BaschetJuniori

Baschet Feminin U16 /Turneul 2, Târgu Jiu, 20-21 martie / Adrian Roşu: Sunt mulţumit de jucătoarele care au intrat pe teren şi au luptat pentru echipă

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a găzduit timp de două zile, pe 20-21 martie, meciurile din cadrul Grupei B la baschet feminin, turneu rezervat echipelor de U16. La turneul de la Târgu Jiu au participat, pe lângă CSM Târgu Jiu, LPS Alba Iulia, ACS Gladius Târgu Mureş şi CSS Sfântu Gheorghe. Fără câteva jucătoare de bază din cadrul lotului, CSM Târgu Jiu a pierdut toate cele trei partide disputate în cadrul turneului.

Adrian Roşu, expert sportiv, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu, a declarat că este mulţumit de evoluţia echipei la acest turneu. Adrian Roşu crede că dacă echipa gorjeană evolua în efectiv complet, CSM Târgu Jiu ar fi putut obţine două victorii la acest turneu. Ştefania Ardereanu, una dintre jucătoarele de bază din angrenajul echipei s-a accidentat la antrenamente şi nu a putut evolua la acest turneu, în timp ce în meciul doi s-a accidentat şi Casiana Spineanu, una dintre cele mai bune jucătoare de la Târgu Jiu. În opinia lui Adrian Roşu, cu cele două în echipă, CSM Târgu Jiu ar fi avut mai multe şanse la acest turneu.

Adrian Roşu, expert sportiv, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu: „A fost un turneu bun pentru noi, dar, din păcate, am jucat fără Ştefania Ardereanu, o jucătoare foarte importantă pentru echipa noastră. Aceasta a suferit o accidentare la antrenamente şi nu a putut evolua. În plus, la cel de-al doilea meci s-a accidentat şi Casiana Spineanu, care este practic pilonul echipei. Aşadar, am jucat în deficit de efectiv la acest turneu, şi consider că în formula completă, am fi caştigat meciurile cu Alba Iulia şi cu Târgu Mureş. Per total, sunt mulţumit de jucătoarele care au intrat pe teren şi au luptat pentru echipă până în ultima secundă. Tot ce îmi doresc în perioada urmatoare este ca cele două fete să îşi revină şi să putem juca în formulă completă la următorul turneu”.

Şi antrenorul echipei U16, Toma Popescu, a pus înfrângerile pe seama absenţelor extrem de importante din cadrul lotului.

Toma Popescu, antrenor echipa de baschet U16 feminin CSM Târgu Jiu: „Un turneu care se anunța dificil şi prin prisma faptului că o jucătoare era deja accidentat, o a doua jucătoare era în carantină. Deci, din start, puteam alinia doar 10 jucătoare. Obiectivul era să strângem cât mai multe puncte pentru clasamentul general. În primul meci, cel cu LPS Alba Iulia, ne-am dorit victoria, dar nu am prestat un joc consistent și am cedat în final la 6 puncte. A urmat apoi meciul cu echipa de la Sf. Gheorghe, echipă care a dominat turneul. Am reușit un joc mult mai bun, mai ales în sfertul 3, când am reușit 16 pct, iar adversarele 0 pct. Din păcate, am cedat și acest meci la o diferență de 21 de puncte. Ultimul meci, cel cu Târgu Mureș, l-am început fără o altă jucătoare de baza, accidentată. Nu am putut să ne facem jocul și am pierdut. Urmează ultimul turneu la sfârșitul lui aprilie, unde sperăm să avem lotul complet”.

Rezultate:

20 martie, ora 16.00 CSM Târgu Jiu – LPS Alba Iulia 42-48
21 martie, ora 09.00 CSM Târgu Jiu – CSS Sfântu Gheorghe 38-59
21 martie, ora 16.00 CSM Târgu Jiu – ACS Gladius Târgu Mureş 36-45

Grupa B

NoTeamW/LP
1.CSS Sfântu Gheorghe3/06
2.LPS Alba Iulia1/24
3.ACS Gladius Târgu Mureş1/13
4.CSM Târgu Jiu0/22

Comment here