BaschetJuniori

Baschet Feminin U13 / Carlos Popescu: Mă bucur că acest proiect începe să capete contur și la Târgu Jiu. Sper ca tinerele iubitoare ale sportului cu mingea la coș să nu mai fie nevoite, ca la vârsta de 13 ani, să plece de la Târgu Jiu pentru a face performanţă

Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu, pregătită de Carlos Popescu şi Laurenţiu Răuţ, a participat în perioada 20-21 martie la cel de al doilea turneu din acest sezon. Tinerele baschetbaliste de la Târgu Jiu s-au deplasat la Sf. Gheorghe pentru a disputa partidele din Grupa C, grupă din care au mai făcut parte Sepsi Sf. Gheorghe şi LAPI Dej.

Aflate la primul sezon de la înfiinţarea grupei, misiunea tinerelor baschetbaliste la turneul 2 de la Sf. Gheorghe a fost una extrem de dificilă, având în vedere că au avut de înfruntat echipe, care şi la acest nivel, au tradiţie în baschetul românesc. În ciuda celor patru înfrângeri, antrenorul Carlos Popescu s-a declarat mulţumit de evoluţia elevelor sale, aflate la început de drum în acest sport. Carlos Popescu este convins că această evoluţie, aflată pe un trend ascendent, va fi concretizată în curând şi în prima victorie a tinerelor jucătoare, pe care le antrenează împreună cu profesorul Laurenţiu Răuţ.

Carlos Popescu, antrenor baschet feminin U13: „Colaborarea cu colegul meu, profesorul Răuţ Laurenţiu, a făcut ca această echipă nou înfiinţată, să treacă cu bine, în accepţiunea noastră, cu reușite multimple din mai multe puncte de vedere, peste cel de-al 8-lea joc oficial din viaţa sportivă a micuţelor. Fetele noastre s-au confruntat cu echipe mult rutinate în ceea ce privește jocurile oficiale. Atât eu, cât şi Laurenţiu, credem că un plus la acest turneu l-ar fi adus cumva „liderul vestiarului”, Diana Nica, sportivă care nu a participat din motive obiective la acest turneu. Dacă trendul individual al fiecărei sportive, în consecinţă al întregii echipe, rămâne unul constant crescător, vreau să cred că putem, într-un timp relativ scurt, privind formarea sportivilor, să abordăm și prima victorie pâna la sfârșitul campionatului. În ceea ce privește campionatul, este unul foarte scurt. Am finalizat al 2-lea turneu și practic, suntem la jumătatea sezonului. Sunt 3 turnee și primele calificate în grupă, acced la turneul final. Ca o părere personală, cu privire la sezonul competiţional juvenil 2020-2021, există atât aspecte pozitive, cât și mai puţin îmbucurătoare, atât pentru cluburile participante, cât și pentru sportivii angrenaţi în competiţii. Concret, partea pozitivă se datorează faptului că au început competiţiile, de aportul imperios necesar al confruntării directe între echipe, de entuziasmul sportivilor, de alternanţa emoţională la care sunt expuși acești minunaţi tineri, prin reușitele personale sau ale echipei, indiferent de rezultatul final. În acest context al pandemiei, după o pauză atât de lungă, cauzată de întreruperea campionatelor juvenile, copiii manifestă o dorinţă fantastică de confruntare cu oricine, chiar și cu ei însuși de cele mai multe ori, căutând mereu să se autodepășească pe teren”.

Antrenorul Carlos Popescu ne-a povestit cât de bucuroase au fost tinerele baschetbaliste de participarea la aceste turnee oficiale.

Carlos Popescu, antrenor baschet feminin U13: „Radiau toate de bucurie că au făcut cunoștinţă cu alte colege din ţară, că au schimbat păreri și impresii. Pentru ele sunt fascinanţi chiar și arbitrii, oficialii, chiar și adversarele. Plus bucuria de a juca, de a trăi emoţiile unui meci oficial. Când vorbim de aceşti minunaţi copii, ce poate fi mai frumos de atât? Noi suntem mulţumiţi momentan!”

Carlos Popescu a vorbit şi despre obictivele pe care le are la grupa de U13.

Carlos Popescu, antrenor baschet feminin U13: „În ceea ce priveşte obiectivele la finele acestui campionat, sunt unele firesti și în concordanţă cu actuala configurare a campionatului. Avem obiective concrete de a juca din ce în ce mai bine, de la joc la joc. Partea frumoasă este că o bună parte dintre participante au și demonstrat o atitudine specifică sportului de echipă, dârzenie, control al emoţiilor, dar și un procent crescut la finalizare.”

Ambiţios, antrenorul Carlos Popescu, ne-a dezvăluit şi de ce s-a alăturat acestui proiect baschetbalistic de la CSM Târgu Jiu. Vrea ca tinerele din Târgu Jiu, care vor să practice baschet, să aibă în oraşul lor, această oportunitate. Oportunitate de care nu a beneficiat însă şi fiica sa, Carla Popescu, care a fost nevoită să plece în alt oraş pentru a-şi continua cariera.

Carlos Popescu, antrenor baschet feminin U13: ” În cazul meu, această grupă feminină și înfiinţarea ei, coincide şi cu una din ambiţiile personale în ceea ce privește baschetul feminin la Târgu Jiu. Mă bucur că acest proiect începe să capete contur și la Târgu Jiu, astfel încât, tinerele iubitoare ale sportului cu mingea la coș să nu mai fie nevoite, ca la vârsta de 13 ani, să plece de la Târgu Jiu pentru a face performanţă, așa cum a fost nevoită şi fiica mea, Carla Popescu, să plece de la vârsta de 13 ani în alt oraș. Ea a reușit, însă, doar ea știe cât a fost de greu pentru ea și implicit pentru noi, care am susţinut-o într-un vis al ei, care a devenit de câţiva ani buni realitate”.

Rezultate turneu 2 :

20 martie, ora 11.00: CSM Târgu Jiu – Sepsi SIC Sf. Gheorghe 8-55
20 martie, ora 14.00: CSM Târgu Jiu – LAPI Dej 8-45

21 martie, ora 10.00: CSM Târgu Jiu – Sepsi SIC Sf. Gheorghe 4-59
21 martie, 13.00: CSM Târgu Jiu – LAPI Dej 17-32

CSM TÂRGU JIU: Ana Maria Cotan, Carla Deaconu, Sara Canavea, Iulia Rădulea, Iulia Batoancă, Timeea Gîrjoabă, Gabriela Uzuru, Giulia Ularu, Alexia Dragu, Teodora Zalog, Andreea Iriza, Maria Cristina Zamfirescu, Mălina Popescu. Antrenori: Laurenţiu Răuţ şi Carlos Popescu.

Grupa C

NoTeamW/LP
1.ACS Sepsi SIC Sfantu Gheorghe4/08
2.LAPI Dej2/26
3.CSM Târgu Jiu0/44

Comment here