Handbal

Surori gemene, adversare în meciul de handbal dintre Dacia Mioveni – CSM Tg. Jiu

Surori gemene, adversare în meciul de handbal dintre Dacia Mioveni – CSM Tg. Jiu

Surori gemene, adversare în meciul de handbal dintre Dacia Mioveni – CSM Tg. Jiu
Partida de ieri, dintre CS Dacia Mioveni și CSM Tg. Jiu, a dat prilejul apariției unei situații mai puțin obișnuite pe terenurile de handbal: două surori gemene au fost adversare în meci direct! Ba, mai mult, cele două evoluează pe același post și au fost nevoite ca în timpul jocului să se blocheze una pe cealaltă! Și cum handbalul nu este chiar un sport de domnișoare, au ieșit destul de multe scântei…

Ioana Daniela Toader (Dacia) și Valentina Toader (Tg. Jiu) sunt surori gemene, în vârstă de 22 de ani, născute în Rovinari. Ambele au început să practice handbalul de mici și au avut aproximativ același traseu în carieră, trecând în cadrul junioratului pe la LPS Tg. Jiu și Oltchim Rm. Vâlcea. Cariera sportivă le-a despărțit, Ioana alegând să vină la Mioveni, dar legătura puternică dintre ele a rămas, cel mai bun exemplu fiind acela că ambele au ales să poarte tricoul cu numărul 9 la formațiile lor actuale. Ieri, Ioana a fost mai bună, ajutându-și echipa Dacia să câștige meciul, cu cele patru goluri ale sale. Valentina, însă, nu a marcat niciun gol pentru CSM Tg. Jiu.

Sora Iuliei Dumanska, portărița CSM Târgu Jiu

În schimb, o altă soră a ieșit în evidență: este vorba de Marina Dumanska, cea care a apărat poarta formației din Tg. Jiu. Marina nu este altcineva decât sora mai mică a portăriței echipei naționale de handbal a României, Iulia Dumanska, cea care vineri a jucat în Liga Campionilor, în meciul CSM Rm. Vâlcea – Bietigheim. Surorile Dumanska sunt ucrainience, dar au venit în România de mici și au învățat handbalul la Baia Mare. De altfel, ambele au acum cetățenie română, astfel s-a ajuns ca Iulia să fie portarul echipei naționale a României.

(preluare https://arges-sport.ro/surori-gemene-adversare-in-meciul-de-handbal-dintre-dacia-mioveni-csm-tg-jiu)

Comment here