BaschetJuniori

Turneu de baschet U14 masculin, la Târgu Jiu / Debut pentru Grupa U14 în competițiile oficiale. Interviu cu Răzvan Bratoloveanu, antrenorul Grupei U14

Cu obiectiv clar în educarea şi formarea sportivă a copiilor şi a tinerilor din municipiul şi judeţul nostru și de a atrage cât mai mulţi practicanţi către secţiile de copii şi juniori din cadrul clubului, oficialii CSM Târgu Jiu au luat decizia de a înființa în acest sezon și Grupa U14 Baschet Masculin. Grupa nou înființată va disputa primul turneu oficial pe teren propriu, în Sala Sporturilor, în perioada 16-17 octombrie. CSM Târgu Jiu U14 Masculin a fost repartizată în Grupa D, alături de ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș, LPS 1 Targu Mures și CSS Târgu Jiu. Grupa U14 Masculin a CSM Târgu Jiu va fi antrenată în acest sezon de fostul jucător al grupării gorjene, Răzvan Bratoloveanu.

Iată programul meciurilor din cadrul turneului de debut al Grupei U14.

LOT CSM TÂRGU JIU: Rareș Plăstoi, Arin Plăstoi, David Scrădeanu, Luca Muntean, Radu Alexandru Popescu, Darius Anuța, Marian Sprîncenatu, Lucian Toma, Daniel Popescu, Patrick Logăscu, Robert Daniel Andrei, Robert Isvoranu. Antrenor: Răzvan Bratoloveanu.

Înaintea acestui turneu am stat de vorbă cu fostul jucător al CSM Târgu Jiu, Răzvan Bratoloveanu, care s-a decis să facă pasul către cariera de antrenor. Răzvan, care este la primul sezon oficial ca antrenor, a vorbit despre motivele care l-au determinat să facă acest pas, dar și despre obiectivele sale.

INTERVIU RĂZVAN BRATOLOVEANU

Răzvan Bratoloveanu, ai decis să rămâi alături de familia CSM Târgu Jiu, acum din postura de antrenor al unei grupe de juniori. Nu poți sta departe de baschet.Te-ai decis să urmezi cariera de antrenor.

Răzvan Bratoloveanu: Bună ziua! Da, așa este. Am decis să pun punct carierei de jucător și să încep o nouă muncă, acea de antrenor, pentru că așa cum ziceați, nu pot să stau departe de sportul pe care l-am practicat de la vârsta de 8 ani. M-am decis să urmez și cariera de antrenor în urma cu câțiva ani, dar atunci o făceam mai mult din pasiune, pentru că îmi place să lucrez cu copiii. Acum să zicem că e oficial și aștept cu nerăbdare să încep campionatul alături de băieții mei.

Ce te-a determinat să faci acest pas și să alegi CSM Târgu Jiu?

Răzvan Bratoloveanu
: Am decis să pun punct carierei de jucător datorită activitaților pe care le am, și în special aceasta cu copiii, pentru că nu mai puteam să fac față acelui nivel de Liga Națională și să dau randamentul scontat având în vedere și munca depusă cu micii baschetbaliști. M-am decis să continui cu CSM Târgu Jiu din noua postură, cea de antrenor, pentru că e un mediu propice pentru mine să învăț și să prind experiență. În plus, mă bucură faptul că din ce în ce mai mulți copii se îndreaptă spre acest minunat sport.

Care sunt obiectivele tale din postura de antrenor pe termen lung si pe termen scurt?

Răzvan Bratoloveanu
: Obiectivele mele, din postura de antrenor, pe termen scurt, sunt acelea de a învața și de a mă dezvolta cât mai mult posibil, să acumulez cât mai multă experiență, pentru a putea transmite mai departe aceste cunoștințe. Ca jucător, am avut antrenori din mai multe școli baschetbalistice, cum ar fi cea sârbă sau americană, și am avut ce să învăț. Pe termen lung, îmi propun să mă perfecționez și de ce nu în câțiva ani să pot să ajung, prin muncă și dăruire, să antrenez o echipa de Ligă Națională.

Răzvan ești la primul an de antrenorat oficial, cu ce gânduri începi acest nou drum?

Răzvan Bratoloveanu
: Într-adevăr, sunt la primul an oficial să zic așa de antrenorat. Plec la drum cu entuziasm și dăruire, cu forță de muncă, pentru că sunt înca tânăr și îmi doresc să-i dezvolt cât de mult posibil pe acești copii cu care lucrez, atât din puncte de vedere sportiv, cât și din punct vedere social, pentru că și acesta este un aspect foarte important, atât în viață, cât și în baschet.

