Baschet

CSM Târgu Jiu, afectată de coronavirus înaintea turneului Cupei României de la Sibiu


Noua stagiune baschetbalistică din România trebuia să înceapă la finalul acestei săptămâni, la Sibiu, cu meciurile din cadrul Cupei României, însă turneul a fost amânat. Toate echipele angrenate în Grupa C de la Sibiu au raportat numeroase cazuri de Covid 19. Și CSM Târgu Jiu are trei jucători depistați pozitiv.

Cea mai afectată echipă este CSO Voluntari cu 16 cazuri, SCM Timișoara, 11 cazuri, în timp ce CSU Sibiu are trei cazuri. Din păcate, și la CSM Târgu-Jiu sunt probleme, dar, conform directorului Robert Bălăeț, cei trei jucători infectați sunt asimptomatici.

Joi, întreg lotul de jucători, staff-ul tehnic al echipei și membrii delegației CSM Târgu Jiu care urmau să facă deplasarea la Sibiu, au fost testați pentru noul coronavirus. În urma rezultatelor care au venit în dimineața zilei de vineri, trei jucatori și un membru al staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv cu Covid 19.

Jucătorii depistați pozitiv sunt asimptomatici, se simt bine, dar, conform protocolului medical, au intrat în izolare. Activitățile secției de baschet vor fi reluate după efectuarea unei anchete epidemiologice și după recomandările DSP Gorj.

„Direcția de Sănătate Publică Gorj va efectua o anchetă epidemiologică specifică. În funcție de rezultatele acestei anchete, CSM Târgu Jiu va lua și alte măsuri ce vor fi recomandate de catre DSP Gorj”, anunță directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț, care crede că și startul Ligii Naționale de Baschet Masculin, care este programat pentru 30 octombrie, va fi amânat.


Comment here