Fotbal

Secția de fotbal CSM Târgu Jiu are un nou antrenor la grupele de copii și juniori. Dan Staicu s-a alăturat și el proiectului fotbalistic juvenil al CSM Târgu Jiu. Interviu Dan STAICU

Secția de fotbal CSM Târgu Jiu are un nou antrenor la grupele de copii și juniori. Dan Staicu, care activează în domeniul juvenil de aproape 20 de ani, s-a alăturat și el proiectului fotbalistic juvenil al clubului gorjean. Dan Staicu a semnat o înțelegere pentru sezonul 2022-2023 cu CSM Târgu Jiu și alături de Mario Găman se va ocupa de Grupa 2011-2012. ”Ne dorim să creștem cât mai mulți copii, care să fie pregătiți pentru marea performanță”, ne-a declarat într-un interviu, Dan Staicu, la semnarea înțelegerii cu CSM Târgu Jiu. 

INTERVIU DAN STAICU

Dan Staicu, bun venit în cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu. Îți dorim mult succes și cât mai multe reușite alături de CSM Târgu Jiu.

Dan Staicu: Mulțumesc mult! Sper să fie de bun augur venirea noastră aici. Mă refer și la Sorin, la Mario și la cei care se vor alătura acestui proiect. Ne dorim să creștem cât mai mulți copii, care să fie pregătiți pentru marea performanță.

O nouă provocare pentru cariera ta. Ce te-a determinat să te alături secției de fotbal a CSM Târgu Jiu, care activează din această vară la clubul gorjean?

Dan Staicu: Discuțiile pe care le-am avut cu domnul director Robert Bălăeț despre proiectul acestui club, faptul că lucrurile au mers în bine la handbal și baschet, ambiția noastră de a putea demonstra în mai multe locuri, dar și faptul că pot continua munca începută cu Mario la Luceafărul Târgu Jiu. 

Cu ce gânduri te alături acestui proiect?

Dan Staicu: Să creștem, să dezvoltăm și să ducem copiii pe care îi antrenăm spre marea performanță.

De ce grupă de vârstă te ocupi?

Dan Staicu: Voi continua procesul de pregătire început cu Mario la grupele de vârstă 2011 și 2012. Noi vom lucra împreună la ambele grupe, la fel ca și până acum.

Știm că îți place foarte mult să lucrezi cu copii. Ai ani buni de când te ocupi de grupe de copii și juniori. Cum este să lucrezi cu cei mici?

Dan Staicu: Lucrez din 2003 în sectorul juvenil și din 2010 și la seniori, fără să renunț la lucrul cu copiii. Sunt aproape 20 de ani, deci nu mai trebuie să spun prea multe, decât că este o plăcere să-i vezi cum cresc, cum se dezvoltă, cum se bucură de momentele frumoase pe care le oferă acest sport.

Din punctul tău de vedere, de la ce vârstă se poate gândi un părinte să-şi înscrie copilul la fotbal?

Dan Staicu: Nu este prea devreme nici la 4 ani, cum nu este prea târziu nici la 14 ani, important este să vină de plăcere.

Ce calităţi trebuie să aibă un copil pentru a fi primit la fotbal și ce calităţi le dezvoltă copiilor antrenamentele de fotbal? 

Dan Staicu: Calitățile încercăm să le dezvoltam noi prin procesul de pregătire, dar importantă este viteza, o calitate motrică, despre care se știe că în proporție de 99% este nativă. Noi nu facem numai fotbal, noi facem EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT, încercăm, așa cum am mai spus, să le dezvoltăm calitățile motrice, gândirea, încercăm să-i integrăm într-un grup, să învețe lucrul în echip, ne dorim să-i facem să conștientizeze ce înseamna drumul spre performanță, un drum care este foarte greu, ce presupune și sacrificii, pentru că atunci când spunem CSM Târgu Jiu trebuie să spunem „Drumul spre performanță” și performanța nu înseamnă rezultatele de moment, performanța înseamnă ani de muncă atunci când incepi de jos și ajungi acolo unde ți-ai propus.

Nume: Staicu Dan
Data nașterii: 19.03.1978
Locul nașterii: Târgu Jiu
Post: fundaș stânga/dreapta 

JUCĂTOR
Juniori
1989-1992  CSS Târgu Jiu
1992-1996  LPS Târgu Jiu

Seniori
1996-1998  – Minerul Matasari – Liga 3

ANTRENOR

Antrenor copii si juniori:
2003-2010 – CCJ Pandurii Târgu Jiu – Grupa 1994, locul 5 pe țară în 2005, calificare la turneu semifinal în 2006
2016 – până în prezent antrenor coordonator împreună cu Mario Găman la CS Luceafărul Târgu Jiu
2017 – până în prezent grupe juniori Pandurii Târgu Jiu

Antrenor seniori:
2008-2009 – antrenor secund Minerul Mătăsari – Liga 3 – principal Dorian Gugu 
2010-2012 – antrenor secund Pandurii Târgu Jiu 2
2012-2013 – antrenor principal Pandurii Târgu Jiu 2
2019-2020 – colaborator cu Mario Găman la Gilortul Cărbunești – Liga 3
2020-2021 – colaborator cu Mario Găman la CSO Filiași, Liga 3, locul 2 și participare la barajul de promovare
2021-2022 – colaborator cu Mario Găman la CSO Filiași, Liga 3, sferturile de finala ale Cupei României
2021-2022 – colaborator cu Mario Găman la Pandurii Târgu Jiu – Liga 3

Comment here