Baschet

Răzvan Bratoloveanu şi-a prelungit înţelegerea cu CSM. Răzvan: Pentru mine nu este nimic mai important decât să joc pentru echipa oraşului meu natal

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu începe să prindă contur pe zi ce trece. Gorjeanul Răzvan Bratoloveanu râmâne acasă şi va evolua şi sezonul viitor pentru echipa din Târgu Jiu. Baschetbalistul în vârstă de 28 de ani a semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon cu CSM.

Antrenorul Claudiu Alionescu se va putea baza şi în viitoarea ediţie de campionat pe experienţa baschetbalistului născut la Târgu Jiu, experienţă acumulată în sezoanele petrecute la Energia, la nivelul primului eşalon, dar şi în tricoul echipei ACS Târgu Jiu. Răzvan, care crede cu tărie în proiectul CSM Târgu Jiu, nu a ezitat să semneze cu clubul condus de Robert Bălăeţ. Într-un scurt înterviu, shooting guard-ul Răzvan Bratoloveanu, produs 100% al baschetului gorjean, care poate evolua pe pozițiile 1-2-3, ne-a dezvăluit cum a trecut peste perioada stării de urgenţă şi ce speranţe are de la viitorul sezon.

Felicitări Răzvan, vei continua să joci pentru CSM, pentru echipa oraşului tău şi sezonul viitor. Ce te-a determinat să semnezi cu CSM? Pe ce perioada ai semnat?

Mulţumesc! Într-adevăr am semnat prelungirea contractului pentru sezonul 2020-2021. Continuitatea este foarte importantă într-un proiect sportiv sănătos aşa cum este cel de la CSM Târgu Jiu şi pentru mine nu este nimic mai important decât să joc pentru echipa oraşului natal. Un alt motiv este acela că am găsit la acest club oameni dedicaţi şi profesionişti, după dezamăgirile trăite cu ultimul proiect, ACS Târg Jiu.

Sezonul trecut a fost unul atipic, încheiat brusc. După întrerupere tu cum ai reuşit să te antrenezi, cum ai trecut peste perioada respectivă?

Aşa este, a fost un sezon atipic şi din păcate, din motive care nu au depins de noi, sezonul s-a încheiat brusc tocmai în momentul în care echipa era pe un trend ascendent şi începusem să avem o chimie destul de bună între noi. Din păcate, nu întotdeauna totul iese aşa cum îţi propui. Dar, cu optimism şi încredere în noi pornim spre un sezon nou. În perioada stării de urgenţă am încercat să mă pregătesc acasă. Mi-am improvizat o mică sală de forţă. După ridicarea restricţiilor am început să mă pregătesc afară, iar apoi pe stadion când s-a permis accesul.

Cum caracterizezi primul sezon al echipei de baschet din istoria clubului CSM şi cum a fost pentru tine primul sezon?

Am privit cu foarte multă încredere primul sezon al CSM-ului, mai ales că a venit după două sezoane cu multe dezamăgiri şi am acceptat imediat să mă alătur unor oameni profesionişti şi cu dorinţă de performanţă. Per total, a fost un sezon destul de bun, dar cred cu tarie că puteam face mult mai mult, mai ales în prima parte a sezonului când am pierdut nişte meciuri pe baza unor greşeli minore. S-a văzut că eram o echipă nouă şi că aveam nevoie de timp să ne obişnuim unul cu celălalt.

Sezonul viitor va fi unul mult mai greu pentru CSM având în vedere nivelul echipelor cu care ne vom confrunta. Cum crezi că va fi pentru CSM? Tu personal cu ce gânduri pleci la drum în noul sezon?

Pentru sezonul viitor îmi doresc în primul rând să fim toţi sănătoşi şi să nu avem parte de accidentări, pentru că anul trecut am fost loviţi practic de ghinion din cauza accidentărilor. Ştiu că va fi un sezon foarte greu, am mai trecut prin asta mulţi ani cu Energia Târgu Jiu, dar dacă vom da dovadă de unitate şi dacă dăm totul pe teren putem să facem faţă echipelor de top care vor să vină în Sala Sporturilor. Încercăm să ne batem atât cât putem de la egal la egal cu acestea. Îmi doresc să tratăm fiecare meci în parte cu seriozitate, să comunicăm cât mai bine între noi şi să jucăm ca o echipă, lucruri care nu pot fi decât benefice pentru bunul mers al echipei.

Un mesaj pentru fani CSM?

Având în vedere sezoanele petrecute la Energia ştiu cât de mult înseamnă o sală plină de fani care de multe ori pot fi al 6-lea jucator şi care te ajută să câştigi meciuri pe muchie de cuţit. Atunci când vor avea acces în sală, îi aşteptăm cu drag să vină în număr cât mai mare, să ne bucurăm împreună de baschet şi de cât mai multe victorii! Apreciez faptul că ne-au susţinut nu doar la victorie, ci şi atunci când am pierdut meciuri. Acest lucru demonstrează că sunt suporteri adevăraţi şi cunoscători ai fenomenului. Hai CSM!

Răzvan Bratoloveanu 

Data nașterii: 08.06.1992
Localitate: Târgu Jiu
Post: Shooting guard, poate evolua pe pozițiile 1-2-3
Activitate: Produs 100% al baschetului gorjean și component al Energiei Târgu Jiu, a mai trecut și pe Poli Iasi şi  ACS Târgu Jiu.

Comment here