Baschet

Revaz Rogava, noul jucător al CSM Târgu Jiu. Revaz Rogava: Sunt foarte fericit să mă alătur echipei CSM Târgu Jiu. Voi face tot posibilul pentru ca echipa să câștige cât mai multe jocuri

Revaz Rogava este noul jucător al echipei CSM Târgu Jiu. Jucătorul născut la Tbilisi, în Georgia, are 27 de ani și evoluează ca fundaș. Baschetbalistul georgian a semnat cu CSM pentru un sezon.


Shooting guard-ul georgian are 1,91m și a evoluat sezonul trecut în Super Liga din Georgia pentru BC Olimpi Tbilisi, echipă de la care a venit la Târgu Jiu. Rogava și-a făcut junioratul la o altă echipă din Super Liga din Georgia, SK Sukhumi, până în 2011. În același an(2011) a făcut pasul la echipa mare a clubului SK Sukhumi, calificată în acel moment în EuroChallenge. După primul sezon petrecut la senori (2011-2012) la Sukhumi, Rogava a trecut la SHSS Ak’ademia unde a jucat timp de trei sezoane, în perioada 2012-2015. A urmat transferul la BC Olimpi Tbilisi, unde a evoluat timp de 5 sezoane.

Georgianul Rogava a jucat în perioada 2012-2013 pentru echipa de tineret U20 a Georgiei, iar în intervalul 2017-2019 a făcut parte din lotul naționalei de seniori a Georgiei în campania de calificare pentru Campionatul European.

Revaz Rogava, CSM Târg Jiu: Sunt foarte fericit să mă alătur echipei CSM Târgu Jiu. Am ales să vin în România pentru că știu despre campionatul românesc că a fost întotdeauna o competiție puternică. Am multi ani jucați în prima ligă din Georgia și sunt convins că pasul făcut în prima ligă din România este un loc excelent pentru dezvoltarea cariere mele. Din informațiile mele am auzit că în acest an campionatul va avea un format diferit față de anul trecut, un sezon care oferă echipei din Târgu Jiu șansa de a juca împotriva unor echipe cu adevărat puternice. Desigur, va fi o un campionat greu, dar ne oferă șansa de a ne îmbunătăți jocul. Personal, voi face tot posibilul pentru ca echipa să câștige cât mai multe jocuri. Am aflat că oamenii adoră sportul în Târgu Jiu. Sper că jocurile noastre vor aduce mulți spectatori și abia aștept să văd sala de sport plina!

Comment here