Ce îți propui în acest sezon cu tinerii baschetbaliști de la CSM?

Răzvan Bratoloveanu
: În primul nostru sezon, în care am foarte mulți copii care se afla la debutul într-un campionat național, îmi propun să-i fac pe acești copii să iubească acest sport, dar și să-i fac să înțeleagă că doar prin muncă și seriozitate putem realiza ceva. Nu vreau să pun presiune nici pe mine, nici pe ei, cu rezultatele. Părerea mea este că rezultatele la această vărstă sunt irelevante, poate e doar bucuria de moment când ai câștigat un meci, dar este mult mai important la vârsta lor să se dezvolte baschetbalistic, pentru că scopul meu este să creez jucători care să facă pasul spre Liga Națională în câțiva ani, nu să câștigăm meciuri și în câțiva ani majoritatea să renunțe la sport. Este o lege nescrisă, să zic așa, că la vârsta asta trebuie doar să ne propunem să jucăm bine și să nu ne propunem să câștigăm meciuri, deoarece dacă vom juca bine, dezamăgirea nu va fi la fel de mare dacă pierdem, în timp ce dacă ne propunem să câștigam și la finalul meciului nu o să reușim victoria.

Vine si primul turneu oficial. Cu emoții si pentru tine, dar și pentru elevii tăi. Cum a decurs pregătirea pentru debut?

Răzvan Bratoloveanu
: Așa este, vom avea primul turneu împreună, în perioada 16-17 octombrie. Mă bucur în primul rând că am reușit să luăm organizarea acestui turneu la Târgu Jiu. Vom avea parte de suporteri în tribună, care prin încurajările lor ne vor ajută să trecem mai ușor peste emoții. Antrenamentele au decurs bine, din păcate însă, nu am avut așa mult timp la dispoziție pentru pregătire. Am început antrenamentele de vreo 2-3 săptămâni, dar în scurta perioadă pe care am avut-o am reușit să vorbesc cu băieții și să le expun un pic din filozofia mea de antrenor și am făcut pregătire, atât din punct de vedere fizic, dar și tehnico-tactic, pregătire care zic eu că pe viitor va fi una benefică pentru ei.

Ce așteptări ai de la acest turneu?

Răzvan Bratoloveanu: Așteptările mele de la acest turneu sunt acelea de a jucat un baschet cât mai bun posibil, de muncă și dăruire pe teren din prima până în ultima secundă a meciului. Trebuie să muncim pentru fiecare minge și să fim concentrați pe toată perioada meciului. Întâlnim 3 echipe foarte bune, care au în spate câțiva ani de experiență în campionatele naționale de juniori, cum ar fi  LPS Târgu Mureș sau Gladius Târgu Mureș, dar și CSS Târgu Jiu, echipă antrenată de domnul prof. Carlos Popescu. Pe majoritatea băieților de acolo, de la CSS, îi cunosc, pentru că au lucrat și cu mine, împreună cu Alexandru Gliga și Carlos Popescu. Au deja două campionate de juniori jucate și eu cred că vor fi niște meciuri foarte puternice. Sper să ne ridicăm și noi la nivelul celorlalte echipe și să ne bucurăm de baschet.

Un mesaj pentru tinerii baschetbaliști pe care-i antrenezi, dar și pentru cei care vor să facă sport de performanță la CSM.

Răzvan Bratoloveanu
: Îi îndemn pe toți tinerii acestui oraș să se îndrepte către sport, și în special către baschet și prin seriozitate și muncă, sunt sigur că vor avea parte de foarte multe satisfacții, atât în sport, cât și în viață. HAI CSM!

Răzvane îți dorim mult succes și cât mai multe reușite alături de CSM Târgu Jiu!

Răzvan Bratoloveanu
: Mulțumesc foarte mult!

Răzvan Bratoloveanu
Data nașterii: 08.06.1992
Localitate: Târgu Jiu
Posturi pe care a evoluat ca jucător: Shooting guard, dar a evoluat și pozițiile 1-2-3
Activitate: Produs 100% al baschetului gorjean a fost component al echipelor Energia Târgu Jiu, Poli Iasi, ACS Târgu Jiu și CSM Târgu Jiu.

Comment here