Juniori

Radu Costel, antrenor grupa de minihandbal: M-am alaturat „familiei CSM” pentru ca am considerat că oraşul nostru dispune de copii talentați, care merită să fie șlefuiti si ridicați în handbalul de performanță

Începând din toamna acestui an, conducerea CSM Târgu Jiu a dat startul unui proiect pe termen lung, început prin formarea unor grupe de minihandbal. Una dintre aceste grupe este antrenată de Radu Costel. Fostul jucător al Energiei s-a alăturat proiectului CSM Târgu Jiu fiind convins că oraşul Târgu Jiu dispune de copii talentaţi care pot ajunge în handbalul de performanţă.

Din postura de antrenor vrea să împartă şi celor mici din experienţa sa. În cadrul secţiei de handbal de la CSM Târgu Jiu, Radu Costel se ocupă de grupa de minihandbal masculin, copii născuţi 2010-2011.

Radu Costel: Vin din rândul antrenorilor care se ocupă de handbalul masculin, la Liceul cu Program Sportiv. M-am alaturat „familiei CSM” pentru că am considerat că oraşul nostru dispune de copii talentați, care merită să fie șlefuiti si ridicați în handbalul de performanță.

Cu doar câteva zile în urmă Radu Costel şi-a sărbătorit ziua de naştere. Îi transmitem multă sănătate şi un sezon de excepţie alături de copii pe care-i antrenează. Radu Costel va avea însă de gestionat o perioadă destul de dificilă din punct de vedere al pregătirii. În plus, la fel ca şi în alte sporturi, şi în handbalul juvenil domneşte incertitudinea privind competiţiile.

Radu Costel: De pe 1 septembrie am început antrenamentele cu grupa mea alături de grupa de minihandbal fete pregătită de Paula Pagnejer. Deocamdată, din cauza perioadei de pandemie pe care o traversăm nu stăm foarte bine la grupa de băieţi, vorbind din punct de vedere numeric. Am în grupă copii din mai multe școli, iar programul școlar nu se sincronizează cu cel de antrenament, pentru că eu am în zilele de marți si joi, de la ora 14.00, astfel că unii dintre cei mici, pe care eu ar trebui să îi am la antrenament, lucrează seara cu o altă grupă, cea a lui Valentin Popescu. Este greu, dar nu depunem armele. Facem antrenamente, respectând toate măsurile de siguranţă impuse de protocolul medical cu reguli de distanţare, verificarea temperaturii, dezinfectare, obiecte de lucru individuale. Noi ne pregătim, dar nu ştiu exact când şi dacă se mai orgenizează ceva anul acesta. La minihandbal, în anul competițional anterior, erau organizate turnee. Aşteptăm să vedem ce decizii se vor lua în privinţa competiţiilor juvenile.

Fostul jucător al Energiei, Radu Costel s-a născut la Craiova pe 24 octombrie 1974. Aşa cum era şi firesc a început handbalul de performanţă în oraşul natal. Timp de 10 ani, în perioada 1988-1998, Radu a îmbrăcat tricoul formaţiei Universitatea IUG Craiova. A urmat transferul în oraşul lui Brâncuşi, la Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu, echipă la care Radu Costel a activat în perioada 1998-2009. După retragere, Radu Costel nu a putut sta departe de handbal. Din 2008 a devenit arbitru de handbal.

A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova şi din 2013 este profesor de educaţie fizică şi sport. Tot din 2013, Radu Costel a început şi activitatea ca antrenor de handbal. În prezent este profesor titular, gradul 2 la LPS Târgu Jiu.

Comment here