Lupte

Turneu de calificare la lupte libere / Târgoviște, 11-12 martie/ Eduard Popescu: Merg la Târgovişte cu un singur gând, să mă calific la turneul final

Luptătorul gorjean Eduard Popescu, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, va concura la categoria 125 de kg în cadrul turneului de calificare pentru Cupa României și Finala Campionatului Național de seniori la lupte libere. Este prima competiție la nivel de seniori în 2021. Turneul se va desfășura în perioada 11-12 martie, la Târgoviște.

Talentat şi ambiţios, luptătorul gorjean Eduard Popescu are planuri mari pentru 2021. Tânărul sportiv, de doar 19 ani, pregătit de Mădălin Gorjanu şi Stefan Tănase, ne-a declarat că vrea să aducă, de la toate competiţiile naţionale de seniori, cât mai multe medalii pentru Gorj.

Eduard, ai ales să semnezi cu CSM Târgu Jiu. Ce te-a determinat să faci acest lucru, să te alături proiectului CSM?

Eduard Popescu: Am ales să semnez cu CSM Târgu Jiu pentru că îmi doresc să evoluez în cariera de luptător. Am simțit că am un sprijin în plus colaborând cu CSM Târgu Jiu.

Eduard, cum a fost pentru tine anul 2020, vorbind din punct de vedere sportiv, an în care a apărut epidemia de coronavirus? Ai fost mulţumit de rezultatele obţinute anul trecut?

Eduard Popescu: Din punct de vedere sportiv, am fost conștient că această pandemie ne va îngreuna situația sportivă. Însă, după un timp de acomodare cu această situație, am reuşit la fel ca mulţi alţi sportivi, să mă mobilizez, să revin la antrenamente, să mă pregătesc pentru a-mi atinge obiectivele. Din punct de vedere al rezultatelor, consider că am fost foarte aproape de a-mi atinge toate obiectivele propuse. Am participat la trei competiții naționale, iar la două dintre aceste competiţii am reuşit să obţin medalie. În condiții de pandemie, cu multe restricţii, cred că mi-am atins scopul.

Prima confruntare a anului este la Târgoviste. Cum crezi că va fi revenirea pe saltea şi ce planuri ai pentru acest turneu?

Eduard Popescu: La cluburile la care activez în acest moment, CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii, împreună cu antrenorii şi colegii, am avut grijă să mă pregătesc intens pentru ce va urma. Cred că va fi un an competițional dificil, dar dacă ne pregătim cât mai eficient, cred că putem depăşi orice obstacol. Fiind un turneu de calificare, planul meu este unul singur, calificarea la turneul final de seniori.

Ce obiective ţi-ai propus pentru acest an?

Eduard Popescu: În primul rând să fiu sănătos pentru a-mi putea îndeplini obiectivele, iar obiectivele mele pentru acest an sunt foarte clare, calificări la toate turneele finale naționale și să obțin cât mai multe medalii pentru Gorj.

Nume: Popescu Eduard – Cristian
Data nașterii: 19.09.2002
Locul nașterii: Târgu-Jiu

Activitate la nivel de copii:
-Medalie de bronz la Campionatul Național desfășurat la Cluj în 2016
Activitate la nivel de cadeți:
-Medalie bronz Campionatul Național desfășurat la Constanța in 2017
-Medalie bronz Cupa României desfășurat la Târgu Jiu în 2018

Activitate la nivel de juniori:
Club: CS Pandurii Târgu-Jiu
Performanțe:
-Campion Naţional în 2019 la Constanța
-Vicecampion în 2019 la Târgoviște
-Vicecampion în 2020 la Bacău
Antrenor: Tănase Ștefan şi Gorjanu Madalin

Activitate la nivel de seniori:
Cluburi: CS Pandurii Târgu-Jiu şi CSM Târgu-Jiu
Performanțe:
-Campion Național Seniori (U23) în 2020 la Constanța
Antrenori: Tănase Ștefan şi Gorjanu Mădălin

Comment here