Baschet

Turneul 9, Liga Naţională / Cluj-Napoca, 27-28 martie / CSM Târgu Jiu, VICTORIE în faţa Stelei / CSM Târgu Jiu – Steaua 87-80

CSM Târgu Jiu a reuşit o victorie extrem de importantă în faţa echipei Steaua Bucureşti, în primul meci al turneul 9 din Liga Naţională. Formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a trecut cu 87-80 de Steaua Bucureşti.

CSM Târgu Jiu şi Steaua Bucureşti au oferit un meci plăcut, spectaculos, cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. CSM Târgu Jiu s-a dovedit a fi însă echipa mai bună în acest meci şi a reuşit o victorie extrem de importantă în economia finală a clasamentului. Fără pivotul Kevin Allen, accidentat, dar cu Andrejevic, McClain, Borşa şi Rogava în mare formă, CSM Târgu Jiu a reuşit a doua victorie în faţa Stelei în acest sezon, după succesul din tur, cand echipa din Târgu Jiu s-a impus cu 84-66.

Primul sfert al confruntării din Polivalenta clujeană a fost destul de echilibrat, cu cele două echipe trecând rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj, dar cu un uşor plus în dreptul Stelei pe finalul sfertului, adjudecat de bucureşteni cu 24-19. Sfertul doi s-a disputat pe aceleaşi coordonate, dar de această dată, cu CSM Târgu Jiu echipa mai bună, care a dictat ritmul partidei. Gorjenii şi-au adjudecat sfertul secund cu 24-19, iar cele două echipe au intrat la pauza mare, la egalitate, scor 43-43. Sfertul trei a fost dominat clar de formaţia antrenată de Claudiu Alionescu. Cu un joc foarte bun, în special pe faza defensivă, dar şi pe faza ofensivă, CSM Târgu Jiu a câştigat actul trei de o manieră categorică, scor 28-16. În ultimul act, Steaua a fost nevoită să forţeze. Bucureştenii au câştigat ultimul act cu 21-16, dar insuficient pentru a pune în pericol victoria echipei gorjene.

Stefan Andrejevic a deschis tabela din BT Arena, după ce a fost trimis la linia de libere. Steaua a egalat situaţia prin K. Brown, dar Andrejevic are un început bun de meci şi înscrie de sub panou. E rândul Stelei să preia conducerea după coşul de 3p, primul al meciului, reuşit de R. Mandisodza şi reuşita lui T. Nicoară. Pivotul sârb al CSM-ului este însă în formă. Andrejevic scoate coş cu fault şi CSM Târgu Jiu egalează situaţia pe tabelă, scor 7-7. Alin Borşa pune primele puncte în contul său pentru 9-9, dar K. Brown înscrie de 3p. Stefan Nikolic înscrie şi el de la distanţă şi egalează situaţia, scor 12-12. Berca, cu o pasă genială îl găseşte pe Alin Borşa, care de sub panou, înscrie pentru 14-12. Mandache şi Brown duc scorul la 17-14 pentru Steaua. Camil Berculescu intră bine în meci şi cu o aruncare din afara semicercului, restabileşte egalitatea, scor 17-17. Vârnă şi Coconea duc scorul la 24-17 pentru Steaua. Alin Borşa încheie primul sfert cu două libere transformate, dar Steaua este cea care se impune în primul sfert cu 24-19.

CSM Târgu Jiu începe bine sfertul doi, cu Alin Borşa la finalizare. Căpitanul CSM-ului reuşeşte două coşuri consecutive şi echipa gorjeană se apropie la doar un punct de Steaua, scor 23-24. Steaua forţează şi se desprinde la 31-24, moment în care Claudiu Alionescu cere time-out. La reluare, Revaz Rogava punctează de 3p. Acelaşi lucru îl face şi Darien McClain, care înscrie în două rânduri şi CSM strânge scorul, 32-36. După libera transformată de M. Creek, CSM Târgu Jiu mai dă o lovitură prin Darien McClain, de 3p, şi doar o posesie distanţă pentru Steaua, 37-35. Brown profită de o minge scăpată de gorjeni şi înscrie. Replica vine de la Rogava, care punctează de la mare distanţă şi CSM se apropie la doar un punct de Steaua, 39-38, iar antrenorul bucureştean cere time-out. La reluarea jocului, Creek face 41-40, dar Spurgeon şi Alexandru Berca readuc CSM Târgu Jiu în avantaj, 42-41. Mandache întoarce din nou scorul, 43-42 pentru Steaua, dar Spurgeon, trimis la linia de libere, egalează situaţia, 43-43, iar antrenorul Stelei, Eugen Ilie, cere din nou, time-out. Steaua reia jocul, Nikolic îl presează pe Brown, care scapă minge în fara terenului şi ultimul atac aparţine gorjenilor. Rogava ratează de la 3p şi CSM Târgu Jiu câştigă sfertul doi, în oglindă, 24-19, astfel, că la pauza mare, cele două echipe se aflau la egalitate, 43-43.

