Lupte

Turneu de calificare la lupte libere / Târgoviște, 11-14 martie/ Eduard Popescu s-a calificat la Turneul Final al Cupei României Seniori

În Sala Sporturilor din Târgovişte, tânărul luptător gorjean Eduard Popescu, la doar 19 ani, s-a calificat pentru finala Cupei României la Seniori. Sportivul cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, pregătit de antrenorii Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, a intrat pe saltea la categoria 125 kg.

După turneu am stat de vorbă cu Eduard Popescu, iar tânărul sportiv ne-a povestit cum a trecut peste încercările primului concurs din 2021.

Eduard, felicitări pentru calificare. Cum a fost primul concurs al anului pentru tine?

Eduard Popescu: Mulțumesc frumos! Primul concurs al anului a fost puţin dificil, ca fiecare început. Dar, în cele din urmă totul a decurs destul de bine, având în vedere şi restricțiile impuse, prin care am trecut o perioadă destul de lungă.

Ai avut emoţii? A fost greu?

Eduard Popescu: Recunosc că prima întâlnire cu adversarul pe saltea mi-a dat puține emoții, dat fiind faptul că nu mai luasem parte la vreun concurs timp de 3-4 luni. Să te lupţi cu un coleg la antrenament este mult mai liniștitor, în schimb, cu un adversar la o competiție importantă este cu totul altceva, dar în cele din urmă am trecut peste emoţii, iar munca mea a fost răsplătită. Nu consider că a fost foarte greu, pentru că m-am pregătit intens pentru acest concurs. Am mers motivat pentru a-mi atinge obiectivul.

Ce urmează pentru tine? Care este următoarea competiţie?

Eduard Popescu: Următorul concurs este pentru calificarea la Campionatul Național de juniori. Scopul meu este același. Imi doresc sa ma autodepășesc și sa ma perfecționez din an în an.

Comment here