JunioriLupte

Turneu de calificare la lupte libere / Constanţa, 19-21 martie/ Alexandru Beşliu (97 kg) şi Eduard Popescu (125 kg) s-au calificat pentru turneele finale ale CN şi Cupei României pentru juniori

Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit în perioada 19-21 martie, Turneele de calificare pentru Finala Campionatului Național și pentru Cupa României la lupte libere rezervate juniorilor. Cei doi luptători gorjeni, Alexandru Beșliu și Eduard Popescu, s-au calificat, de pe primul loc, la turneele finale ale Campionatului Naţional şi Cupa României pentru juniori.

Evoluţii remarcabile pentru luptătorii gorjenii la turneul de la Constanţa. După calificarile la campionatele naţionale de seniori, cei doi sportivi, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu, s-au calificat fără probleme la turneele finale ale CN şi Cupei României pentru juniori. Cei doi luptători, pregătiţi de Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, au reuşit, la categoriile lor de greutate, să se califice de pe primul loc, ceea ce însemană că cei doi sportivi se vor înscrie, fără îndoială, la fazele finale, în cursa pentru medalii.

Antrenorul Mădălin Gorjanu, care a participat la acest turneu şi în calitate de arbitru de specialitate, ne-a declarat că atât el, cât şi antrenorul Ştefan Tănase, au avut ca obiectiv calificarea celor doi sportivi la fazele finale de pe primele locuri. Ambii sportivi s-au calificat de pe Locul 1.

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia de lupte a CSM Târgu Jiu: „A fost un tuneu de calificare cu o participare numeroasă. Nu a fost deloc uşor, pentru că în jur de 400 de sportivi au participat la cele trei stiluri de luptă, iar concurenţa a fost una acerbă. Atât eu, cât şi profesorul Ştefan Tănase am evitat să spunem ceva despre obiective înaintea acestui turneu, pentru a nu pune presiune pe sportivi, dar obiectivele erau foarte clare pentru amândoi: calificarea de pe primele poziţii pentru cei doi sportivi.

La Constanţa, la turneul de calificare, Alexandru Beșliu a intrat pe saltea la categoria 97 kg. Şi-a dominat adversarii fără probleme şi s-a calificat de pe primul loc.

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia de lupte a CSM Târgu Jiu: „Alexandru Beşliu şi-a dominat toţi adversarii, de o manieră clară, şi a ocupat locul 1!”

Alexandru Beşliu s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut la Constanţa şi deja şi-a fixat obiectivul pentru turneele finale.

Alexandru Beşliu: „Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut. Mă bucur că revin acasă aşa cum am promis, învingător. Voi da tot ce voi putea şi la următoarele competiţii, la turneele finale, pentru a reuşi să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.”

Eduard Popescu a concurat la categoria 125 kg. Luptătorul gorjean s-a calificat de pe primul loc. În plus, Eduard Popescu şi-a luat şi revanşa în faţa celui căruia pierduse în calificările de la seniori.

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia de lupte a CSM Târgu Jiu: „Eduard Popescu a avut, la rândul lui, un parcurs excelent. Eduard a reuşit să ocupe locul 1. Trebuie să specific că Eduard Popescu s-a întâlnit, din nou, cu sportivul în faţa căruia pierduse în calificările de la seniori. De data aceasta, Eduard nu a mai greşit şi a câştigat meciul. Eduard ne-a arătat că a înţeles ce am discutat cu el, după acel meci pierdut la seniori”.

Calificat cu patru victorii din tot atâtea posibile, Eduard Popescu vrea să obţină rezultate cât mai bune la turneele finale.

Eduard Popescu: „Turneul a fost în favoarea mea de această dată. Am reușit să obțin patru victorii din patru, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Am luptat cu cel care m-a învins la seniori. Când am intrat pe saltea, chiar am avut ca obiectiv să îmi iau revanșa. M-am pregătit mult mai intens și acest lucru mi-a adus victoria. Acum urmează finalele, iar pentru aceste competiții mă voi antrena la fel de concentrat și mă voi focusa pe obținerea unor rezultate excepționale.”

Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu se vor întoarce la Târgu Jiu, unde se vor antrena intens pentru următorul turneu, Cupa României. Competiţia se va desfăşura în perioada 7-9 aprilie, la Putna, în Suceava.

Pe lângă cei doi sportivi, alţi patru luptători gorjeni, de la CS Pandurii, s-au calificat la fazele finale. Andrei Fulger (cat. 55 kg), Cătălin Borhoată şi Andrei Nişulescu(ambii la cat. 61 kg) şi Sebastian Chiciu (cat. 91 kg), au completat lista sportivilor calificaţi la turneele finale ale CN şi Cupei României.


Comment here