024 la NKA Pecs, în primul eșalon al Ungariei. Aici a avut medii statistice de 11.3 puncte, 2.6 recuperări și 2.4 pase decisive în 14 apariții. De la finalul lunii ianuarie 2024, Milan Luzaic este jucătorul CSM Târgu Jiu. 

 

 

 

 

Comment here