BoxJuniori

Secția de box a CSM Târgu Jiu, la ora debutului oficial! Amelian Istrătescu va reprezenta CSM Târgu Jiu în Finala Campionatului Național de Cadeți Masculin, de la Craiova. Petrișor Gănănău: ”Îmi doresc ca secția de box a CSM Târgu Jiu să crească viitori campioni”

Secția de box a CSM Târgu Jiu se pregătește în această săptămână pentru momentul mult așteptat, debutul oficial într-o competiție la nivel național. După câteva luni de antrenamente sub comanda antrenorului Petrișor Gănănău, pentru secția de box a CSM Târgu Jiu a venit și momentul mult așteptat, atât de antrenorul gorjean, cât și de pugilistul care va reprezenta în premieră clubul într-o competiție oficială, Amelian Istrătescu. Cei doi vor merge la Craiova, unde are loc Campionatul Național de Cadeți Masculin, în perioada 24-30 octombrie.

Fostul mare pugilist gorjean Petrișor Gănănău, cooptat în acest an ca antrenor în cadrul secției de box a CSM Târgu Jiu, este încrezător în șansele lui Amelian Istrătescu. Tânărul sportiv gorjean, legitimat la CSM Târgu Jiu, va intra în ring la categoria 75 de Kg.

Iată câteva repere din activitatea de sportiv a multiplului campionului gorjean la box, Petrișor Gănănău.

A făcut primii pași în box în 1993 și după câțiva ani de tras tare la antrenamente, pentru Petrișor Gănănău a început și seria titlurilor din cariera sa. A început tare, cu o clasare pe podium: locul 2 la Campionatul Național de cadeți în 1999, iar în competițiile internaționale, tot la cadeți, în același 1999, a ocupat locul 3 la Campionatul European din Azerbaidjan. Apoi, în 2000 a ieșit Campion al României la cadeți și a obținut locul 3 la Campionatul European de Cadeți din Grecia. În 2001 a trecut la juniori. A fost o altă perioadă cu rezultate bune. În 2001 a ieșit Campion Național de juniori și a obținut locul 1 la Cupa României, iar în acest context a fost selecționat la lotul României cu care a participat la Campionatul European din Bosnia Herzegovina, unde a ajuns în sferturile de finală și s-a clasat pe un onorabil loc 5. A urmat, în 2002, un nou titlu de Campion Național de juniori și Locul 1 la Cupa României, dar și locul 3 la Campionatul Mondial de Juniori din Cuba. În 2003 a cucerit din nou titlul de Campion Național de juniori și Locul 1 la Cupa României. În același an a reprezentat România la Europeanul de Juniori, din Polonia, unde a ocupat locul 3. În 2004 a trecut la seniori, iar o victorie importantă pentru petrișor Gănănău a fost să-l înving în finală la seniori, la vremea aceea, pe Ronald Gavril, care încă mai boxeaxă în USA, la clubul TMT The Money Team. Tot în 2004 a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale Universitare din Turcia. În 2005 a boxat la Jocurile Francofone în Niger, unde a obținut locul 2. În 2006 a ieșit vicecampion național. În 2007 și 2008 și-a îmbogățit palmaresul cu noi titluri de campion național, câștigător al Cupei României și a Centurii de Aur. La Campionatele Europene din 2008, de la Liverpool, a câștigat bronzul la categoria grea după ce a fost eliminat în semifinale. A fost în cărți pentru Jocurile Olimpice din 2008 din China, fiind foarte aproape de calificare. A ajuns în turul al patrulea al turneului, în semifinale, la Atena, în calificarile europene pentru Jocurile Olimpice. Pe plan național a mai obținut un titlu de Campion Național în 2009 și vicecampion în 2010. Tot în 2010 a câștigat din nou Cupa României. Între timp a absolvit Facultatea EFS Constantin Brâncuși. Nu a stat departe de ringul de box după retragere și s-a dedicat meseriei de antrenor. A absolvit cursurile de specializare în box de la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor. Din 2022 este antrenor cu acte în regulă în cadrul secției de box a CSM Târgu Jiu.

Fostul campion naţional și medaliat la nivel internațional, devenit între timp antrenor, ne-a acordat un interviu înainte de plecarea spre Craiova. 

INTERVIU LAURENȚIU PETRIȘOR GĂNĂNĂU

Petrișor Gănănău, pentru început felicitări pentru întreaga ta carieră sportivă și mult succes în cariera de antrenor. Bun venit în familia CSM Târgu Jiu. Te rog să ne spui câteva date biografice.

Petrișor Gănănău: Vă mulțumesc! Sper să fie o colaborare foarte bună și un proiect care să dea roade. Îmi doresc ca secția de box a CSM Târgu Jiu să crească viitori campioni! Încep prin a vă spune că m-am născut pe 18 septembrie 1984, în Bumbești Jiu, Gorj. Sunt un băiat de la țară, am crescut cu toate muncile agricole. 

Care au fost primii pași în box și cine te-a îndrumat?

Petrișor Gănănău: Primii pașii au fost în 1993. Totul a pornit ca o joacă, după ce am întrebat un prieten unde este sala de box. Și așa a început ”nebunia”, drumul meu în box. Antrenorul meu Ion Geică a fost prezent tot timpul alături de mine, timp de 20 de ani am fost împreună la multe competiții interne și internaționale.

Când ai început să confirmi ca sportiv?

Petrișor Gănănău: În primii doi ani nu am lipsit nicio zi de la antrenamente. Am muncit, am tras din greu și de la zi la zi am progresat, se vedea acest lucru și în luptele oficiale. Cum evoluția mea a fost, aș putea spune, una uimitoare, în 1998 am fost cooptat în lotul național al României de cadeți, în categoria 13-15 ani. Ajuns acolo, aveam un program foarte drastic, te culcai cu box, te trezeai cu box. Trebuie să spun că eram foarte serios la antrenamente, iar rezultate au fost pe măsură.

Ce poţi să ne spui despre activitatea ta din cadrul CSM Târgu Jiu?

Petrișor Gănănău: Activitatea merge bine. Ne antrenăm pentru performanță. Pot să vă spun că am niște băieți dornici să facă performanță, iar eu vreau să-i ajut să facă performanță, să le împart din experiența mea. Dar pentru a face performanță e nevoie și de câteva sacrificii, așa că le transmit pe această cale să fie serioși, atât în plan sportiv, cât și în viața de zi cu zi, și să muncească la antrenamente.

Care sunt tinerele speranţe din lotul actual al secţiei de box?

Petrișor Gănănău: Vorbim în acest moment de tânărul Amelian Eduard Istrătescu, dar sunt sigur că în cel mai scurt timp vom avea și alți sportivi de valoare la secția de box a CSM Târgu Jiu. În această săptămână, Amelian va reprezenta în premieră CSM Târgu Jiu într-o competiție oficială, la Campionatul Național de Cadeți de la Craiova. Amelian va intra în ring la categoria 75 de Kg. Este un sportiv de excepție, care face box de un an și jumătate. El a început boxul sub îndrumarea antrenorului Doru Neamțu, și sunt sigur că va reprezenta cu mândrie clubul nostru la Craiova.

Mult succes în cadrul secției de box a CSM Târgu Jiu!

Petrișor Gănănău: Vă mulțumesc!

 

 

 

Comment here