Baschet

Remus Răceanu a semnat cu CSM. Tânărul jucător va evolua şi sezonul viitor la Târgu Jiu. Remus: Vreau să fac baschet de performanţă

Remus Răceanu va continua şi sezonul viitor la CSM Târgu Jiu. Are 19 ani şi este în acest moment cel mai tânăr component al echipei de baschet.

CSM Târgu Jiu vrea să îşi asigure şi viitorul. Conducerea clubului se gândeşte şi la sezoanele următoare. Astfel, pe lângă nucleul de jucători experimentaţi, CSM vrea să dea şansa de a juca şi jucătorilor tineri, localnici. Într-o competiţie cum este Liga Naţională, o astfel de şansă, cu susţinerea potrivită, îţi dă curaj, îţi dă încredere, pentru că fiecare jucător, indiferent de vârstă, trebuie să aibă şansa lui. Până la urmă, nu contează vârsta, dacă un jucător își face treaba, joacă şi este dornic să arate de ce este în stare. Trebuie doar să fie încurajaţi, iar CSM Târgu Jiu este dispusă să ofere o şansă tinerilor jucători de a-şi arata talentul şi potenţialul. Şi credem că în viitorul apropiat, de ce nu chiar în sezonul următor, Remus Răceanu, un produs al baschetului gorjean, care, la nivel juvenil, a evoluat la turnee finale, care este multiplu medaliat la competiţiile naţionale rezervate liceelor, va fi un jucător important pentru CSM Târgu Jiu.

Tânărul jucător, ce evoluează ca fundaș, poate juca pe pozițiile 1-2 ne-a spus cu ce gânduri pleacă la drum în viitorul sezon.

Felicitări Remus, vei continua să joci la Târgu Jiu, pentru echipa oraşului tău şi sezonul viitor. Ce te-a determinat să semnezi cu CSM? Pe ce perioadă ai semnat?

Am semnat pentru următorul sezon, perioadă în care vreau să dau dovadă de profesionalism. Am fost determinat de staff şi coechiperi să continui şi următorul sezon la CSM, aceştia fiind mai experimentaţi decât mine, dar care sunt sigur că mă vor ajuta, iar acest lucru nu face decât să mă ambiţioneze şi mai mult, să mă facă să mă autodepăşesc.

Sezonul trecut a fost unul atipic, încheiat brusc. După întrerupere tu cum ai reuşit să te antrenezi, cum ai trecut din punct de vedere sportiv peste perioada respectivă?

A fost un moment dificil, sălile şi terenurile fiind închise, am fost nevoit să mă antrenez la ţără, unde făceam exerciţii fizice şi alergam regulat.

Cum caracterizezi primul sezon al echipei de baschet din istoria clubului CSM şi cum a fost pentru tine primul sezon?

Primul sezon pentru CSM Târgu Jiu a fost unul destul de bun, mai ales pentru un club înfiinţat doar un an. Am încercat să ajut cât de bine am putut şi de fiecare când a fost nevoie.

Ai pus umărul la performanţa echipei de 3×3, dar din păcate Turneul Final nu s-a mai disputat. Având in vedere evoluţiile echipei la turneele de calificare, CSM putea aduce primul trofeu în vitrina clubului. Ce sentiment te încearcă făcând o retrospectivă a acestei competiţii?

Am oferit 100% echipei de 3×3, de altfel s-au văzut şi rezultatele. Regret enorm că nu am putut continua competiţia. Sunt sigur că aveam şanse la primul loc, ceea ce ar fi adus clubului primul trofeu şi o imagine aparte.

Sezonul viitor va fi unul mult mai greu pentru CSM având în vedere nivelul echipelor cu care ne vom confrunta. Cum crezi că va fi pentru CSM?

Va fi un sezon greu, dar trebuie să avem încredere, trebuie să fim o echipă indiferent de rezultate.

La acest moment eşti cel mai tânăr component al lotului. Având în vedere ascet aspect cu ce gânduri pleci la drum în noul sezon?

Având în vedere faptul că sunt cel mai tânăr jucător din lot pot spune că acest lucru mă motivează să muncesc şi mai mult decât ceilalţi. Voi fi atent la toate sfaturile pe care le voi primi de la colegii mei mai experimentaţi, sfaturi care mă vor ajuta să înţeleg anumite aspecte ale jocului. Plec cu gândul că vreau să fac baschet de performanţă şi asta mă determină ca în sezonul ce urmează să muncesc din greu şi dau tot ce am mai bun atunci când intru pe teren.

Un mesaj pentru fani CSM?

Le mulţumim pentru susţinerea necondiţionată şi îi aşteptăm în continuare la meciuri! Hai CSM!

Remus Ionuț Răceanu

Data nașterii: 10.02.2001
Localitate: Târgu Jiu
Post: Fundaș, pozițiile 1-2
Activitate: Produs al  CSS Târgu Jiu cu care a evoluat la turnee finale, multiplu medaliat la competiţiile naţionale rezervate liceelor, evoluează pe postul de fundaş. Fost component al ACS Târgu Jiu.

Comment here