Baschet

Cupa României 3×3 / Claudiu Alionescu: CSM Târgu Jiu are are o echipă valoroasă pentru 3×3 și cred că are puterea să se califice la Turneul Final

Mâine se dă startul Cupei României 3×3, masculin. CSM Târgu Jiu a înscris deja echipa cu care va participa la această a doua competiţie a federaţiei de baschet rezervată echipelor de Liga Naţională.

CSM Târgu Jiu şi-a anunţat deja echipa cu care participă în această competiţie: Adrian Roşu, Alin Borşa, Alexandru Berca şi Andrei Gheorghe.

Adi Roșu va fi cel care va conduce echipa gorjeană la aceste turnee, atât în calitate de jucător, cât și de conducător. Claudiu Alionescu va continua pregătirea la Târgu Jiu cu jucătorii rămași.

Deși nu este încântat de organizarea acestei competiții în plin sezon de 5×5, Claudiu Alionescu speră ca echipa de 3×3 a CSM Târgu Jiu să se califice la Turneul Final și jucătorii să revină la antrenamente fără probleme medicale.

„3×3 este o competiție aparte, dar organizarea Cupa României în mijlocul sezonului de 5×5 nu cred ca este tocmai bine aleasă. CSM Târgu Jiu a considerat că trebuie să respectăm competiția și am decis să mergem cu o echipă experimentată și în același timp valoroasă pentru jocul de 3×3. Cred că avem puterea de a ne califica la Turneul Final, ca un prim obiectiv, însă cel mai mult îmi doresc ca jucătorii sa se întoarcă sănătoși pentru că urmează meciuri grele pentru noi în campionat”.

Conform regulamentului, calendarul competiţional al CRBM 3×3 prevede două sesiuni, de câte două turnee fiecare, în următoarele perioade: sesiunea I (turneul 1 în 15.02.2020 şi turneul 2 în 16.02.2020) şi sesiunea II (turneul 3 în 22.02.2020 şi turneul 4 în 23.02.2020). După disputarea acestor sesiuni, urmează să se dispute Turneul Final al CRBM 3×3, în perioada 21-22.03.2020, eveniment la care vor participa cele mai bune 12 echipe stabilite în urma rezultatelor obţinute în cele patru turnee preliminare.

Comment here