Handbal

Turneul Final / CSM Târgu Jiu învinge Oradea pentru a treia oară în acest sezon / CSM Târgu Jiu – CSU Oradea 29-24

După ”thriller-ul” cu CSU Ştiinţa Bucureşti, când a pierdut confruntarea la aruncările de la 7m, elevele lui Liviu Andrieş şi-au revenit din şocul suferit cu echipa din Bucureşti şi au trecut de CSU Oradea, scor 29-24, la pauză 16-11.

Echipa pregătită de Liviu Andrieş a început în forţă meciul cu mai vechea cunoştinţă din Seria B, CSU Oradea. Anna Ivanenko a deschis tabela, iar Valentina Toader şi Diana Şamanţ au făcut 3-0. Oradea a dat replica prin Roxana Boldor şi scorul s-a strâns la 3-2. Valentin Toader, angajată bine pe semicerc face 4-2, dar orădencele ţin aproape. Bianca Stanca, Mădălina Olariu şi Ira Zinatullina îşi trec şi ele numele pe lista marcatoarelor pentru 9-5 în minutul 15. CSM Târgu Jiu domină partida, iar Gabriela Frunză şi Zinatullina în două rânduri duc scorul la 12-7 în minutul 20. Orădencele se apropie la 3 goluri, scor 13-10, în minutul 25, dar Valentina Toader şi Anna Ivanenko duc scorul la 16-10. Ultimul gol al primei părţi aparţine formaţiei din Oradea, dar CSM Târgu Jiu este echipa care intră în avantaj la pauză, scor 16-11.

Repriza secundă a început cu golul marcat de Anna Ivanenko în contul CSM Târgu Jiu. Orădencele mai punctează şi ele din cand, dar Mădălina Olariu Bianca Stanca, din extremă, fac 22-15. Urmează o serie bună pentru Oradea, care reduce din diferenţă, scor 22-18. Este rândul gorjencelor să puncteze de trei ori la rând pentru 25-18, iar alternanţa continuă cu alte trei goluri consecutive marcate de echipa din Oradea, scor 25-21, în minutul 50. 28-22 arăta tabela în minutul 57. Oradea a mai punctat de două ori pentru 28-24, dar victoria era deja acontată de CSM Târgu Jiu. Bianca Ştefania Chiriţă a închis tabela şi a stabilit scorul final: CSM Târgu Jiu – CSU Oradea 29-24.

A fost a treia victorie stagională pentru CSM Târgu Jiu în faţa celor de la CSU Oradea. În precedentele două confruntări, din sezonul regulat, în acdrul Seriei B, echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus 42-27 şi 27-25.

CSM TÂRGU JIU: Alina Chiuchiatu, Aron Bianca – Bianca Ştefania Chiriţă 1g, Bianca Stanca 4g, Andreea Rotaru 1g, Valentina Toader 3g, Anna Ivanenko 6g, Diana Şamanţ 3g, Mădălina Olariu 2g, Ira Zinatullina 6g, Gabriela Frunză 1g, Petruţa Argyelean 1g, Florentina Moisin, Georgiana Predoi 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Comment here