CSM Târgu Jiu începe în forţă sfertul trei, cu un run de 7-0 care-l determină pe antrenorul Stelei să ceară rapid un time-out. Stefan Nikolic a deschis sfertul cu un coş de 3p, apoi, pe fondul unei apărări excelente, Andrejevic şi Rogava, pe tranziţie ofensivă, duc scorul la 50-43. CSM a continuat şi după time-ul cerut de Steaua să puncteze prin McClain, în două rânduri, pentru 55-43. A fost practic un run de 12-0 în contul CSM Târgu Jiu. Seria gorjenilor a fost întreruptă de Brown, dar CSM se dezlănţuie pur şi simplu. Andrejevic, Nikolic şi McClain duc CSM-ul la 16 puncte distanţă, scor 64-48! Steaua cere din nou time-out şi la reluarea jocului înscrie prin Vîrnă, Vranes şi Nicoară, scor 64-55. Este rândul lui Claudiu Alionescu să ceară time-out. Reveniţi pe parchet, gorjenii punctează de la 3p prin Spurgeon, 67-55, în timp ce Borşa face 69-57. Andrejevic nu poate fi oprit sub panou. Sârbul pătrunde în forţă şi face 71-59. Un sfert trei excelent pentru CSM Târgu Jiu, adjudecat cu 28-16, care se desprinde la 12p înainte de sfertul decisiv, când tabela indica 71-59.

Sfertul patru a început cu Steaua încercând să revină în joc, dar CSM Târgu Jiu nu cedează. Prin reuşitele lui Rogava, 5p consecutive, şi Jake Spurgeon, CSM face 78-66. Trei coşuri consecutive ale lui Vranes duc scorul la 78-72, cu mai puţin de 5 minute înainte de final. Claudiu Alionescu cere time-out. Se ratează şi de o parte şi de cealaltă, iar timpul se scurge în favorea gorjenilor. Andrejevic mai pune 2p în contul său pentru 80-72, dar vine replica stelistă cu un coş de 3p de la Mandache şi tabela indica 80-75. Recuperare extrem de importantă pentru CSM reuşită de Rogava, iar pe atac, Andrejevic, faultat, este trimis la libere. Marchează ambele libere şi face 82-75. Steaua trece în două rânduri pe la linia de libere şi scorul devine 82-78. CSM revine în atac şi McClain, faultat, este şi el trimis la linia de libere, înscrie şi CSM urcă la 84-78. Antrenorul Stelei cere time-out. Steaua atacă, dar Rogava recuperează şi este faultat. Ajuns la linia de libere, georgianul face 85-78. Steaua punctează repede la reluare prin Vranes, scor 85-80 şi Claudiu Alionescu cere time-out. CSM are atacul, dar Nikolic este faultat repede şi trimis la linia de libere. Înscrie cu mult calm şi CSM face 87-80, care de altfel avea să fie şi scorul final. Victorie imensă pentru CSM Târgu Jiu!

Stefan Andrejevic a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Darien McClain a contribuit cu 18 puncte, 9 pase decisive, Revaz Rogava a terminat cu 14 puncte, 3 intercepții, iar Alin Borșa a izbutit 12 puncte, 8 recuperări, 5 intercepții pentru CSM Târgu Jiu.

CSM TÂRGU JIU: Stefan Andrejevic 19p, Darien McClain 18p, Revaz Rogava 14p, Alin Borşa 12p, Stefan Nikolic 10p, Jake Spurgeon 8p, Camil Berculescu 4p, Alexandru Berca 2p, Andrei Gheorghe, Mihai Bădiţă, Răzvan Bratoloveanu, Răzvan Pavel. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here