Baschet

Americanul Jake Spurgeon este noul jucător al CSM Târgu Jiu. Jack Spurgeon: Sunt încântat să reprezint orașul Târgu Jiu în viitorul sezon de baschet. Aștept cu nerăbdare să ofer 100% indiferent cu cine jucăm

CSM Târgu Jiu a reușit încă un transfer la echipa de baschet. Americanul Jack Spurgeon este noua extremă a echipei antrenate de Claudiu Alionescu. Baschetbalistul american are 23 de ani și 2,01m și a fost coleg cu Darien McClain la Azusa Pacific, echipă de la care a venit în România, la CSM Târgu Jiu. Spurgeon este la prima experiență baschetbalistică în Europa. Jucător de pozițiile 3-4, Jack Spurgeon este al treilea american din lotul echipei gorjene și a semnat pentru un sezon cu CSM.

Jake Spurgeon s-a născut pe 27 noiembrie 1996, în orașul Sherwood-Beaverton, Oregon(SUA). Provine dintr-o familie de sportivi, tatăl său, Jeff, a jucat și el baschet pentru George Fox University. Jack a început baschetul la Lakeridge High School, fiind unul dintre cei mai buni baschetbaliști din campionatul destinat tinerilor jucători din statul Oregon, fiind recompensat cu n umeroase premii individuale. În 2015 a trecut la echipa Universității din Seattle unde a jucat până în 2018.

Și-a încheiat junioratul la finele sezonului 2018-2019 la Universitatea Azusa Pacific. A făcut apoi pasul la seniori și în 2019 a semnat cu Azusa Pacific Cougars primul contract la seniori și a evoluat în campionatul Pacific West Conference, unde a fost coleg cu Darien McClain.

Jack Spurgeon este al 4-lea jucător străin din lotul CSM Târgu Jiu, după angajamentele semnate cu americanii Darien McClain, Kevin Allen și georgianul Revaz Rogava.

Interviu Jack Spurgeon

Jake, în primul rând bine ai venit în orașul Târgu Jiu! Ce te-a determinat să vii să joci pentru CSM Târgu Jiu?

Mulțumesc, sunt foarte încântat să mă alătur acestei echipei și să joc pentru orașul Târgu Jiu. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru mine să-mi continui cariera de baschet, dar și să mă reîntâlnesc cu vechiul meu coleg de echipă al colegiului Azusa Pacific, Darien McClain. Am auzit de la el lucruri minunate despre Târgu Jiu ca oraș și despre potențialul pe care îl avem ca echipă în viitorul sezon.

Sezonul următor va fi unul greu pentru CSM, echipa noastră va juca cu formațiile de top din România. Din ce ai discutat cu Darien, cum crezi că va fi pentru CSM? Ce gânduri ai pe plan personal în noul sezon?

Sunt extrem de hotărât să joc împotriva echipelor de top, acest lucru va face ca echipa noastră să fie mai bună în ansamblu și ne va unii. Aștept cu nerăbdare să ofer 100% indiferent cu cine jucăm. Dacă avem această gândire, cred că rezultatul va fi unul bun pentru noi ca echipă. Personal, aștept cu nerăbdare să cunosc cultura românească și să interacționez cu fanii, cu oamenii din Târgu Jiu. Va fi o experiență minunată. În ceea ce privește baschetul, sunt bucuros să cunosc România în timp ce practic jocul pe care îl iubesc.

Un mesaj pentru fanii CSM?

Sunt încântat să reprezint orașul Târgu Jiu în viitorul sezon de baschet. În calitate de jucător, ve-ți primi pe cineva care va lucra extrem de mult pentru a se îmbunătăți în fiecare zi, în timp ce voi da 100% pe teren, indiferent dacă este antrenament sau joc. Abia aștept să vin la Târgu Jiu și să încep!

Comment here