BaschetJuniori

Turneu de Baschet Feminin U18, la Târgu Jiu / CSM Târgu Jiu U18 Feminin a fost repartizată în Grupa 5 / Program Turneu

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu va evolua, pe teren propriu, în următoarea fază a Campionatului Naţional rezervat junioarelor U18. În Sala Sporturilor din Târgu Jiu se vor desfăşura în acest weekend meciurile din Grupa 5, grupă în care a fost repartizată CSM Târgu Jiu, alături de LPS Viitorul Piteşti, CSM Miercurea Ciuc şi CS Olimpia Bucureşti.

Baschetbalistele pregătite de Toma Popescu au încheiat prima parte a Campionatului Naţional rezervat junioarelor U18 pe locul 2 în Seria C. CSM Târgu Jiu s-a confruntat în prima parte a campionatului cu Poli Timişoara, CSS Bega Timişoara şi Gloria Arad. În urma rezultatelor obţinute în cele două turnee, formaţia gorjeană a obţinut calificarea în următoarea fază a competiţiei. 

Echipa din Târgu Jiu a fost repartizată, la tragerea la sorţi, în urna a doua valorică. Toma Popescu, antrenorul junioarelor U18, este convins că echipa sa poate termina turneul de la Târgu Jiu cel puţin pe locul 2. Toma Popescu şi-ar fi dorit ca echipa să aibă susţinerea spectatorilor la meciurile din Sala Sporturilor, dar turneul de la Târgu Jiu se dispută fără spectatori.

Toma Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U18 baschet feminin: „ Prin prisma rezultatelor obţinute în turneele anterioare am beneficiat de o clasare în urna valorică 2 pentru următoarea fază a competiţiei. Asta înseamnă că în faza a doua întâlnim un loc I, un loc III și un loc IV din celelalte grupe. Cele trei echipe din această grupă sunt „noutăți” pentru noi. Sunt echipe pe care nu le-am mai întâlnit în sezoanele trecute. Din prisma rezultatelor obținute de adversarele noastre, cred că locul II în această grupă este realizabil. Mi-aș dori ca și cu echipa care vine din urna valorică 1, cu care ne vom confrunta în această grupă, să jucăm de la egal la egal. În concluzie, cred că lucrul cel mai important este să terminăm turneul sănătoși, pentru a putea să ne bucurăm de meciurile următoare. Din păcate, deși jucam acasă, accesul spectatorilor nu este permis nici la acest turneu. Ar fi fost mult mai bine să avem suporterii în tribune, dar sperăm să trecem peste această situație și să ne îndeplinim obiectivele propuse”.

CSM Târgu Jiu: Bianca Bodescu, Ana Encescu, Giulia Lungescu, Ştefania Ghimbășanu, Ștefania Buju, Ada Moescu, Daria Berca, Carla Surcel, Bianca Nica, Casiana Spineanu, Teodora Țîrcă, Ştefania Ardereanu, Miruna Rădescu. Antrenor: Toma Popescu. Kinetoterapeut: Patrick Toma.

CSM Târgu Jiu – Baschet Feminin
Campionatul Național Junioare U18
Grupa 5 – Turneu 1 / Sala Sporturilor din Târgu Jiu
27.11. Ora 10.00 CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc
27.11. Ora 20.00 CSM Târgu Jiu – LPS Viitorul Pitești
28.11. Ora 13.30 CSM Târgu Jiu – CS Olimpia București

Program TURNEU

Sâmbătă, 27.11. 2021
Ora 10:00   CSM Târgu Jiu – CSM VSKC Miercurea Ciuc

Ora 12:30   CS Olimpia București – LPS Viitorul Pitești
Ora 18:00   CSM VSKC Miercurea Ciuc – CS Olimpia București
Ora 20:00   LPS Viitorul Pitești – CSM Târgu Jiu

Duminică, 28.11.2021
Ora 11:00 CSM VSKC Miercurea Ciuc – LPS Viitorul Pitești

Ora 13:30 CS Olimpia București – CSM Târgu Jiu

Comment here