Handbal

CSM Târgu Jiu, victorie extrem de importantă în Liga Florilor. CSM Târgu Jiu – Știința București 27-22. Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a reușit o victorie extrem de importantă în fața echipei Știința București, scor 27-22, la pauză 12-11. Pentru echipa pregătită de Liviu Andrieș a fost cea de-a 5-a victorie din acest sezon și prima din acest an pe teren propriu. Ana Cătălina Ciolan a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. Pivotul echipei noastre a reușit 7 goluri. După această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 10 în Liga Florilor. 

Cu 800 de spectatori veniți la sală să susțină echipa, CSM Târgu Jiu a înregistrat o victorie extrem de importantă în lupta pentru menținere în Liga Florilor. Un succes vital, de moral, un prim pas pentru a scoate echipa din zona fierbinte a clasamentului. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, deși gruparea gorjeană a avut și +5 pe tabelă, scor 10-5, dar arțăgoasa echipă bucureșteană a găsit soluții pentru a rămâne aproape pe tabelă. Astfel, CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu un avantaj minim, scor 12-11. 

În debutul reprizei secunde, echipa oaspete a reușit să egaleze situația pe tabelă, scor 13-13, dar echilibrul a durat foarte puțin. Fetele lui Liviu Andrieș și-au revenit rapid. Ajutate de publicul din sală, care a înțeles că echipa are nevoie de susținere în această perioadă cu jocuri din trei în trei zile, oltencele au pus stăpânire pe joc și s-au distanțat treptat pe tabelă, scor 22-17, în minutul 49, și 24-17, în minutul 54. S-a terminat 27-22 pentru CSM Târgu Jiu, care și-a trecut în cont a 5-a victorie stagională și primul succes din acest an, de pe teren propriu. Gorjencele pot pleca acum mult mai liniștite spre Spania, unde la finalul săptămânii au returul din EHF, contra Costa del Sol Malaga.

Iată ce a declarat la conferința de presă, antrenorul Liviu Andrieș.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”E clar că încrederea, în urma acestor repetate înfrângeri, suferă, dar pentru noi, cel mai mult, au contat cele trei puncte pe care le-am obținut. Acum, ne putem uita în clasament, am urcat pe locul 10, un loc pe care trebuie să-l obținem la finalul campionatului. Am trecut un prim examen, mai avem încă cinci examene, cu echipe pe care trebuie să le batem acasă, să acumulăm puncte, pentru că anul trecut, cu 25 de puncte, am reușit să evităm barajul. Anul acesta, probabil, nici cu 28 s-ar putea să nu evităm barajul. Deci, este o luptă acerbă pentru acele locuri. E clar că, privind jocul de astăzi, nu prea suntem încrezători, dar sunt convins că că victoriile ne vor încărca pozitiv, iar evoluțiile și prestațiile noastre în următoarele jocuri vor fi din ce în ce mai bune. Părțile bune? Am luat 22 de goluri, n-am luat foarte multe. Apărarea și cam atât”.

La conferința de presă a fost prezentă și Elena Marica Bercu. Iată ce a declarat goalkeeperul CSM Târgu Jiu.

Elena Marica Bercu, CSM Târgu Jiu: ”Tot ce contează sunt cele trei puncte, aveam nevoie de ele ca de aer. Modul prin care le-am obținut nu este foarte liniștitor pentru ceea ce ne așteaptă și ce urmează pentru noi, însă, să zic așa, am scăpat în seara asta și trebuie să ne concentrăm și să strângem rândurile pentru ceea ce urmează. Clar, este un succes de moral. Nu concepeam altceva în seara asta. Era nevoie de victorie. Chiar dacă adversarul este ultimul în Liga Florilor, în seara asta s-a ridicat la nivelul nostru de joc. Pentru Liga Florilor avem nevoie de orice punct pe care îl putem stoarce de la viitorii adversari, pentru că se îngroașă gluma, iar noi trebuie să creștem nivelul de joc, să strângem colectivul și să începem să câștigăm”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(12 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă 4g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart 2g, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 2g, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 1g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 7g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2023-2024

ETAPA 16
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MIERCURI, 7 FEBRUARIE 2024, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI 27-22(12-11)

GALERIE FOTO

 

 

 

Comment here