Lupte

Turneu de calificare la lupte libere / Târgoviște, 11-14 martie/ Mădălin Gorjanu: Sunt mulţumit de calificarea celor doi sportivi. Evoluţia lor îmi dă mari speranţe pentru turneele finale

Sala Sporturilor din Târgoviște a găzduit în perioada 11-14 martie Turneul de calificare pentru Finala Campionatului Național și Cupa României la lupte libere pentru seniori. Antrenorul secției de lupte libere a CSM Târgu Jiu, Mădălin Gorjanu, s-a declarat mulţumit de evoluţia celor doi sportivi, Alexandru Beșliu și Eduard Popescu. Cei doi luptători, care sunt încă juniori, s-au calificat la turneele finale ale Campionatului Naţional şi Cupa României pentru seniori.

La Târgoviște, la turneul de calificare, Alexandru Beșliu a intrat pe saltea la categoria 97 kg. Alex a avut o evoluţie de excepţie lăudată de antrenorul Mădălin Gorjanu. Eduard Popescu a concurat la categoria 125 kg. Deşi a pierdut un meci, Eduard Popescu s-a calificat la turneul final al Cupei României. Mădălin Gorjeanu a pus înfrângerea lui Eduard Popescu şi pe seama lipsei de meciuri oficiale. Antrenorul luptătorilor s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute de elevii săi. Pentru cei doi sportivi cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, pregătiţi de Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, urmează turneele de calificare la juniori.

Felicitări domnule antrenor Mădălin Gorjanu pentru calificarea celor doi sportivi Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu la turneele finale CN Seniori şi Cupa României. Cum s-a vazut concursul prin prisma antrenorului? S-a simţit perioada mai lungă de pauză competiţională?

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia lupte CSM Târgu Jiu: Mulţumesc mult! A fost un turneu la care s-a prezentat un număr mare de sportivi cu un nivel destul de ridicat din punct de vedere tehnico-tactic. S-a simţit într-adevar perioada de pauză competiţională, mai ales la sportivul Eduard Popescu. A pierdut un meci în care a condus cu 8-0 pe baza unei greşeli, o neatenţie, care cel mai probabil este datorată exact lipsei de meciuri oficiale. Vreau să laud evoluţia lui Alex Beşliu, care a câştigat 3 din 4 meciuri de o maniera clară, care îmi dă mari speranţe pentru turneele finale. Per total, sunt mulţumit de calificarea celor doi sportivi.

Ce urmează pentru cei doi ?

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia lupte CSM Târgu Jiu: Cei doi nu au timp de pauză. Săptămâna viitoare urmează calificarile pentru Turneul Final de Juniori, care se vor desfăşura la Constanţa, iar acolo pretenţiile sunt mult mai mari.

Comment here