Handbal

Trofeul ”Oltenia” s-a încheiat, bucuria micuților handbaliști continuă. Galerie FOTO

Drobeta Turnu Severin a găzduit, sâmbătă, 09 februarie, runda finală a ”Trofeul Oltenia” dedicat handbaliștilor, juniori IV, născuți în anii 2011-2012 și mai mici. Confruntările, dacă le putem numi astfel, fără rezultat și cu o durată de 40 de minute împărțite în câte două reprize de 20 de minute (pauză 5 minute, eliminare temporară de un minut) s-au desfășurat în Polivalenta severineană.

Scopul, conform declarațiilor celor întegrați în implementarea și dezvoltarea handbalului la nivelul copiilor, a fost îndeplinit. De la turneu la turneu au apărut pe parchet participanți noi printre cei deja ”consacrați” în fenomen. Jocurile, fără miza rezultatului de pe tabelă, au arătat că încă mai există copii care vor să respire aer curat, să alerge, să socializeze într-un alt mod decât cel cotidian, să lege prietenii, să viziteze orașe noi și să distrugă, prin mișcare, stresul zilnic al programului școlar.

”Trofeul Oltenia” a adus la start formații din Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Argeș. După turnee de câte o zi programate, în ordine, la Corabia (Olt), Pitești (Argeș), Târgu Jiu (Gorj) și Drobeta Turnu Severin (Mehedinți), a venit timpul să se lase cortina cu festivitatea de premiere.

Din tabloul participanților era imposibilă absența C.S.M.-ului târgujian, la timona  celor mai mici dintre juniori aflându-se Costel Radu. După evoluțiile din ce în ce mai dezinvolte ale grupului, antrenorul s-a arătat mulțumit de progresul înregistrat. Sâmbătă, la Severin, s-au încheiat duelurile Trofeului Oltenia. Au fost, de-a lungul acestei competiții, partide din care copiii acumulează inteligență sportivă. Învață, în primul rând, să accepte disciplina, să aplice regulile sportului cu mingea mică și să progreseze frumos. Nu există stresul rezultatelor, pentru că tabelele polivalentelor indicau doar timpul de joc. Totul a fost la superlativ. Spun asta pentru că am văzut bucuria sportivilor tuturor echipelor participante, nu am observat adversitate ci doar colegialitate, chiar dacă, din tribune se mai anunța, din când în când, cine conduce ”ostilitățile”. Suntem obligați, ca mentori ai viitorilor performeri, să le stabilim coordonate, să le amprentăm în minte, elevilor noștri, faptul că sportul aduce doar beneficii, că pot face și altceva decât jocuri virtuale pe tabelete, laptop-uri sau telefoane. Avem nevoie de sportivi cu calități fizice bune, dar și cu un intelect pe măsură. Vreau să remarc aici că, la niciunul dintre turnee, nu am avut trupa completă. De ce? Pentru că, pe lângă virozele sezoniere, au participat la olimpiadele școlare de limba română, engleză, matematică, franceză, informatică. Din acest punct de vedere mă declar bucuros că lucrez cu astfel de copii, iar semnalele sunt din ce în ce mai pozitive. După aceste turnee de ”încălzire”, vor începe jocurile oficiale rezervate juniorilor 4. Sezonul competițional 2023-2024 se va desfășura în sistemul: faza județeană, faza pe euroregiune, faza semifinală și turneul final.

Echipa CSM Târgu Jiu, de-a lungul turneelor ”Trofeul Oltenia”, a avut următoarea componență: Horia Hortopan, Ilieș Mark, Petrescu Narcis, Radu Belu, Bogdan Ștefurac, Rareș Fugaru, Cătălin Croitoru, Patrik Ularu, Luca Bâlteanu, Fabian Bunculescu, Radu Vrobel, Alexandru Bobei, Rareș Ghencea, Ianis Gîrju, Alexandru Penescu, Vlăduț Călinoiu, Lucas Șindilaru, Albert Mălăescu.

Galerie Foto

Comment here