Baschet

Turneu 8 Liga Națională / Timișoara, 14-17 martie / CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara 65-87

CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din returul Ligii Naţionale. În cadrul turneului 8 din Liga Naţională, care se desfăşoară în oraşul de pe Bega, formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a cedat pe terenul echipei gazdă, SCM Timişoara. Bănăţenii s-au impus cu 87-65.

Fără pivotul american Kevin Allen, accidentat, formaţia gorjeană a început returul cu o înfrângere în faţa bănăţenilor de la SCM Timişoara. Debutul meciului a fost unul foarte echilibrat, în care cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Timişorenii au deschis tabela prin Terrell Sherwood, cu un coş de sub panou, iar replica gorjenilor a venit de la Revaz Rogava. Georgianul a înscris primul coş de 3p al meciului. Alexandru Olah a readus Timişoara în avantaj, scor 4-3, dar Alin Borşa a punctat pentru 5-4 în favoarea gorjenilor. Tot Alin Borşa a punctat pentru 9-9, de sub panou, pe pătrundere, dar şi un coş de 3p, pentru avantajul gorjenilor pe tabelă, scor 12-11. Alexandru Berca a înscris pentru 14-14, în timp ce Andrei Gheorghe a reuşit şi el o aruncare de 3p, iar tabela indica 17-16 pentru gruparea gorjeană, care a mai punctat odată prin căpitanul Alin Borşa, pentru 19-16. Cel care a marcat primul coş al meciului, Terrell Sherwood, a înscris şi ultimul coş din primul sfert, unul adjudecat de formaţia din Târgu Jiu, scor 19-18.

Debutul sfertului doi l-a avut în prim plan pe Nikola Gajic, care i-a readus pe timişoreni în avantaj, scor 22-19. Replica gorjenilor a venit de la Stefan Andrejevic şi Camil Berculescu şi CSM Târgu Jiu era din nou în avantaj pe tabela de marcaj. Se merge cap la cap, cu Gajic şi Olah, marcatori pentru Timişoara, şi Jake Spurgeon pentru CSM Târgu Jiu, iar tabela indica egalitate, 27-27. Olah înscrie două coşuri consecutive şi Claudiu Alionescu cere time-out. La reluare, Darien McClain înscrie de 3p şi strânge scorul la doar o posesie, 33-30 în favoarea bănăţenilor. Timişoara forţează şi se desprinde la 44-32. CSM Târgu Jiu nu cedează şi încheie sfertul cu un run de 6-0, puncte reuşite de Alin Borşa şi Revaz Rogava. Timişoara se impune în sfertul doi cu 26-19, şi intră la pauza mare cu un avans de 6p, scor 44-38.

La reluarea jocului, Timişoara începe mai bine sfertul trei şi se desprinde la 54-42, în timp ce din tabăra gorjenilor, Darien McClain este singurul care punctează în debutul sfertului trei. Vin şi reuşitele lui Rogava şi Alin Borşa, iar CSM Târgu Jiu revine în joc. Finalul sfertului trei aparţine însă formaţiei gazdă, care forţează desprinderea. Bănăţenii câştigă şi sfertul trei, scor 18-10, iar la general, înainte de actul decisiv, tabela indica 62-48 pentru formaţia gazdă.

Timişoara continuă jocul bun şi în ultimul act al partidei şi se desprinde decisiv pe tabelă, scor 77-48. CSM Târgu Jiu dă semne de viaţă după un run de 8-0 reuşit de Darien McClain şi Stefan Andrejevic, iar antrenorul gazdelor, Dragan Petricevic, cere time-out, pentru a mai tăia din elanul formaţiei gorjene. La reluare, Timişoara ajunge la 82-56. Răzvan Bratoloveanu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, în timp ce Borşa mai pune 2p în contul său şi devine cel mai bun marcator al gorjenilor în acest meci. Americanul Darien McClain înscrie ultimele puncte ale partidei din Sala Constantin Jude, puncte care stabilesc scorul final, unul în favoarea echipei din Banat, care se impune cu 87-65.

Antrenorul gorjean a explicat imediat după meci unde s-a făcut diferenţa în acest meci. Deşi CSM Târgu Jiu a făcut o primă repriză foarte bună, mingile uşor pierdute de gorjeni în partea secundă, transformate în puncte de adversari, a dus la diferenţa de pe tabelă.

Claudiu Alionescu: Un meci cu două feţe total opuse, şi aici mă refer la cele dpuă reprize. Dacă în prima repriză am jucat un baschet bun, după pauză am căzut total. Diferența este clar că s-a făcut la mingile pierdute. Cu 21 de mingi pierdute, din care am primit 30 de puncte ușoare, pe contraatac, este foarte greu sa câștigăm împotriva oricărei echipe și mai ales împotriva Timișoarei.

Căpitanul Alin Borşa a fost cel mai bun marcator al gorjenilor cu 17p. Borşa a mai contribuit cu 5 recuperări şi 2 pase decisive. O evoluţie bună a avut şi americanul Darien McClain cu 16p marcate, 6 recuperări şi 5 pase decisive.

Următorul meci: Marţi- 16 martie 2021
CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi
(ora 16:00, în direct pe FRB TV)

CSM TÂRGU JIU: Alin Borşa 17p, Darien McClain 16p, Stefan Andrejevic 9p, Revaz Rogava 9p, Andrei Gheorghe 3p, Jake Spurgeon 3p, Alexandru Berca 2p, Camil Berculescu 2p, Răzvan Bratoloveanu 2p, Stefan Nikolic 2p, Răzvan Pavel, Remus Răceanu. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here