Baschet

Randall Brumant s-a alăturat lotului gorjean. Baschetbalistul american a participat și la prima sa conferință de presă. Randy Brumant: ”Le mulțumesc celor de la Târgu Jiu pentru oportunitatea oferită”

CSM Târgu Jiu se pregătește intens pentru seria celor patru meciuri de pe teren propriu din Grupa 11-18, meciuri extrem de importante pentru gruparea gorjeană în lupta pentru menținere în Liga Națională. În speranța unei revitalizării a echipei, oficialii gorjeni au făcut câteva modificări la nivelul lotului. După Noam Weinberg și Anthony Durham, reprezentanții clubului au mai operat o modificare în lotul pregătit de Kresimir Basic. Andriy Agafonov a părăsit gruparea gorjeană, iar în locul său a venit americanul Randall Brumant. Staff-ul gorjenilor este convins că Randy Brumant va aduce un suflu nou la echipă.

Randy s-a alăturat de câteva zile lotului pregătit de Kresimir Basic, iar oficialii gorjeni fac toate demersurile ca Randy Brumant să își facă debutul în meciul de pe 4 martie, contra celor de CSM Focșani. Jucătorul american a participat astăzi la prima sa conferinţă de presă după ce a semnat angajamentul cu gruparea gorjeană. Claudiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene, a vorbit în deschiderea conferinței de presă despre modificarea operată în lotul gorjenilor. Chiar dacă Randy Brumant este la prima sa experiență în Europa, Claudiu Alionescu a declarat că are încredere că jucătorul american va schimba în bine jocul echipei din Tărgu Jiu.

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Am decis să facem o modificare la nivelul lotului de jucători. Astfel, am reziliat pe cale amiabilă cu Andriy Agafonov și am decis înlocuirea lui Randy Brumant, un jucător de un alt calibru, de alt profil și împreună cu staff-ul am considerat că este nevoie de un alt vibe la echipă. Este un jucător versatil, care emană multă energie și credem noi că este adiția de care avem nevoie pentru a putea suplini acea problemă pe care o avem, în special la nivelul recuperărilor. Este un jucător care aduce o dinamică în plus în ofensiva noastră și cred că este jucătorul care se pliază pe filosofia pe care vrem s-o implementăm în acest final de sezon. Este ultima schimbare din lot. Sperăm să nu apară probleme din punct de vedere medical, pentru că doar atunci vom mai efectua modificări în lot”.

Și antrenorul croat Kresimir Basic a avut cuvinte de laudă despre noua adiție a gorjenilor. Kresimir Basic speră ca Randy, care a intrat în programul de pregătire al echipei, să se intregreze cât mai rapid, iar la meciul cu Focșani să fie apt din toate punctele de vedere pentru debutul său la CSM Târgu Jiu. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este acel jucător de care avem nevoie, care ne-a lipsit până în acest moment. Este un jucător versatil, bătăios, care va da multă energie. Este un jucător combativ, care poate evolua pe poziția cinci, dar și pe poziția patru. Ne bucurăm că este alături de noi și sperăm că va fi acel profil de jucător care ne va ajuta în această perioadă să ne îndeplinim obiectivul. Este un jucător diferit față de Agafonov și, credem noi, o adiție mai bună ca angajament”.

La prima sa conferință presă de la semnarea angajamentului cu formația gorjeană, Randall Brumant a dezvăluit ce l-a determinat să accepte angajamentul cu CSM Târgu Jiu. Brumant le-a mulțumit celor de la Târgu Jiu pentru oportunitatea oferită de a juca în Europa, în Liga Națională din România, pe care jucătorul american o consideră una destul de puternică. Randy Brumant a vorbit și despre poziția lui preferată în teren, extremă de forță, dar a dezvăluit că la fel de bine poate juca și pivot. Randy speră să se adapteze cât mai repede în România. 

Randall Brumant, CSM Târgu Jiu: ”România are o ligă puternică, o ligă solidă. Claudiu Alionescu și Kresimir Basic mi-au explicat ce vor de la mine, este un rol cu care sunt familiar. Le mulțumesc pentru oportunitatea oferită. Sunt un jucător versatil, pot să apăr pe mai multe poziții. Sunt rapid și destul de atletic. Mă descurc bine și în posesia mingi, nu numai sub panou. Aduc energie și recuperări. Este o schimbare mare, încerc să mă adaptez la ceea ce înseamnă România, cultura românească. Este un prim șoc, pentru că este pentru prima dată când părăsesc SUA. Cu siguranță o să am nevoie de timp pentru acomodare. Poziția mea naturală este extremă de forță”.

Randall(Randy) Brumant este la prima experiență în Europa. 

Noul pivot al grupării gorjene s-a născut pe 3 decembrie 1998, în Huston, Texas. A urmat cursurile școlii Shout Kent School, în Connecticut, unde a deprins tainele baschetului. Apoi, Randall Brumant și-a continuat cariera baschetbalistică și a jucat în SUA în campionatul NCAA, timp de 4 sezoane, în perioada 2017-2022. În primele trei sezoane de NCAA, 2017-2020, pivotul de 201 cm a evoluat pentru Columbia Lions, echipa Universității Columbia, una dintre cele mai importante universități americane, cotată pe locul 7 în SUA. 

A urmat o pauză forță, de un an, în sezonul 2020-2021, care a fost anulat din cauza Covid-19. Datorită programului său de absolvire al studiilor universitare, Randall Brumant s-a transferat în 2021 la Universitatea Howard, unde a evoluat în sezonul 2021-2022 pentru echipa universității, în NCAA, la Howard Bison. La Howard, Randall Brumant a jucat în 29 de partide. A avut o medie de 9,4 puncte, 5, 2 recuperări și 2 pase decisive pe meci.

Jucătorul american își face debutul la CSM Târgu Jiu, cel mai probabil în etapa a treia din Grupa 11-18, pe 4 martie, atunci când CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu CSM Focșani.  

Comment here