Baschet

Alin Borșa a semnat prelungirea contractului cu CSM. Alin Borșa: Am decis să joc și sezonul următor tot la Târgu Jiu, pentru că aici am găsit oameni minunați, dedicați acestui proiect

Oficialii CSM Târgu Jiu și Alin Borșa au ajuns la o înțelegere, astfel că experimentatul baschetbalist de 30 de ani va evolua și sezonul viitor pentru formația din Târgu Jiu.

Alin Borșa a fost fără îndoială unul dintre cei mai buni jucători ai CSM-ului sezonul trecut. A fost și component al echipei de baschet 3×3, care a ajuns la Turneul Final, dar care nu s-a mai disputat din cauza pandemiei. Alin Borșa și-a prelungit contractul pentru încă un sezon. Cu experiența sa, Alin oferă o siguranță defensivei gorjene, dar, foarte important, și soluții în atacul echipei antrenate de Claudiu Alionescu. Se anunță un sezon greu pentru CSM, iar experiența de care beneficiază baschetbalistul nostru va fi foarte importantă în meciurile din campionat sau din Cupă.

Alin, după un prim sezon la CSM Târgu Jiu, din păcate încheiat brusc, ai ales să semnezi din nou cu CSM Târgu Jiu. Felicitări, vei continua să joci pentru CSM. Ce te-a determinat să semnezi cu CSM? Ai mai avut și alte oferte?

Mulțumesc, am decis să joc și sezonul următor tot la Târgu Jiu, pentru că aici am găsit oameni minunați, dedicați acestui proiect și în care am încredere. Sper că acest proiect se va menține la un nivel înalt mulți ani. Am avut și alte oferte, au fost și discuții cu mai multe echipe, însă am ajuns la un acord comun cu CSM pentru următorul sezon.

Cum caracterizezi primul sezon al echipei de baschet din istoria clubului CSM?

Per general, a fost unul bun, dar cred că puteam realiza puțin mai mult în prima parte a campionatului. Chiar și în Cupă, când am fost eliminați la doar câteva puncte, după ambele manșe.

Sezonul viitor va fi unul mult mai greu pentru CSM având în vedere nivelul echipelor cu care ne vom confrunta. Cum crezi că va fi pentru CSM? Tu personal cu ce gânduri pleci la drum în noul sezon?

Va fi unul foarte greu. Vom juca împotriva echipelor de top, însă cred că vom face un sezon bun și sper să fim surpriza plăcută a campionatului. Personal aș vrea să luam fiecare meci în parte, să dăm totul pe teren, iar la final să ne bucurăm de victorie și nu în ultimul rând să fim toți sănătoși și să ne ferim de accidentări.

Un mesaj pentru fanii CSM?

Îi așteptăm în număr cât mai mare la sală pentru a ne susține așa cum au facut-o și în sezonul precedent. Hai CSM!!!

Alin Ioan Borșa​ 
Data nașterii: 29.12.1990
Localitate: Târgu Mureș
Post: Extremă – poate evolua pe pozițiile 3-4
Activitate: Și-a început cariera la BC Mureș în 2010. În 2013 a evoluat la BC Miercurea Ciuc, urmând ca în 2014 să joace la CS Universitatea Cluj Napoca. În sezonul 2015-2016 a jucat pentru CS Phoenix Galați, după care în 2016-2017 a revenit la BC Mureș. A trecut apoi la Cuza Sport Brăila cu care a promovat în Liga 1, iar la BC Mureș – finalist în două rânduri în LNBM și Cupa Romaniei.

Înainte de a ajunge la CSM Târgu Jiu, a fost legitimat la CSM Târgu Mureș.

Comment here