Baschet

Președinții de cluburi au propus ca regula U23 să fie păstrată în LNBM, iar regulile să fie schimbate în Cupa României. Claudiu Alionescu: Regula U23 este una benefică

FRB a profitat de Final Four-ul Cupei României pentru a organiza întâlnirea anuală a președinților de club din LNBM. Conducătorii cluburilor din baschetul românesc au discutat și au venit cu propuneri pe diferite teme ce țin de Liga Națională, dar și de organizarea și dezvoltarea baschetului românesc. Urmeaza ca aceste propuneri să fie votate în cadrul Consiliului Director.

Printre temele discutate a prezentat un interes sporit alcătuirea loturilor pentru următoarele sezoane de LNBM. Conducătorilor cluburilor par să considere faptul că numărul de 6 străini este unul benefic și nu necesită schimbare, de asemenea utilizarea unui jucător sub 23 de ani timp de minim 20 de minute pe meci rămâne în ochii acestora o prioritate pentru încă câteva sezoane. Totuși, cu timpul, aceștia iau în calcul câteva schimbări:
Sezon 2020/2021 – 6 străini, un român U 23 timp de 20 de minute, un român timp de 20 de minute;
Sezon 2021/2022 – 6 străini, un român U 23 timp de 20 de minute, un român timp de 20 de minute;
Sezon 2022/2023 – 6 străini, un român U 23 timp de 20 de minute, un român timp de 20 de minute;
Sezonul 2023/2024 – 6 străini, 1 jucător format de club, doi români pe teren pe toată durata partidei.

„Regula U23 este una benefică, au apărut câțiva jucători interesanți care au prins minute bune în meciuri cu adevărat importante. Menținerea ei este înspre dezvoltarea jucătorului tânăr român, dar aici trebuie și ei să conștientizeze faptul că o astfel de regulă nu îi scutește de antrenamentele zilnice pentru a putea fi mai buni”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul CSM Târgu Jiu.

La CSM Târgu Jiu, Alexandru Berca, Camil Berculescu, Raul Danciu, Remus Răceanu se numără printre jucătorii eligibili U23.

Pe parcursul acestor patru sezoane, în Cupa României se dorește revenirea la sistemul cu doi jucători români pe teren pe toată durată partidei, cu mențiunea că unul dintre jucătorii români de pe teren trebuie să fie sub 23 de ani. Astfel, exista posibilitatea ca un jucător român sub 23 de ani și un alt jucător român, indiferent de vârstă, să se afle pe teren pe toată durata meciurilor din cadrul Cupei României.

Comment here