Baschet

David Antonescu este noua extremă de forță a grupării gorjene. Tânărul baschetbalist de 19 ani a semnat cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a reușit o nouă mutare importantă pe piața transferurilor și l-a adus la Târgu Jiu pe tânărul baschetbalist de 19 ani, David Antonescu. Baschetbalistul măsoară 1.96 metri și evoluează pe poziția 4. David Antonescu vine de la Dinamo București, echipă pentru care a evoluat în acest sezon. Talentatul baschetbalist român, căpitan al echipei naționale U18 masculin a României, a mai evoluat în România pentru CSM Focșani și CSO Voluntari. David a evoluat timp de două sezoane și în Spania, la Sevilla, la echipa academiei Real Betis Baloncesto. Noua extremă de forță a grupării gorjene a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. ”În primul rând vin cu gândul să evoluez, să ajut cât mai mult posibil echipa și să arăt ce pot”, a declarat David Antonescu, la prima sa conferință de presă la CSM Târgu Jiu, ocazie cu care a și semnat contractul cu gruparea gorjeană.

David Antonescu a sosit la începutul săptămânii la Târgu Jiu și a intrat deja în programul de pregătire al echipei, iar astăzi, 7 februarie, a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie, tânărul baschetbalist român a și semnat contractul cu gruparea gorjeană. Cele două părți s-au înțeles, iar noul baschetbalist al CSM Târgu Jiu a semnat până la finele sezonului, cu opțiune de prelungire și pentru viitoarea stagiune.

David Antonescu a semnat noul angajament cu CSM Târgu Jiu chiar în cadrul conferinței de presă.

Iată ce a declarat Claudiu Alionescu despre noul jucător al CSM Târgu Jiu.

Claudiu Alionescu, director tehnic echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu: ”Este ultima noastră achiziție în acest sezon și sperăm că și rosterul este complet după această achiziție. Știm cu toții cât de greu este să găsim jucători români în această parte a sezonului și unii de valoare, astfel că ne bucurăm foarte mult că am reușit să parafăm această înțelegere pentru acest sezon, cu posibilitate de prelungire pentru următorul, în cazul în care ambele părți convin la acest lucru. David este un jucător născut în 2004, îl cunoaștem destul de bine din perioada în care a activat la nivel juvenil, și la Focșani, iar debutul lui la seniori s-a produs împotriva noastră, într-un meci de Cupă. De asemenea, este un jucător care este școlit la școala spaniolă a lui Real Betis și a revenit în România, la Voluntari și Dinamo. Are o experiență destul de mare în campionatul românesc. Cu siguranță este un jucător care va fi un plus pentru noi, atât de punct de vedere ofensiv, cât și din punct de vedere defensiv”.

La prima sa conferință de presă la CSM Târgu Jiu, David Antonescu ne-a spus cu ce gânduri a venit la Târgu Jiu și ce l-a determinat să semneze cu echipa gorjeană. David a vorbit și despre atmosfera excelentă pe care a găsit-o la Târgu Jiu și consideră că echipa are un nivel foarte bun. 

David Antonescu, CSM Târgu Jiu: ”În primul rând vin cu gândul să evoluez, să ajut cât mai mult posibil echipa și să arăt ce pot. De la an la an, se poate observa că e o echipă care investește sănătos și știe cum să facă o echipă cât mai profesionistă. Mi se pare că a avut un progres organic, ceea ce este un semn foarte bun. În primul rând, consider că sunt un jucător inteligent și înțeleg foarte bine jocul și, cu ajutorul fizicului meu, care este destul de puternic, pot sa aduc agresivitate și forță în echipă. Mi se pare că echipa este formată ca o familie. Toată lumea se înțelege foarte bine, nu există certuri, ceea ce este un semn foarte bun și este primul pas pentru a forma o echipă competitivă. Am făcut doar un antrenament momentan cu echipa, nivelul pare bun”.

David Antonescu s-a născut pe 28 august 2004, la Focșani, acolo unde a început baschetul încă de la vârsta de 8 ani. A deprins tainele baschetului la echipele de juniori ale LPS Focșani. Aici, tânărul baschetbalist a avut evoluții excepționale în competițiile U16 și U18. Alături de LPS Focșani a obținut calificarea la turneul final U16 și a obținut locul 4 în ierarhia finală a competiției. În plan individual, Antonescu a fost cel mai bun jucător la recuperare în faza finală a Campionatului Național U16 masculin. Totodată, Antonescu a participat, alături de CSM Focșani, la două competiții internaționale de juniori. În prima competiție, la Tallinn, Estonia, în mai 2018, a obținut locul 1. Apoi, a jucat la un turneu, la Atena, Grecia, în luna iunie 2019, reușind o clasare pe locul 2. Evoluțiile sale l-au propulsat la echipa națională de juniori 16 a României, alături de care a participat la Balcaniada desfășurată în luna decembrie 2019, la Târgu Jiu. David a fost căpitan al echipei naționale U18 masculin a României la Campionatul European Divizia B, ediția 2022, care a avut loc la Ploiești.

Extrem de talentat, David Antonescu a fost cooptat în echipa de seniori a CSM Focșani pentru stagiunea 2019-2020. Prima intrare pe teren a fost pe 4 octombrie 2019, în Cupa României, chiar într-un meci cu CSM Târgu Jiu. A urmat apoi debutul și în Liga Națională, la doar 15 ani. David Antonescu a fost cel mai tânăr jucător care a evoluat în Liga Națională de baschet masculin a României în sezonul competițional 2019-2020, în care a jucat în Grupa Valorică B și în Grupa Galbenă, alături de CSM Focșani. În perioada petrecută la Focșani(2019-2021), David Antonescu a jucat în peste 40 meciuri în primul eșalon baschetbalistic al României.

După două sezoane la Focșani, David Antonescu a luat decizia de a-și continua cariera în Spania, astfel că în 2021 a ajuns la Real Betis Baloncesto. Acolo a jucat cu echipa academiei în liga secundă a Spaniei, în Liga ACB. David Antonescu a ajuns la Academia Real Betis după participarea la un camp organizat de clubul iberic în vara anului 2021, în România. La 18 ani, Antonescu a revenit în România sub formă de împrumut de la Real Betis Sevilla la CSO Voluntari, echipă cu care a participat la Final 8-ul Cupei României. După participarea în Cupa României, David s-a întors la Sevilla, unde și-a continuat evoluțiile la nivel de seniori, în Liga EBA.

În 2023, tânărul baschetbalist s-a întors în România, de această dată el fiind înregimentat de Dinamo București, club cu care a început sezonul 2023-2024. 

 

 

 

 

Comments (1)

  1. […] CSM Târgu Jiu este una dintre cele mai bune formații de baschet masculin din Grupa 11-18 a sezonului 2023-2024. Gorjenii se află pe locul secund în grupă cu 15 puncte (la fel ca ocupantele locurilor 1 și 3). În etapa precedentă, CSM Târgu Jiu s-a impus în fața echipei CSM Focșani 2007, chiar în Sala Sporturilor ”Alin Moldoveanu”, cu scorul de 93-75. Sâmbătă, 10 februarie, echipa gorjeană va juca pe teren propriu, cu CS Vâlcea 1924, meci în care ar putea debuta David Antonescu. Mai multe detalii, pe site-ul clubului. […]

Comment here