BaschetJuniori

Debut de sezon pentru CSM Târgu Jiu U14 Feminin / Adina Pop: Îmi doresc să construiesc o echipă puternică, cu baze solide

CSM Târgu Jiu pornește la drum în acest sezon cu o nouă echipă de baschet feminin la nivel juvenil. Oficialii clubului au înscris Grupa U14 baschet feminin în Campionatul Național. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, alături de ACS Dan Dacian București, ABC Leii București și CS BBB Raptors Berceni. Turneul de debut al tinerelor baschetbaliste de la Târgu Jiu se va disputa la București, în Sala Colegiului Tehnic „Costin D. Nenițescu”. Adina Pop, vicecampioană a României cu CSM Satu Mare, este cea care va pregăti în acest sezon Grupa U14 Feminin a CSM Târgu Jiu.

PROGRAM TURNEU 1 BUCREȘTI
Sâmbătă, 16 octombrie 2021
Ora 13:00 – CSM Târgu Jiu – ABC Leii București
Ora 20:00 – CSM Târgu Jiu – CS BBB Raptors Berceni
Duminică, 17 octombrie 2021
Ora 09:00 – CSM Târgu Jiu – ACS Dan Dacian București

LOT CSM Târgu Jiu: Alexia Milodin, Andreea Iriza, Diana Nica, Iulia Rădulea, Alexia Dragu, Teodora Zălog, Carla Deaconu, Timeea Gîrjoabă, Alexia Pop, Elena Mituță, Iulia Batoancă, Ana Maria Cotan. Antrenor: Pop Adina Laura.

Am stat de vorbă cu Adina Pop, care după mai bine de 20 de ani ca sportiv de performanță a decis să îmbrățișeze cariera de antrenor, din dorința de a împărtăși din cunoștințele sale și celor care vor să facă baschet de performanță. Adina Pop, care se va ocupa de Grupa U14 Feminin a clubului gorjean, este la debutul în cariera de antrenor.

Adina Pop, bun venit alături de familia CSM Târgu Jiu!
Adina Pop: Buna ziua și bun găsit! Mă bucur să fac parte din această familie.

Ce v-a determinat să faceţi acest pas și să alegeți CSM Tărgu Jiu?
Adina Pop: CSM Târgu Jiu mi-a oferit această opotunitate, pe care intenționez să o fructific la maximum.

Cu ce gânduri începeţi acest nou drum la CSM Târgu Jiu?
Adina Pop: Cu gândul de a-mi face treaba de antrenor cât mai bine și de a împartăși tinerelor baschetbaliste din experiența mea de sportivă de performanță de aproape 20 de ani.

Care sunt obiectivele dumneavoastră? Ce v-ati propus în acest sezon cu tinerele baschetbaliste de la CSM?
Adina Pop: Pentru a aduce cele mai bune rezultate este clar că trebuie multă muncă. Obiectivul meu este să aduc un plus de valoare la fiecare antrenament. Îmi doresc să construiesc o echipă puternică, cu baze solide.

Vine și primul turneu oficial. Cu emoții si pentru dumneavoastră, care sunteți la debut în cariera de antrenor, dar si pentru elevele dumneavoastră, care și ele sunt la debut într-o competiție oficială la acest nivel. Cum a decurs pregătirea pentru debut?
Adina Pop: Emoții sunt de ambele parți, dar sunt emoții contructive. Deși mai sunt multe de învățat, am făcut antrenemente intense, iar fetele au fost foarte receptive.

Ce așteptări aveți de la acest turneu?
Adina Pop: La acest turneu îmi doresc că fetele să aibă o atitudine pozitivă, să joace ca o echipă, să pună în aplicare tot ceea ce am pregătit la antrenamente și să se lupte pentru fiecare minge.

Un mesaj pentru tinerele baschetbaliste pe care le antrenați dar și pentru cei care vor să facă sport de performanță la CSM Târgu Jiu.
Adina Pop: Baschetul, ca orice sport necesită seriozitate, multa muncă, disciplină, răbdare și spirit de echipă. Satisfacțiile sunt pe masură când rezultatele încep să apară. La CSM Târgu Jiu există un cadru foarte bun pentru a face performanță.

Mult succes la turneul de debut de la București, atât dumneavoastră, cât și tinerelor baschetbaliste, și cât mai multe reușite alături de CSM Târgu Jiu!
Adina Pop: Vă mulțumim foarte mult!

Nume: Pop Adina Laura
Data nașterii: 15.05.1988
Localitate: Satu Mare
Studii: Universitatea din Craiova- Facultatea de Sport. Master: Performanță în sport, Spercializare Baschet.
Adina Pop a jucat în România pentru SCM Timișoara, SCM U Craiova, Nova Vita Târgu Mureș, CSM Târgoviște, dar și CSM Satu Mare. Cu echipa din Târgoviște a cucerit medalia de bronz în LNBF. Ultima echipa la care a activat ca jucătoare a fost CSM Satu-Mare. Cu echipa din orașul natal a cucerit de 3 ori consecutiv titlul de vicecampioană în LNFB și a avut și o participare în Cupa Europei Centrale.

Comment here