Handbal

CN Junioare 3, Etapa 14. Junioarele 3 CSM Târgu Jiu, victorie clară și extrem de importantă în fața echipei din Vulcan. CSM Târgu Jiu -CSM Mihai Viteazul Vulcan 38-28

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat miercuri, 31 ianuarie, o victorie extrem de importantă în lupta pentru calificarea în Grupele Valoare. Într-un meci din etapa a 14-a din Seria H a Campionatului Național, CSM Târgu Jiu a trecut fără probleme, scor 38-28, la pauză 19-13, de CSM Mihai Viteazul Vulcan. Cu această victorie, handbalistele pregătite de Paula Martinescu au urcat pe locul 3 în clasament și continuă cursa pentru îndeplinirea obictivului din prima parte a sezonului. ”Cu această victorie am făcut un pas important pentru atingerea obiectivului nostru. Fetele au făcut un joc bun, frumos, și pot spune că au practicat un handbal de calitate astăzi”, a declarat imediat după meci, antrenoarea Paula Martinescu. 

CSM Târgu Jiu avea nevoie de victorie ca de aer în meciul de astăzi, cu echipa din Vulcan, contracandidată la un loc pe podiumul Seriei H. În lupta pentru calificarea în Grupele Valoare, CSM Târgu Jiu a început în forță meciul cu echipa din Vulcan, în fața căreia avea de luat și o revanșă. Astfel, susținute frenetic din tribune de o inimoasă galerie, fetele Paulei Martinescu au condus ostilitățile încă din startul partidei. A fost 3-1 în minutul 4 și 7-5 în minutul 8. Gorjencele au rupt însă aparentul echilibru de pe tabelă și au urcat +5, scor 13-8, în minutul 15. Meciul a curs apoi într-o singură direcție, cu handbalistele CSM Târgu Jiu la cârma jocului. Finalul primei părți le-a aparținut fetelor noastre, care au intrat la pauză cu un avantaj de 6 goluri pe tabelă, scor 19-13.

Repriza secundă a continuat pe aceleași coordonate, cu CSM Târgu Jiu care și a mărit constant avantajul. A fost 21-13 în debutul părții secunde. Gorjencele și-au menținut în permanență adversarul la 8 sau 9 goluri distanță. A fost 28-20 și 30-21. Mai mult, fetele Paulei Martinescu au pus stăpânire totală pe meci și-au urcat la +12, scor 34-22, în minutul 40. După ce au redus ușor din turație, pe final de meci, gorjencele au câștigat partida la 10 goluri avans, scor 38-28. O victorie extrem de importantă, care trimite gruparea gorjeană pe locul 3 în Seria H și meține șansele echipei din Târgu Jiu în lupta pentru calificarea în Grupele Valoare. Este a doua victorie consecutivă din acest an pentru junioarele 3 CSM Târgu Jiu. 

Paula Pagnejer Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Cu această victorie în fața echipei din Vulcan am făcut un pas important pentru atingerea obiectivului nostru. Fetele au făcut un joc bun, frumos, și pot spune că au practicat un handbal de calitate astăzi. Chiar și în contextul acestei victorii, încă mai avem lacune in compartimentul defensiv. Țin să felicit fetele pentru dăruire, ambiție și concentrare! Mulțumim susținătorilor noștri minunați, părinților și conducerii clubului. Forza Panterele!”

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Andrada Văduva, Raisa Pagnejer 15g, Cleopatra Pîslaru 12g, Ana Bîrlete, Daniela Țoțan 2g, Ștefania Chimerel, Raisa Ion, Gabriela Anuțoiu, Alexia Vîrțan, Diana Ștefu 1g, Anastasia Găvănescu 1g, Antonia Vârțan, Maria Cojocaru 5g, Carla Logăscu 2g, Ștefania Ciobanu. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA H / ETAPA 14
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MIERCURI, 31 IANUARIE 2024, ORA 16.30
CSM TÂRGU JIU – CSM MIHAI VITEAZUL VULCAN 38-28(19-13) 

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu se va confrunta cu LPS Târgu Jiu. Meciul se va disputa sâmbătă, 3 februarie, de la ora 10.00, în Sala LPS Târgu Jiu.

Comment here