Baschet

Turneul 9, Liga Naţională / Cluj-Napoca, 27-28 martie / CSM Târgu Jiu – Steaua 87-80 / Claudiu Alionescu: Este o victorie imensă pentru noi. Am prestat un baschet colectiv bun, cu multe realizări, atât în plan ofensiv, cât și în plan defensiv

CSM Târgu Jiu a reuşit să producă surpriza în Ardeal. Formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a învins pe Steaua Bucureşti, scor 87-80, într-un meci din cadrul turneului 9 din Liga Naţională. În urma acestei victorii, CSM Târgu Jiu a urcat două poziţii în clasament, fiind acum pe locul 11.

Claudiu Alionescu şi-a felicitat jucătorii pentru victoria înregistrată în faţa Stelei. Antrenorul gorjean a explicat imediat după meci şi unde s-a făcut diferenţa în această confruntare. Este pentru a doua oară în acest sezon când CSM Târgu Jiu se impune în faţa Stelei. Succesul de astăzi al gorjenilor este unul extrem de important, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în faţa unui adversar care luptă pentru un loc în play-off, dar şi în contextul în care echipa din Miercurea Ciuc a pierdut confruntarea cu Athletic Constanţa, iar CSM Târgu Jiu face un pas important pentru a rămâne pe prima scenă a baschetului românesc şi în următorul sezon.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: Este o victorie imensă pentru noi. Dar mult mai importantă este atitudinea și exprimarea jucătorilor mei de astăzi. Vreau să-i felicit de la primul până la ultimul. Am prestat un baschet colectiv bun, cu multe realizări, atât în plan ofensiv, cât și în plan defensiv. După pauză, am schimbat un pic apărarea și cred că acolo s-a făcut diferența. Am avut și o cădere pe final, dar mă bucur că am avut maturitatea necesara pentru a păstra acest rezultat, şi o repet, unul mare pentru noi. În condițiile în care Miercurea Ciuc a pierdut astăzi, am pus o diferanţă și mai mare faţă de urmăritoarele noastre. Acum depinde doar de noi cât de sus vom urca în următoarea perioadă.

CSM Târgu Jiu va întâlni mâine de la ora 19.00, în BT Arena din Cluj, liderul la zi din Liga Naţională, echipa gazdă a turneului, U BT Cluj-Napoca.

Comment here