Baschet

Turneele de Cupa României la baschet masculin, anulate de FRB din cauza COVID. Claudiu Alionescu: Ne doream să participăm la această competiție, însă acum trebuie să privim situația și din punct de vedere medical

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să participe în periaoda 17-20 octombrie la turneul de Cupa României de la Sibiu. Primele turnee au fost însă anulate de FRB din cauza COVID.

Noua stagiune baschetbalistică din România care trebuia deschisă de Cupa României a fost dată peste cap de numărul mare de cazuri apărute la echipele angrenate în această competiței. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa C alături de CSU Sibiu, SCM Timişoara și CSO Voluntari. Partidele din Grupa C ar fi trebuit să se desfășoare în Sala Sporturilor ‘Transilvania’ din Sibiu, în perioada 17-20 octombrie, însă Sibiul a refuzat organizarea turneului.

Federaţia Română de Baschet a anunţat, joi seară, că, în urma şedinţei Consiliului Director, convocată de urgenţă, s-a decis amânarea primelor trei turnee de Cupa României la masculin, turnee care urmau să înceapă sâmbătă. Mai multe echipe au cazuri numeroase de Covid-19 în loturi.
”Din motive de siguranţă sanitar-epidemiologică şi din cauza situaţiei existente deja în rândul echipelor înscrise în Cupa României, dar mai ales a focarelor COVID-19, se propune suspendarea desfăsurării celor trei turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioadă nedeterminată. Se aprobă cu unanimitate de voturi. Totodată, se propune ca toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfăşurarea celor trei turnee preliminare CRM să fie reţinute din taxa de participare plătită la FRB de echipele înscrise”, a transmis FRB.
Ambele propuneri au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către cei 13 membri ai Consiliului Director.


Claudiu, s-a amânat Cupa României. Sibiul a refuzat organizarea Grupei C. Care este situația?

C.A.: De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Rezultatele testării au arătat un număr mare de cazuri de covid în rândul mai multor echipe și astfel s-a decis amânarea cupei pe termen nelimitat. Sibiul a anunțat cu ceva timp înainte că refuză să organizeze turneul de cupă, în urma acuzelor care le-au fost aduse în ceea ce privește organizarea Memorialului Elemer Tordai.

Ce înseamnă această amânare pentru echipa noastră?

C.A.: Din păcate se ajunge din nou într-o situație pe care nu o putem controla din punct de vedere sportiv. Ne doream cu ardoarea să participăm la aceasta competiție, însă acum trebuie să privim situația și din punct de vedere medical. Momentan, urmează o pauză de câteva zile pentru a vedea ce se decide pentru LNBM și de aici vom vedea cum ne vom contura programul de pregătire. Așteptăm decizia FR Baschet în ceea ce privește LNBM, dacă programul va rămâne același sau dacă datele vor fi modificate. Abia după aceia vom vedea cum și ce va urma. De asemena așteptăm și rezultatele testării pentru că și în funcție de acestea pot apărea modificări.

Apropo de teste, CSM Târgu Jiu cum stă din punct de vedere medical? Sunt probleme? Ați efectuat testele?

C.A.: Joi am efectuat testele. În cursul zilei de vineri vom afla și rezultatele.

Formația găzdă, CSU Sibiu, primul adversar al gorjenilor din Cupa României, a anunţat că refuză să mai găzduiască turneul. CSU Sibiu are două cazuri confirmate. Gruparea de pe Bega, SCM Timişoara, pe care CSM Târgu Jiu trebuia să o întâlnească în cadrul Grupei C, a anunțat, joi seară, că are 11 cazuri pozitive în lot, din 22 de persoane testate. Zece sunt sportivi, plus un membru al stafului tehnic. Situația este dificilă și la CSO Voluntari, care a anunțat mai multe cazuri de covid în cadrul lotului.

Comment here