Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 21. CSM Târgu Jiu, la a treia victorie consecutivă în Grupa 11-18. CSM Târgu Jiu – CS Vâlcea 95-91

CSM Târgu Jiu a înregistrat a treia victorie consecutivă în Grupa 11-18, după ce a câștigat confruntarea cu CS Vâlcea, scor 95-91. Pe sferturi a fost 23-27, 30-25, 19-17, 23-22. Partida a contat pentru etapa a 21-a din Liga Națională de Bascht Masculin Getica 95. Dimitrius Underwood a fost eroul grupării gorjene. Americanul a reușit 22 de puncte, fiind cel mai bun marcator al echipei noastre. Underwood a fost și la capătul fazei care a schimbat soarta meciului. A marcat un coș de 3 puncte cu fault și a înclinat balanța în dreptul CSM Târgu Jiu. ”Este victoria jucătorilor, pentru că au crezut în șansa lor până la capăt și au muncit pentru această victorie. Astăzi am avut alături de noi un public minunat, care ne-a împins de la spate spre victorie”, a fost prima reacție a antrenorul Kresimir Basic. 

Baschetul spectacol s-a întors sâmbătă seara în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Cei care au ales să vină la meci nu au avut ce regreta. Aproape 800 de spectatori au asistat la o partidă excepțională, la care au contribuit din plin cele două formații. Spectacolul din teren a fost completat de suporterii gorjenii, care au creat o atmosferă de senzație, dar și de galeria echipei din Vâlcea. La capătul unui meci cu numeroase răsturnări de situație, cu reușite spectaculoase, și cu un final de infarct, baschetbaliștii lui Kresimir Basic s-au impus cu 95-91. Bschetbaliștii CSM Târgu Jiu s-au impus în 3 din cele 4 secvențe ale meciului. Vâlcenii și-au adjudecat doar sfertul de debut. Gorjenii au trecut în avantaj în sfertul doi, dar s-au văzut egalați în ultima parte a meciului. Mai mult, vâlcenii au trecut în avantaj, 88-91, cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului. Cel care avea să schimbe soarta meciului a fost Dimitrius Underwood. Cu 15 secunde înainte de finalul meciului, americanul și a asumat o aruncare de 3 puncte. Aruncarea lui Dimitrius și a găsit ținta, iar atmosfera din Sala Sporturilor a atins cote maxime. CSM! CSM! a răsunat în sală, iar Dimitrius Underwood, care a și fost faultat pe aruncarea de 3 puncte, a înscris pentru 92-91. S-a terminat 95-91 și CSM Târgu Jiu a ajuns la a 8-a victorie din acest sezon. Gruparea gorjeană se menține pe locul 2 în Grupa 11-18.  

Antrenorul Kresimir Basic a declarat la conferința de presă că apărarea din repriza secundă, mentalitatea de a lupta până la capăt, sprijinul publicului, dar și acțiunea lui Dimitrius Underwood au înclinat balanța în favoarea echipei din Târgu Jiu.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este victoria jucătorilor, pentru că au crezut în șansa lor până la capăt și au muncit pentru această victorie. Este mentalitatea noastră să nu cedăm până la final, și asta s-a întâmplat și astăzi. Este vorba de mentalitate. Am câștigat câteva meciuri pe final, dar astăzi am avut alături de noi un public minunat, care ne-a împins de la spate spre victorie. Sperăm să ne susțină în continuare în meciurile rămase. Apărarea noastră colectivă a fost mai bună astăzi, în special în partea a doua. Am avut un pic de noroc și la acea aruncare din fault a lui Underwood, dar uneori primești ceea ce cauți, iar noi am rămas în meci, nu am cedat și asta ne-a împins spre victorie astăzi”.

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, Ethan Wright, autor a 17 puncte, a rămas impresionat de susținerea publicului gorjean, care a fost alături de echipă pe toată durata meciului, dar mai ales pe final, atunci când baschetbaliștii Lui Kresimir Basic au întors rezultatul pe tabelă.

Ethan Wright, CSM Târgu Jiu: ”M-am simțit foarte bine pe teren, iar din partea publicului am avut un suport extraordinar. A fost cea mai gălagioasă sală de când sunt eu aici, și asta ne-a ajutat pe final. Ne-am obșinuit să jucăm cât mai bine împreună, am obținut câteva victorii importante pe final de meci. Chiar dacă am avut astăzi o diferență care părea liniștititoare și am cedat-o, ne-am păstrat concentrarea și am crezut în șansa noastră până la sfârșit. Este foarte bine că intrăm cu trei victorii în această pauză. Nu există un secret al reușitei, avem jucători diferiți care marchează, ne înțelegem foarte bine ca echipă, iar apărarea este la un nivel destul de bun”.

La partidă a asistat și Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, care l-a finalul meciului a mers să-i felicite pe jucători și pe cei din staff-ul echipei. 

După victoria din această seară, Kresimir Basic le-a dat câteva zile libere jucătorilor, mai ales că urmează și o pauză în Liga Națională. Etapa viictoare, pe 2 martie, CSM Târgu Jiu va juca tot pe teren propriu, cu SCM U Craiova. 

Dimitrius Underwood a fost cel mai bun jucător al gorjenilor, cu 22 de puncte marcate, 8 recuperări și 8 pase decisive. Americanul a fost și la capătul momentului cheie al meciului. Underwood a aruncat de 3 puncte, a marcat, dar a fost și faultat, iar apoi a transformat aruncarea liberă, care a schimbat soarta meciului. Ele a fost urmat de Ethan Wright, care a totalizat 17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisve. Pivotul bosniac Arsenije Vuckovic a treminat meciul cu 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Milan Luzaic, la primul meci în fața propriilor suporteri a reușit 11 puncte. Jalen Dupree a terminat partida cu 10 puncte și 9 recuperări. O evoluție foarte bună a avut și Camil Berculescu. Baschetbalistul gorjean a încheiat meciul cu 9 puncte și o pasă decisivă. Cameron Oluyitan a încheiat cu 6 puncte și 3 recuperări, iar Noam Weinberg a totalizat 5 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA 11-18 
ETAPA 211
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 10 FEBRUARIE 2024
ORA 18.00
LIVE FRBTV

CSM TÂRGU JIU – CS VÂLCEA 95-91(23-27, 30-25, 19-17, 23-22)

Comment here