EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League, Etapa 5. CSM Târgu Jiu pierde în Spania la capătul unui meci foarte bun. Costa del Sol Malaga -CSM Târgu Jiu 30-26

CSM Târgu Jiu a pierdut duminică seara, în deplasare, confruntarea cu Costa de Sol Malaga, scor 26-30. Meciul a contat pentru etapa a 5-a din Grupa D a EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. ”Am avut un meci mult mai bun decât cel din tur. Astăzi am ținut un nivel bun în compania celor de la Malaga, dar din păcate nu am reușit să câștigăm, dar jocul de astăzi ne dă speranțe pentru ceea ce urmează”, a fost prima reacție a antrenorului Liviu Andrieș. 

Prima rezpriză a fost una destul de echilibrată, în care cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabelă. CSM Târgu Jiu a condus în mai multe rânduri și a oferit o replică solidă formației spaniole. Așa cum promitea Liviu Andrieș înainte de plecarea spre Spania, echipa sa a avut o cu totul altă exprimare în teren față de meciul tur. Iar acest lucru s-a văzut pe parcursul partidei, în care oltencele s-au ridicat la nivelul competiției. Meciul a fost unul destul de echilibrat în cea mai mare parte a sa, doar debutul reprizei secunde fiind singura sincopă a grupării gorjene. A fost momentul în care gazdele și-au mărit diferența pe tabelă la 6 goluri. Gorjencele au echilibrat apoi meciul, dar nu au reușit să remonteze diferența.  

Gazdele au fost cele care au deschis scorul, dar replica echipei gorjene a venit imediat de la Iuliia Andriichuk, care a restabilit egalitatea. Malaga a făcut 2-1, dar handbalistele lui Liviu Andrieș au avut un debut de meci foarte bun. Andreea Chiricuță și Laura Modovan au adus primul avantaj pentru CSM Târgu Jiu, scor 2-4, în minutul 8 al partidei. Ibericele au restabilit egalitatea, dar Andreea Chiricuță, din extremă, a readus avantajul gorjencelor pe tabela de marcaj, scor 4-5. Gazdele au revenit la conducere, dar fetele lui Liviu Andrieș nu au cedat. Pe fondul paradelor Ekaterinei Dzhukeva, CSM Târgu Jiu a avut o serie excelentă de 4 goluri consecutive. Ana Ciolan, Alexandra Maria Gavrilă, Florența Ilie și Andreea Chiricuță au marcat rând pe rând și CSM Târgu Jiu a urcat la +2 pe tabelă, scor 7-9, în minutul 23. Un minut mai târziu, Ana Ciolan a marcat din nou și a menținut avantajul de două goluri al echipei gorjene, scor 8-10. A fost apoi rândul gazdelor să treacă în avantaj, scor 11-10, dar golul marcat de Laura Moldovan a restabilit egalitatea, scor 11-11. Ibericele au forțat și s-au distanțat la +3 pe tabelă, dar a a venit un nou gol de la Ana Ciolan, pentru 14-12. Andreea Chiricuță a reușit un nou gol și CSM Târgu Jiu s-a menținut aproape de gazde, scor 15-13. Gazdele au închis prima parte a meciului cu gol și-au intrat la vestiare cu 16-13 pe tabelă.

Malaga a început mai bine repriza secundă și a ajuns la +6 pe tabelă, scor 19-13. După momentele mai puțin reușite din startul reprizei secunde, CSM Târgu Jiu a dat imediat semne de revenire. Fetele lui Liviu Andrieș au revenit în atac și rând pe rând au marcat Florența Ilie, Ana Ciolan, Iuliia Andriichuck și Andreea Mihart, iar diferența pe tabelă s-a micșorat la trei goluri, scor 23-20. Florența Ilie, pe contraatac, a reușit un nou gol pentru echipa noastră, scor 24-21. Gazdele s-au dus la 27-21, dar gorjencele și-au găsit din nou resursele necesare pentru a reduce din diferență, după golurile marcate de Ira Zinatullina, Mirabela Coteț și Florența Ilie, pentru 29-26. Ibericele au încheiat meciul cu gol și au închis tabela la 30-26.

Antrenorul Liviu Andrieș consideră că echipa a făcut un joc bun și s-a ridicat la nivelul adversarului din această seară, unul mult mai experimentat.  

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am avut un meci mult mai bun decât cel din tur. Astăzi am ținut un nivel bun în compania celor de la Malaga, dar din păcate nu am reușit să câștigăm, dar jocul de astăzi ne dă speranțe pentru ceea ce urmează”. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(9 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 1g, Andreea Mihart 3g, Mirabela Coteț 4g, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță 4g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 4g, Iuliia Andriichuk 2g, Ana Cătălina Ciolan 4g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA D / ETAPA 5
SPANIA, ANTEQUERRA, MALAGA, POLIDEPORTIVO FERNANDO ARGUELLES
DUMINICĂ, 11 FEBRUARIE, ORA 19.00
COSTA DEL SOL MALAGA – CSM TÂRGU JIU

În ultima etapă din Grupa D EHF European League, CSM Târgu Jiu va juca cu echipa maghiară Motherson Mosonmagyarovari KC. Meciul este programat pentru duminică, 18 februarie, de la ora 19.00.

Comment here