Baschet

Turneu 8 Liga Națională / Timișoara, 14-17 martie / CSM Târgu Jiu – CSM Galați 76-81 / Claudiu Alionescu: Jucătorii au avut atitudine și dorință de efort, dar să nu uităm că au jucat două meciuri în mai puțin de 24 de ore

CSM Târgu Jiu a pierdut şi cel de al doilea meci din cadrul turneului 8, care s-a desfăşurat la Timişoara. Gorjenii au cedat în faţa celor de la CSM Galaţi. Echipa gălăţeană s-a impus cu 81-76.

La nici 24 de ore de la confruntarea cu SCM Timişoara, CSM Târgu Jiu a fost nevoită să susţină un meci extrem de important în compania celor de la CSM Galaţi. Pentru formaţia antrenată de Claudiu Alionescu, oboseala acumulată în primul meci şi-a spus cuvântul în confruntarea cu echipa antrenată de Florin Nini. Galaţiul a avut o zi de pauză la dispoziţie, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Deşi a luptat până în ultimul moment, fiind foarte aproape de a trimite meciul în prelungiri, CSM Târgu Jiu a cedat în cele din urmă în faţa echipei din Galaţi.

CSM Târgu Jiu a început în forţă meciul din Sala „Constantin Jude” din Timişora, cu un coş de 3p marcat de Darien McClain şi o reuşită de la semidistanţă a lui Revaz Rogava. După primul minut de joc formaţia gorjeană conducea cu 5-0. Kendarrius Hamilton, Tarik Bruncevic şi Joshua Brown au dat o replică tăioasă, şi CSM Galaţi a trecut la conducere, scor 11-5. Rogava, Borşa, Andrejevic şi Nikolic au punctat şi ei in primul sfert şi tabela indica 17-13 pentru echipa de pe Dunăre. Davor Konjevic a înscris ultimul coş al sfertului de debut, adjudecat de CSM Galaţi cu 19-13.

Stefan Andrejevic, pivotul sârb al CSM Târgu Jiu, a deschis sfertul doi cu un coş de sub panou, dar Sturanovic şi Kendarrius au dus scorul la 24-15 pentru Galaţi. A venit imediat şi replica echipei din Târgu Jiu, care are un run de 8-0, cu Alin Borşa şi Andrejevic la finalizare, şi CSM Târgu Jiu se apropie la doar un punct de echipa gălăţeană, scor 24-23. Gorjeanul Camil Berculescu înscrie şi el şi ţine formaţia din Târgu Jiu aproape de adversar, scor 27-25 pentru Galaţi. Gălăţenii se desprind la 8 puncte pe tabelă, 33-25 şi Claudiu Alionescu cere time-out. La reluarea jocului, Darien McClain înscrie în două rânduri, şi formaţia gorjeană se apropie la 4p de echipa lui Florin Nini, scor 35-31. Finalul sfertului aparţine echipei adverse, cu Davor Konjevic şi Alexandru Vlad la finalizare. Un sfert doi destul de echilibrat, dar câştigat în cele din urmă de CSM Galaţi, cu 22-20. La pauza mare, formaţia gălăţeană conducea pe tabelă cu 41-33.

Sfertul trei a început tot cu formaţia din Galaţi la finalizare, prin Joshua Brown. Stefan Nikolic reduce din diferenţă, dar Galaţiul se desprinde pe tabelă, scor 49-36. Seria elevilor lui Florin Nini este întreruptă de Jake Spurgeon. Urmează reuşitele semnate de Andrei Gheorghe, Darien McClain şi Revaz Rogava şi CSM Târgu Jiu mai reduce din diferenţă, scor 53-45 pentru Galaţi. În acel moment scorul parţial în sfertul trei era egal, 12-12. Urmează o uşoară cădere a gorjenilor pe finalul sfertului, de care profită echipa din Galaţi, care înscrie 5 puncte, graţie cărora câştigă secvenţa cu numărul trei a meciului, scor 17-12, iar la general, CSM Galaţi avea un avans de 13p, scor 58-45.

CSM Târgu Jiu nu cedează şi începe o cursă de urmărire a adversarului. După 66-51 şi 70-55 pentru Galaţi, Darien McClain, Stefan Nikolic, Stefan Andrejevic şi Alin Borşa punctează rând pe rând şi menţin speranţele gorjenilor într-un rezultat bun. CSM Târgu Jiu se apropie la 6 puncte pe tabelă, scor 74-68, dar şi la 4p, scor 77-73, după o reuşită de 3p a lui McClain. Din păcate, gorjenii nu au mai avut timp la dispoziţie pentru a întoarce soarta meciului. În criză de timp, jucătorii lui Alionescu faultează şi-l trimit la libere pe Davor Konjevic, care face 79-73. Claudiu Alionescu cere time-out, iar la reluare schema gândită dă roade, Revaz Rogava punctează de la 3p şi reaprinde speranţele în tabara gorjenilor, 79-76, când mai erau doar 6 secunde de joc. Nevoiţi să faulteze din nou, gorjenii îl trimit pe James Eads la libere, iar acesta înscrie. CSM Târgu Jiu a câştigat sfertul de final cu 31-23, dar insuficient pentru a întoarce soarta partidei.

Cel mai bun jucător al gorjenilor a fost americanul Darien McClain. Coordonatorul de joc al echipei din Târgu Jiu a înscris 25 de puncte, a avut 3 recuperări şi 3 pase decisive. Evoluţii consistente au avut şi Stefan Andrejevic cu 15p, 10 rec şi un asist, dar şi Stefan Nikolic, tot 15p înscrise, 4 rec şi 3 asisturi. Cel mai bun la recuperare de pe teren a fost căpitanul gorjenilor, Alin Borşa, cu 11 mingi recuperate. Borşa a reuşit şi 4 pase decisive şi 8p. Din tabăra gălăţenilor s-a remarcat Davor Konjevic cu 24 de puncte marcate.

Claudiu Alionescu a pus înfrângerea şi pe seama oboselii. Jucătorii săi au jucat două meciuri în mai puţin de 24 de ore.

Claudiu Alionescu: Este păcat de efortul pe care jucătorii mei l-au făcut astăzi. Este păcat de munca pe care au dus-o astăzi şi de faptul că nu am reușit mai mult. Deciziile în momentele importante și câteva aruncări ușoare, ratate, de sub panou, ne-au pus în situația de a alerga mereu după egalare. Jucătorii au avut atitudine și dorință de efort, dar să nu uităm că am jucat două meciuri în mai puțin de 24 de ore. Era normal să se simtă oboseala și să apară greșeli. În același timp, trebuie sa fim corecti și să recunoaștem că nu am prestat un joc foarte bun. Este abia începutul returului şi mai avem mult de tras până la final.

CSM TÂRGU JIU: Darien McClain 25p, Stefan Andrejevic 15p, Stefan Nikolic 15p, Alin Borşa 8p, Revaz Rogava 8p, Camil Berculescu 2p, Andrei Gheorghe 2p, Jake Spurgeon 1p, Alexandru Berca, Răzvan Bratoloveanu, Remus Răceanu, Răzvan Pavel. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

CSM Târgu Jiu revine de maine la antrenamente pentru a pregăti turneul 9, care se dispută în perioada 27-28 martie, la Cluj Napoca. CSM Târgu Jiu va juca în cadrul turneului din Ardeal, cu Steaua Bucureşti, dar şi cu echipa gazdă, U BT Cluj Napoca.

Comment here